پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

نکاتی که باید قبل از خرید تلویزیون بدانید

soheilnew 2 سال پیش

دراین مقاله سعی می‌کنیم با مهمترین نکات خرید تلویزیون اون هم در انواع مختلف اون (مخصوصا تلویزیون‌های تخت و LED که انتخاب عموم خانواده‌های ایرانی هستند) آشنا بشیم.این مقاله میتونه بهتون کمک کنه با مواردی که تو خرید تلویزیون باید در نظر بگیرید بیشتر آشنا شید.

تفاوت پنل های LED و LCD

احتمالا شما هم موقع خرید تلویزیون، گوشی موبایل اسمارتفون، مانیتور و کلا هر دستگاهی که از صفحه نمایش استفاده میکنه، در قسمت مشخصات اون تلویزیون یا گوشی و مانیتور، یکی از موارد LCD یا LED رو دیدید. یا مثلا زیرمجموعه ای از این دو فناوری، مثل IPS LCD , Retina , QLED و یا AMOLED و Super AMOLED و…
شناخت تفاوت این دو فناوری یکی از مهمترین نکات خرید تلویزیون هست. چون هم از نظر فناوری هم از نظر قیمت و حتی عمر مفید باهم تفاوت‌های قابل توجهی دارن.
پنل های LCD فناوری نسبتا قدیمی‌تری دارن و به این شکل عمل میکنن شبکه ای از پیکسل های رنگی بر مبنای ۳ رنگ قرمز، سبز و آبی در کنار هم قرار میگیرن که توسط یه نور پس زمینه ای یا Back Light که در لایه پشت این شبکه ها قرار دارن، همراهی میشن. این شبکه های پیکسلی، نور دریافتی از پنل فلوئورسنتی یا led پشتی رو میگیرن و تبدیل به نورهای رنگی میکنن که نتیجش میشه تصاویری که ما میبینیم.
تصاویری که ترکیبی از سه رنگ قرمز،آبی و سبز هستن که این پیکسل ها ایجاد میکنن و تمام رنگ های دیگه با ترکیب این سه رنگ اصلی ایجاد میشن.
در حالی که پنل های OLED یک تفاوت بزرگ تو فرآیند کاریشون وجود داره. اون هم اینکه دیگه از اون پنل نور پس‌زمینه ای خبری نیست و هر پیکسل رنگی، خودش نور خودش رو تولید میکنه! همین باعث میشه که رنگ ها درخشان تر و پررنگ‌تر، شاداب تر نمایش داده بشن. همچنین رنگ مشکی در نهایت عمق خودش نمایش داده میشه و اصطلاحا کنتراست رنگ مشکی در پنل های OLED بینهایت هست. چون وقتی دستور نمایش رنگ مشکی به پیکسل ها داده میشه، دیگه ترکیب رنگی ایجاد نمیشه، بلکه اون پیکسل خاموش میشه! امری که به کاهش مصرف انرژی اون پنل هم خیلی کمک میکنه. احتمالا شنیدید که میگن تو گوشی هایی که پنل OLED یا Super AMOLED دارن (مثل اکثر گوشی های سامسونگ) اگر از والپیپر مشکی و تم سیاه استفاده کنید، مصرف باتری هم کم میشه! نکته ای که جزو نکات خرید تلویزیون هم هست.
ولی پنل های LCD چون رنگ مشکی رو با ترکیب رنگ پیکسل ها مجدد ایجاد میکنن و اون پنل نوری پس زمینه هم در هر حالت همیشه روشن هست، توشون خبری از رنگ مشکی عمیق و کاهش مصرف انرژی نیست.
هرچند تو LCD های جدیدتر که تکنولوژی های پیشرفته تری نسبت به قبل دارن، عمق رنگ مشکی تقریبا مثل OLED ها شده و درک تفاوتشون تقریبا نشدنیه!

پنل های QLED چه پنل‌هایی هستن؟

پنل های LED باتوجه به فناوری به روزتری که دارن، عموما قیمت بالاتری دارن ولی ضخامت کمتری دارن. از نظر عمر کاری هم کمی بهتر از LCD ها عمل میکنن.
حالا در این میون فناوری های جدیدتری هم برای پنل های LED و LCD اختراع و به بازار ارائه میشه که یکی از اونها فناوری QLED هست که اگر بخوایم وارد وادی خیلی فنی دیگه نشیم، یجورایی فناوری هست که به LED backlight LCD ها برمیگرده! در حقیقت این فناوری فرزند دو فناوری و دو پنل ذکر شده قبل هست و یجورایی LCD هایی هستند که دیگه نه از یک صفحه فلورسنت برای تولید نور پس زمینه، بلکه از LED های پس زمینه ای برای دریافت نور (همچنان مثل OLED ها خبری از تولید نور و رنگ توسط خود پیکسل ها نیست) استفاده میکنن و بروزترین فناوری در این پنل ها، همین پنل های QLED هستن.

شاخص های مهم زاویه دید و روشنایی در خرید تلویزیون

 

خب تو مواردی که تو قسمت قبل گفتیم، بعد از بیان تفاوت های پنل‌های موجود در تلويزيون‌های موجود در بازار برای خرید، بیشتر به بحث عمق رنگ پرداختیم و درباره دو شاخص خیلی مهم دیگه یعنی زاویه دید و روشنایی کمتر گفتیم.
شاخص اول یعنی زاویه دید یک تلویزیون موردی هست که دونستنش جزو مهمترین نکات خرید تلویزیون هست و البته دلیلش هم خیلی ساده اس! :
تلویزیون باید از نقاط مختلف اتاق یا محلی که توش قرار داده شده، به خوبی قابل دیده شدن باشه! خانواده خودتون رو تصور کنید، مادر در آشپزخانه، پدر روی کاناپه، شما در انتهای اتاق و… نیاز دارید که از تمام این زوایا، به خوبی و بدون افت کیفیت تصاویر تلویزیون رو مشاهده و تماشا کنید و از اون لذت ببرید.

 

پنل های OLED محور، سلطان زاویه دید!

 

بله همونطور که پنل های OLED مثل پنل های سوپرامولد در اسمارتفون ها، زاویه دید بهتری رو نسبت به نمایشگرهای LCD محور در گوشی ها دارن، در تلویزیون ها هم به خاطر چیدمان الماسی پیکسل ها و البته نبود نور پس زمینه، زاویه دید به مراتب بهتری رو نسبت به LCD ها ایجاد میکنن.
البته اصلا نگران نباشید! چون تو فناوری های جدیدی که برای LCD ها اومده، مثل QLED که تو قسمت قبل حسابی دربارش گفتیم و بیشتر هم در تلویزیون های سامسونگ استفاده میشه، تا حدودی این مشکل حل شده.
نمایشگرهای IPS LCD زاویه دید بهتری نسبت به QLED ها دارن ولی خب کنتراست پایینتری نسبت به اونا ارائه میدن.
در حالی که همونطور که عرض شد، OLED ها به ذات مشکل زاویه دید ندارن.
ولی خب OLED دارها زیاد خوشحال نشن، چون تو شاخص روشنایی صفحه، LCD ها به مراتب بهتر عمل میکنن!

روشنایی صفحه، از نکات مهم خرید تلویزیون

 

به شاخصی رسیدیم که LCD ها باتوجه به داشتن نور پس زمینه، میتونن با تفاوت نسبتا قابل توجهی، بهتر از OLED ها عمل کنن. اونم شاخص روشنایی صفحه هست.
علت اون هم به مواد ارگانیکی برمیگرده که در فناوری ساخت OLED ها استفاده میشه. این مواد به گرمای زیاد حساسن و برای همین تولید روشنایی زیاد، تو اونا محدود شده تا آسیب نبینن.
تلویزیون‌های QLED هم تقریبا دوبرابر OLED ها روشنایی ایجاد میکنن.
توجه داشته باشین اگر تلویزیون رو برای لابی یک هتل، مکانی آفتابگیر و روشن و یا اتاقی نورگیر میخواید تهیه کنید، پنل های LCD و QLED میتونن انتخاب‌‌های بهتری از OLED ها باشن!
اگر هم برعکس، محیط معمولا تاریکه و یا میخواید تو شب نهایت لذت رو از عمق بینهایت رنگ مشکی ببرید، OLED ها انتخاب بهتری هستن.

باز جا داره که در کنار این بیان نکات خرید تلویزیون تاکید کنیم که فناوری های جدید در LCD و OLED ها که در تلویزیون‌های تخت فعلی و موجود در بازار وجود داره، انقدر مشکلات این دو پنل رو حل کردن که شما به سختی و دقت خیلی زیاد میتونید متوجه بشید که پنل یک تلویزیون جدید کدوم یک هست!

 

رزولوشن در خرید تلویزیون؛ 8K واقعا نیاز هست؟!

 

ببینید دوستان، شما با تلویزیون خونتون عموما دو کار می‌کنید، یا به تماشای شبکه های تلویزیونی می‌پردازید، یا از طریق هارد درایور، فلش درایور و یا از طریق اینترنت و پلتفرم های معمول (نتفلکیس، نماوا، فیلیمو و…) به تماشای فیلم ها و سریال ها می‌شینید.
عده ای هم البته قصدشون از خرید تلویزیون، استفاده از اون به عنوان نمایشگری برای کنسول های بازی هست که دارن و میخوان یک تجربه جذاب و لذتبخش رو هنگام بازی کردن داشته باشن.
شبکه‌های تلویزیونی عموما به پخش محتواهایی با فرمت HD یا نهایتا full HD می‌پردازن، همین موضوع برای پلتفرم های پخش فیلم هم صادق هست و محتواها اونجا هم عموما HD یا full HD هستن و کمتر محتواهایی با فرمت 4K میبینیم و تقریبا محتوای 8K نمی‌بینیم!
فقط میمونه کنسول‌های بازی و بازی های کامپیوتری نسل جدید که بله، بعضی از اونها در نهایت کیفیت و گرافیکی که میتونن به شما ارائه بدن، میتونه رزولوشن‌های 4K و 8K هم باشه.
ولی تو نکات خرید تلویزیون دقت کنید که اگر گیمر نیستید، یا هستید ولی رزولوشن بالاتر یک بازی براتون تفاوتی طبیعتا ایجاد نمیکنه، خرید تلویزیون 8K میتونه یک هزینه نسبتا غیرمعقول باشه.
تقریبا تلویزیون‌های 4K تو تمام استفاده ها نهایت کیفیت و شفافیت و قدرت و دقت رو میتونن به شما ارائه بدن.
پس هنگام خرید تلویزیون به این توجه کنید که رزولوشن تلویزیون انتخابی شما با رزولوشن محتواهای مورد استفاده شما (فیلم، سریال، شبکه‌های تلویزیونی، بازی و…) همخوانی داشته باشه!
مثلا یه مورد جالب این که شاید هنوز ده سال هم نشده که رزولوشن شبکه های ملی ایران از SD به HD تبدیل شدن و تا 8K شدن شاید یک قرن فاصله داشته باشیم!

حتی تو پلتفرم‌های پشرویی مثل یوتوب و نتفلیکس هم محتواهای 8k و حتی 4k ، یک تا دو درصد از کل محتواهاشون رو تشکیل بدن.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا