پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

چگونه از آسیب پذیری شبکه جلوگیری کنیم؟

teskaco 10 ماه پیش

بعد از راه اندازی یک شبکه، باید به دنبال روش‌هایی برای حفاظت از آن و جلوگیری از آسیب رسیدن به شبکه باشید. یافتن پاسخ سوالات مهمی مثل پروکسی چیست و چه کاربردی در شبکه دارد، می‌تواند به کسب و کارها برای حفظ اطلاعات شبکه کمک کند. آسیب رسیدن به شبکه ممکن است باعث از بین رفتن داده‌ها و اطلاعات شخصی و غیر شخصی افراد شود یا ضرر مالی بسیار زیادی به کسب و کارها و سایر افراد وارد کند. شبکه در واقع مانند یک زنجیره یا دومینو است.

 زیرا تمامی اجزای شبکه به صورت زنجیری به سایر بخش‌ها اتصال دارند و آسیب رسیدن به هر بخش ممکن است در نهایت منجر به آسیب رسیدن به شبکه شود. بنابراین، بهتر است کسب و کارها درباره خصوصیات شبکه اطلاع کافی داشته باشند. به عنوان مثال، باید ببینند کلاینت چیست و چه کاربردی دارد.

 قطعاً خرابی شبکه برای افرادی که از شبکه‌های خانگی به صورت محدود استفاده می‌کنند اهمیت چندانی نخواهد داشت. اما برای کسب و کارهای بزرگ و توسعه یافته که بسیاری از فعالیت‌های خود را به شبکه متصل کرده‌اند، خرابی شبکه یک فاجعه بسیار بزرگ خواهد بود.

بنابراین، با انجام تست نفوذ شبکه می‌توان ورود عوامل مخرب را مورد بررسی قرار داده و از آسیب رسیدن به شبکه جلوگیری کرد. در ادامه قصد داریم درباره روش‌های جلوگیری از آسیب رسیدن به شبکه صحبت کنیم.

۱.نرم افزار های قدیمی را حذف یا بروزرسانی کنید

همان‌طور که می‌دانید، در اکثر مواقع شبکه به علت حملات سایبری آسیب می‌بیند. معمولاً هکرها برای نفوذ به شبکه از نرم افزارهای قدیمی استفاده می‌کنند. آن‌ها نرم افزارهای قدیمی را در شبکه شما بررسی و شناسایی کرده و سعی می‌کنند با یافتن باگ یا نقص امنیتی، به سرعت به شبکه نفوذ کنند. بنابراین بهترین راه حل این است که نرم افزار‌های قدیمی خود را به روز رسانی کنید. توسعه‌دهندگان نرم افزارها به صورت مداوم برنامه‌های خود را بروز رسانی می‌کنند و آپدیت جدید آن را در وب سایت‌های معتبر قرار می‌دهند.

 پس بهتر است وقت و زمان کافی برای به روز رسانی برنامه‌ها بگذارید. بسیاری از کسب و کارها ترجیح می‌دهند از نسخه‌های اصلی نرم افزار استفاده کنند. این نسخه‌ها به صورت خودکار بروز رسانی می‌شوند و نیازی به حذف کردن ندارند. نصب نسخه‌های غیر اصلی ممکن است یکی دیگر از راه‌های نفوذ هکرها یا حملات سایبری به شبکه‌ها باشد که در نهایت موجب آسیب رسیدن به شبکه می‌شود.

در مجموع، بهتر است قبل از شروع فعالیت خود سیاست‌های امنیتی را در مورد توجه قرار دهید. در ابتدا همه برنامه‌های نرم افزاری که به آن نیاز دارید را فهرست کنید. در قدم بعدی، ببینید که برنامه‌های مورد نظر بروز رسانی شده‌اند یا خیر و سعی کنید نسخه‌های اصلی آن را نصب کنید.

goRIZptv4Dv00Mrw6vAQdC8d3aTPy6v9WIjGnwzf.png

 ۲. مشکلات امنیت شبکه خود را شناسایی کنید

یکی از بهترین راه‌هایی که به شما کمک می‌کند از آسیب رسیدن به شبکه جلوگیری کنید، بررسی مشکلات امنیت شبکه است. لازم است که هر چند وقت یکبار امنیت شبکه را ارزیابی کنید. در این حالت، عوامل خطر یا سایر حملات به راحتی قابل شناسایی خواهند بود. همچنین میزان آسیب و ضرر بعد از وقوع حادثه را نیز بسنجید.

به عنوان مثال، اگر کسب و کار شما تمامی داده‌ها و اطلاعات خود را بر اثر آسیب به شبکه از دست دهد، تا چه حد متحمل ضرر مالی خواهد شد؟ مقدار دقیق ضرر مالی باید مشخص شود تا بتوان هزینه بازیابی داده‌ها را از قبل جمع آوری کرد. البته این مسائل مربوط به بعد از آسیب رسیدن به شبکه هستند. بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید، جلوگیری از آسیب شبکه است.

گاهی اوقات ممکن است شبکه به علت قطعی و اتصال برق، سوختگی و مواردی مانند این آسیب ببیند. پس بهتر است به صورت دوره‌ای اتصالات فیزیکی شبکه را مورد بررسی قرار دهید. همچنین داده‌هایی که به صورت روزانه وارد شبکه می‌شوند، ممکن است یک تهدید بزرگ برای شبکه باشند. بهتر است فیلترهایی برای بررسی داده‌های ورودی خریداری کنید تا احتمال آسیب رسیدن به شبکه را کاهش دهد

۳.یک خط مشی برای دسترسی کاربر ایجاد کنید

شاید جالب باشد بدانید که حدود ۶۰ درصد از حملات سایبری توسط افراد داخلی یا کاربران انجام می‌شود. بسیاری از کاربران بدون اینکه بدانند ویروس‌ها یا سایر عوامل مخرب را به سمت شبکه کسب و کار یا شبکه‌های افراد عادی هدایت می‌کنند. البته گزارش‌ها نشان می‌دهد که حدود سه چهارم از حملات که توسط کاربران انجام شده است، با نیت تخریب شبکه صورت گرفته است.

جدا از این مسئله، حتی کارکنان و کارمندان یک کسب و کار نیز می‌توانند تهدیدات امنیتی را وارد شبکه شما کنند. بنابراین، علاوه بر مالک کسب و کار و سایر افراد معتمد، باقی افراد مثل کارمندان و کارکنان نباید به تمامی اطلاعات شبکه دسترسی داشته باشند. در این صورت، می‌توانند به راحتی عوامل خطرناک را وارد شبکه کنند.

 اگرچه بسیاری از کارمندان به شکل غیر عمد شبکه را تحت خطر قرار می‌دهند، اما در هر صورت، کارکنان یک کسب و کار می‌توانند یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های امنیتی شبکه باشند. راه حل مناسبی برای از بین بردن این تهدید وجود دارد. این راه حل ایجاد یک سیاست و خط مشی برای دسترسی هر کاربر یا کارکنان به شبکه است. یعنی هر کاربر، متناسب با نیازها و وظیفه خود امکان دسترسی به شبکه را خواهد داشت.

مجموعه تسکا تمامی تمهیدات و تجهیزات لازم برای طراحی زیرساخت‌های امنیتی را فراهم می‌آورد تا فعالیت یک کسب و کار به خوبی انجام شود.

۴.بخش بندی شبکه با لایه های امنیتی داخلی قوی

یکی دیگر از راه حل‌های مناسب برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شبکه، استفاده از لایه‌های امنیتی داخلی قوی است. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که لایه‌های امنیتی باید در بخش‌های مختلف شبکه قرار بگیرند. به عبارت دیگر، شبکه شما باید لایه بندی شود و هر لایه توسط یک فیلتر قوی مورد ارزیابی قرار بگیرد. به این ترتیب، امنیت شبکه چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد و از آسیب رسیدن به آن جلوگیری خواهد شد.

این یک استراتژی قدیمی و رایج برای حفظ امنیت شبکه می‌باشد و طی سال‌ها توسط کسب و کارهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. این استراتژی، یک شبکه کامپیوتری بزرگ را به چند زیر شبکه کوچک تقسیم می‌کند. هر کدام از زیر شبکه‌ها، توسط فایروال‌های داخلی یا سایر ابزارهای امنیتی از یکدیگر جدا می‌شوند.

cYp9s1Zfne1k2LSqN4UR8UKg09xN2ccJQsKtWNSB.jpg

اهمیت بخش بندی شبکه

زمانی که هر زیر شبکه از زیر شبکه دیگر جدا می‌شود، فرایند نفوذ به شبکه برای مهاجمان یا حتی کارکنانی که در سازمان هستند، بسیار سخت خواهد شد. زیرا هر مهاجم بعد از ورود به یک زیر شبکه، باید راه‌هایی برای ورود به زیر شبکه دیگر پیدا کند. در نتیجه، به جای اینکه مهاجمان فقط به دنبال دور زدن یک مجموعه دفاع محیطی باشند، باید راهی برای عبور از چندین زیر شبکه پیدا کنند. البته نمی‌توان گفت بخش بندی شبکه همیشه مانع از ورود مهاجمان می‌شود. زیرا برخی از مهاجمان حرفه‌ای می‌توانند راه‌هایی برای عبور از هر زیر شبکه پیدا کنند.

ولی موضوع این است که پیدا کردن راه حل برای عبور از هر زیر شبکه، سرعت مهاجمان را برای نفوذ به شبکه کاهش خواهد داد. در نتیجه، تیم امنیت فناوری اطلاعات کسب و کار می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مهاجم را شناسایی کرده و یک حمله را خنثی کند.

با این حال، جالب است بدانید با وجود اینکه همه متخصصان اطلاعات فناوری اعتقاد دارند تقسیم بندی شبکه یک اقدام کاملاً ضروری است، اما کمتر از یک چهارم سازمان‌ها این کار را اجرا می‌کنند. زیرا در برخی مواقع، بخش‌بندی شبکه بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر است.

بررسی کلی

امنیت یک شبکه اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از کسب و کارهای توسعه یافته با شبکه‌های بزرگ و مجموعه‌ای از تجهیزات و ابزارهای فناوری اطلاعات در ارتباط هستند. آسیب رسیدن به هر یک از بخش‌های شبکه ممکن است در نهایت فعالیت آن را مختل کند. اختلال در فعالیت یک شبکه، آسیب بسیار زیادی به کسب و کار وارد خواهد کرد.

زیرا در این حالت، تمامی داده‌ها و اطلاعات موجود در شبکه از بین می‌رود. بنابراین، باید از روش‌های مختلف برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شبکه استفاده کرد. به عنوان مثال، یکی از روش‌ها استفاده از لایه‌های امنیتی قوی مثل فایروال‌ها هستند.

همچنین برای جلوگیری از نفوذ کاربران یا کارکنان، باید یک خط مشی و سیاست جدید برای حفاظت از شبکه طراحی کرد. بهتر است کسب و کارها درباره تجهیزات و بخش‌های مختلف شبکه نیز اطلاعاتی داشته باشند.  قدم بعدی که باید برای حفاظت از شبکه بردارید، این است که به طور مرتب برنامه‌ها و نرم افزارهای قدیمی را بروز رسانی کنید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا