آزمون تافل (TOEFL) چیست؟
آزمون تافل (TOEFL) یکی از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی است که توسط موسسه ETS در بیش از 150 کشور جهان برگزار می شود. آزمون تافل برای اولین بار در سال 1964 میلادی برگزار شد.
هر ساله افراد زیادی از سراسر دنیا برای اهداف مختلفی به ویژه اپلای تحصیلی برای ارزیابی مهارت های اصلی زبان انگلیسی در این آزمون شرکت می کنند. مدرک آزمون تافل در بیش از 11 هزار دانشگاه در سطح جهان اعتبار دارد، به همین دلیل این آزمون یکی از معتبرترین آزمون های زبان انگلیسی در جهان است و مدرک آزمون تافل تقریبا در تمام کشورهای دنیا به ویژه استرالیا، نیوزیلند، آمریکا، انگلیس، کانادا و غیره به رسمیت شناخته می شود.
اهمیت آزمون تافل برای اپلای تحصیلی
مدرک آزمون تافل با نمره بالا مانند آزمون آیلتس یکی از مهمترین مدارک برای اپلای تحصیلی دانشگاه های کشورهای انگلیسی زبان است و در صورتی که نمره تافل متقاضی پایین تر از سطح قابل قبول دانشگاه یا مرکز آموزشی مقصد باشد، با درخواست پذیرش تحصیلی وی موافقت نخواهد شد.
افراد می توانند برای کسب نمره بالا در آزمون تافل و افزایش آمادگی خود برای شرکت در آزمون، منابع آزمون تافل را مطالعه کنند و یا در آزمون های آزمایشی مانند آزمون تافل TPO شرکت کنند.
انواع آزمون تافل
آزمون تافل در سه نسخه متفاوت ارائه می شود که عبارتند از:
آزمون تافل اینترنتی یا تافل IBT: آزمون تافل IBT به صورت آنلاین و در محل های برگزاری که از سوی ETS تعیین شده، برگزار می شود.
آزمون تافل IBT هوم ادیشن (Home Edition): نسخه دیگری از تافل آنلاین (IBT) است، اما این آزمون در خانه و تحت نظارت یک ناظر برگزار می شود. این آزمون از سال 2020 به دلیل شیوع بیماری کرونا و به دلیل عدم برگزاری آزمون تافل به صورت حضوری، برگزار می شود.
آزمون تافل کاغذی یا کتبی یا تافل PBT: آزمون تافل PBT در محل های برگزاری آزمون به صورت کتبی و کاغذی انجام می شود. بیشتر از 97 درصد آزمون های تافل در سراسر دنیا به صورت اینترنتی (IBT) برگزار می شود و فقط درصد بسیار کمی از آزمون تافل به صورت کاغذی برگزار می شود. آزمون تافل کاغذی تنها زمانی برگزار می شود که امکان برگزاری آزمون تافل اینترنتی وجود نداشته باشد.
ساختار آزمون تافل IBT
آزمون تافل IBT مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی بین المللی از جمله آزمون CPE، آزمون CAE، آزمون FCE، آزمون BEC و غیره شامل 4 بخش درک مطلب، شنیداری، گفتاری و نوشتاری است که چهار مهارت کلیدی زبان انگلیسی را که خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن است را ارزیابی می کند و مدت زمان انجام این آزمون سه ساعت و نیم تا چهار است.
نکته: آزمون تافل IBT از سال 2006 جایگزین نسخه قدیمی تافل کامپیوتری (تافل CBT) شده است و برگزاری آزمون تافل CBT متوقف شده است. هر چند که تافل IBT و تافل CBT هر دو به صورت کامپیوتری برگزار می شوند، اما تفاوت هایی با هم دارند.
ساختار آزمون تافل IBT هوم ادیشن
همان طور که گفته شد آزمون تافل IBT هوم ادیشن (Home Edition)، همان آزمون تافل IBT است با این تفاوت که برای شرکت در این آزمون به جای مراجعه حضوری به مراکز برگزاری آزمون، داوطلبان می توانند آزمون تافل را به صورت آنلاین در منزل انجام دهند، از این رو ساختار آزمون تافل IBT هوم ادیشن همانند ساختار آزمون تافل IBT است و محتوا، قالب و نوع سوالات آن با آزمون تافل IBT یکسان است، بنابراین مدرک آن مانند تافل IBT از اعتبار بالایی برخوردار است.
نمره دهی آزمون تافل IBT و تافل IBT هوم ادیشن نیز مشابه است و نمره آزمون داوطلبان از 0 تا 120 مشخص می شود.
ساختار آزمون تافل PBT
آزمون تافل PBT همانند تافل IBT شامل چهار بخش است، که عبارتند از:
1- بخش درک مطلب (Reading): بخش درک مطلب آزمون تافل تافل پی بی تی، شامل پنج متن در زمینه های علمی و آکادمیک است و داوطلبان برای هر متن باید به 10 سوال پاسخ دهند. داوطلبان در این بخش باید به 50 سوال در مدت 55 دقیقه پاسخ دهند.
2- بخش ساختاری (Structure): بخش ساختاری آزمون تافل PBT (تافل کاغذی) شامل دو دسته سوال در زمینه گرامر و ساختار متن می باشد. این بخش دارای 40 سوال است و داوطلبان باید در مدت 25 دقیقه به سوالات پاسخ بدهند.
3- بخش شنیداری (Listening): بخش شنیداری آزمون تافل کاغذی (PBT) شامل 50 سوال است که داوطلبان باید در مدت 35 دقیقه به سوالات پاسخ دهند.
4- بخش نوشتاری (Writting): بخش نوشتاری آزمون تافل پی بی تی، نمره ای بین 0 تا 6 دارد و امتیاز آن در کل آزمون محاسبه نمی شود
همچنین یکی از تفاوت های آزمون تافل IBT با تافل PBT این است که آزمون تافل پی بی تی به جای بخش گفتاری که در تافل آی بی تی وجود دارد، یک بخش ساختاری دارد که سوالات آن در خصوص گرامر و Structure است.
برگزاری آزمون تافل در ایران
برخلاف بسیاری از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی مانند آزمون OET، آزمون CPE، آزمون CAE، آزمون PTE، آزمون ناتی و غیره، آزمون تافل IBT در ایران برگزار می شود و داوطلبان می توانند در برخی شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، زنجان در این آزمون شرکت کنند.
برگزاری آزمون تافل در ایران یکی از مهمترین مزایای این آزمون نسبت به سایر آزمون های زبان انگلیسی است و داوطلبان برای شرکت در آزمون تافل مجبور به صرف وقت و هزینه اضافی برای سفر به کشورهای دیگر را نیستند و می توانند در مراکز مجاز در ایران چندین مرتبه در سال در آزمون تافل شرکت کنند.
اعتبار مدرک تافل در دانشگاه های آمریکا چقدر است؟
مدرک آزمون تافل در ایالات متحده آمریکا به سایر آزمون های ارزیابی زبان انگلیسی ترجیح داده می شود و از هر 10 دانشگاه معتبر در آمریکا، 9 مورد آنها آزمون تافل را به رسمیت می شناسند و مدرک آن را برای اپلای تحصیلی می پذیرند.
به دلیل کیفیت آموزشی دانشگاه های آمریکا و ارائه مدارک بین المللی توسط دانشگاه ها، امروزه مهاجرت تحصیلی به این کشور نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است، به همین دلیل تعداد افرادی که در آزمون های زبان انگلیسی برای اپلای تحصیلی شرکت می کنند نیز افزایش یافته و از این رو مدرک آزمون تافل با نمره بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در خصوص نمره قبولی در آزمون تافل برای اپلای تحصیلی دانشگاه های معتبر آمریکا باید گفت، آزمون تافل نمره رد یا قبولی ندارد و هر دانشگاه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر، نمره تافل قابل قبول خود را تعیین می کند و داوطلبان برای اپلای تحصیلی باید به وبسایت دانشگاه مقصد مراجعه کنند و از نمره قابل قبول آزمون تافل مطلع شوند.
اسامی دانشگاه های برتر آمریکا که مدرک تافل را می پذیرند
اسامی برخی دانشگاه های برتر آمریکا که مدرک آزمون تافل را می پذیرند به شرح زیر می باشد:
نام دانشگاه نمره تافل IBT نمره تافل PBT
دانشگاه ییل 100 600
دانشگاه هاروارد 100 600
دانشگاه دوک 100 600
دانشگاه جان هاپکینز 100 600
دانشگاه استنفورد 100 600
دانشگاه شیکاگو 100 600
دانشگاه کرنل 100 600
ویسکانسین-مدیسون 80 550
کارولینای جنوبی-کلمبیا 80 570
دانشگاه تگزاس 79 550
مینه سوتا-شهرهای دوقلو 79 550
دانشگاه واشنگتن 76 540
دانشگاه کالیفرنیا-برکلی 68 570
دانشگاه پنسیلوانیا 61 500