پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

روت کردن گوشی یعنی چی؟

nazanin.karimivand 10 ماه پیش

در این اموزش اندروید می خواهیم شما را با روت کردن گوشی اشنا کنیم. روت بودن گوشی انبوهی از امکانات جذاب و کاربردی ر ا به گوشی‌های اندرویدی اضافه خواهد کرد و روش‌های مختلفی برای روت کردن دستگاه‌ها وجود دارد. اندروید به امکانات بسیار و قابلیت شخصی‌سازی بالا معروف است اما این تعاریف تنها زمانی معنای حقیقی خود را پیدا می‌کنند که اندروید را روت کنید. اجازه برای دسترسی و تغییر فایل‌های سیستمی کاربردها و ویژگی‌های اندروید را چندین برابر خواهد کرد و می‌توانید با انجام اینکار استفاده‌ی حرفه‌ای‌تری از گوشی خود کنید. گوشی‌ سامسونگ، گوشی هواوی، گوشی شیائومی و برندهای دیگر را می‌توان با اتخاذ راهکارهایی روت کرد.

ابتدا به چند سؤال اساسی پاسخ می‌دهیم تا با روت کردن دستگاه اندرویدی بیشتر آشنا شوید.

روت چیست؟

روت در اندروید به معنی اجازه‌ی دسترسی کاربر به فایل‌های سیستمی اندروید و اعمال تغییرات در آن است.

مزایای روت کردن گوشی چیست؟

روت کردن گوشی انبوهی از ویژگی‌ها و امکانات جدید را دراختیار شما قرار می‌دهد و شاید بتوان گفت متن‌باز بودن اندروید، تنها در صورت روت بودن گوشی اندرویدی معنا پیدا خواهد کرد چراکه نرم‌افزارهای خاصی که برای اندروید ساخته شده‌اند مانند Xposed Installer و... نیاز به روت بودن گوشی و تغییرات فایل‌های سیستمی دارند. با روت بودن گوشی تقریباً همه چیز در سیستم‌عامل اندروید ممکن خواهد بود. از امکانات ساده مانند رنگی کردن استاتوس‌بار گرفته تا تغییر انیمیشن‌های سیستمی گوشی در هنگام مرور یک لیست یا باز شدن پنجره‌ها همگی از مواردی هستند که روت بودن گوشی را بسیار ضروری خواهند کرد.

مهم‌ترین ویژگی را نیز می‌توان نصب کاستوم‌رام‌ها دانست که به شما اجازه می‌دهد تا رام‌های مختلف مانند سایانوژن را در گوشی خود نصب کنید و هر زمان که مایل بودید به نسخه‌ی جدیدتر یا قدیمی‌تر رام فعلی خود کوچ کنید. برای مثال اگر گوشی شما آپدیت رسمی آب‌نبات‌چوبی را دریافت نمی‌کند می‌توانید با روت کردن و نصب رام سایانوژن ۱۲، این رام را روی گوشی خود تجربه کنید. روت کردن گوشی فواید تخصصی بسیاری از جمله Bloatware ،OverClock و کنترل کامل CPU را نیز دارا است که پرداختن به آن در این مطلب نمی‌گنجد.

همچنین بخوانید: آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین

معایب روت کردن گوشی چیست؟

با اطمینان کامل می‌توان گفت که روت کردن در «حالت عادی» هیچ خطر یا ضرری برای گوشی شما نخواهد داشت. چراکه عمل روت کردن برخلاف اسم و روش‌های پیچیده‌ای که دارد، به بیان ساده تنها تغییر گزینه‌ی «آیا کاربر امکان دسترسی به فایل‌های سیستمی را دارد» از حالت خیر به بله است. همین! این کار برای گوشی شما هیچ ضرری نخواهد داشت.

اما دلیل آنکه در ابتدای جمله روی «حالت عادی» تأکید کردیم آن است که به خودی خود این عمل هیچ ضرری برای گوشی ندارد، اما اگر در نصب اپلیکیشن‌ها دقت کامل را نکنید و بدافزاری را به اشتباه در گوشی نصب کنید، ازآنجاکه این بدافزار دسترسی به فایل‌های سیستمی دارد به‌راحتی می‌تواند رام گوشی شما را دچار مشکل کند.

البته بااین‌حال دلیلی برای نگرانی وجود ندارد چراکه اگر از مارکت های غیرمطمین اپلیکیشنی دانلود نکنید احتمال آنکه بدافزاری را در گوشی نصب کنید بسیار کم است.

روت کردن باعث کندی دستگاه خواهد شد؟

خیر. روت کردن به شما امکان استفاده از اپلیکیشن‌های SpeedBooster را خواهد داد و درواقع به نوعی به سریع‌تر شدن گوشی شما نیز کمک می‌کند. البته باید توجه داشته باشید برخی از اپلیکیشن‌های مدیریت CPU و... به دلیل عدم تنظیمات استاندارد باعث درگیر کردن غیر ضروری پردازنده‌ی شما خواهند شد و در این صورت موجب کندی گوشی می‌شوند. راه‌حل این موضوع عدم استفاده از اپلیکیشن‌های ناشناخته و بی‌نام و نشان است.

اگر بعد از روت پشیمان شدم چکار باید کرد؟

عموماً دلیلی وجود نخواهد داشت که شما را از روت کردن گوشی پشیمان کند، اما بااین‌حال اگر روزی از تصمیم خود منصرف شدید و قصد از بین بردن دسترسی روت را داشتید کافی است تا به کمک اپلیکیشن UnRoot با یک کلیک گوشی خود را از حالت روت خارج کنید که در ادامه به آموزش آن خواهیم پرداخت. البته باید تأکید کرد که نصب مجدد رام گوشی بهترین روش برای این امر محسوب می‌شود.

پیش‌نیازها:

  • برقرار بودن ارتباط اینترنتی
  • فعال بودن USB debuging در بخش Developer option جهت روت ازطریق کامپیوتر (برای فعال کردن این بخش ۷ بار گزینه‌ی Build Number در بخش About گوشی را لمس کنید)

نکات و تذکرات لازم مهم:

  • در این روش‌ها و کلیه راه‌هایی که گوشی را با یک کلیک روت می‌کند، گوشی شما تنها روت خواهد شد و برای استفاده‌های تخصصی‌تر که نیازمند SuperUser و منوی ریکاوری هستند (مانند نصب کاستوم‌رام)، باید به‌طور جداگانه اقدام به نصب آن‌ها کنید. البته نگران نباشید چراکه تقریباً بیشتر کاربران به منوی ریکاوری و سوپریوزر نیاز پیدا نخواهند کرد و تنها همین روت بودن گوشی، برای آن‌ها کافی خواهد بود. ضمن آنکه در صورت تمایل می‌توانید به‌طور دستی اقدام به دانلود و نصب SuperUser از لینک‌های انتهای مطلب کنید.
  • اکثر گوشی‌های HTC و Sony برای روت شدن به آنلاک بودن بوت‌لودر گوشی نیاز دارند و ممکن است با روش‌های "روت با یک کلیک" روت نشوند. اگر با این برنامه‌ها قادر به روت کردن گوشی خود نشوید ابتدا باید با روش‌های مربوط به مدل گوشی، بوت‌لودر را آنلاک کرده و سپس به روت کردن گوشی بپردازید.
  • در روش چهارم و پنجم که به کاستوم‌ریکاوری و CFroot نیاز دارد فقط و فقط از فایل‌های مخصوص به مدل گوشی خود استفاده کنید در غیر این صورت خطر بریک شدن گوشی بسیار بالا خواهد بود.
0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید