پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

رایتینگ تافل

آزمون تافل (TOEFL)

آزمون تافل (TOEFL) یکی از آزمون ‌های بین ‌المللی زبان انگلیسی است که توسط موسسه ETS در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برگزار می‌ شود.

شرکت در آزمون تافل و اخذ مدرک آن با نمره بالا یکی از مهمترین مدارک برای اپلای تحصیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه های معتبر کشورهای انگلیسی زبان است.

در حال حاضر آزمون تافل در بیش از 11 هزار موسسه و دانشگاه در بیش از 150 کشور جهان برگزار می شود و مدرک آزمون تافل مورد پذیرش بسیاری از دانشگاه‌ ها، مراکز آموزشی و علمی، سازمان ها و اداره مهاجرت کشورهای مختلف می ‌باشد و افراد می ‌توانند از مدرک تافل علاوه بر اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ‌های معتبر برای مهاجرت شغلی به کشورهای انگلیسی زبان، دریافت پیشنهاد کاری و اخذ ویزای کاری نیز استفاده کنند.

انواع آزمون تافل

انواع آزمون تافل عبارتند از:

آزمون تافل آنلاین (اینترنتی) یا تافل IBT: آزمون تافل IBT به صورت آنلاین و در محل های برگزاری که از سوی ETS تعیین شده، برگزار می ‌شود.

نکته: آزمون تافل IBT در سال 2006 جایگزین نسخه قدیمی تافل CBT شد و به همین دلیل برگزاری تافل CBT متوقف شد. تافل IBT و تافل CBT هر دو به صورت کامپیوتری انجام می شوند.

آزمون تافل IBT هوم ادیشن (Home Edition): نسخه دیگری از تافل آنلاین (IBT) است، اما این آزمون در خانه و تحت نظارت یک ناظر تعیین شده برگزار می ‌شود. این آزمون از سال 2020 به دلیل شیوع بیماری کرونا و عدم برگزاری آزمون حضوری برگزار می شود. ساختار، سوالات و نمره دهی آزمون تافل IBT و IBT هوم ادیشن یکسان است. از این رو مدرک تافل هوم ادیشن مانند تافل آنلاین برای اپلای تحصیلی از اعتبار بالایی برخوردار است.

آزمون تافل کاغذی یا کتبی یا تافل PBT: آزمون تافل PBT در محل های برگزاری آزمون به صورت کتبی و کاغذی انجام می ‌شود و تافل کتبی فقط در جایی برگزار می شود که شرکت در تافل آنلاین امکانپذیر نباشد از این رو فقط تعداد بسیار کمی از آزمون های تافل در سراسر دنیا به صورت کتبی برگزار می شود.

آزمون تافل اسنشیالز (Essentials): از فوریه ۲۰۲۱ سازمان ETS نسخه ی دیگری از آزمون تافل را به نام تافل اسنشیالز ارائه کرده است و بیش از 90 درصد دانشگاه های معتبر دنیا مدرک تافل Essentials را می پذیرند. تافل اسنشیالز شامل ترکیبی از سوالات آکادمیک و جنرال (عمومی) است و مدت زمان انجام این آزمون 90 دقیقه است و این آزمون مانند تافل آنلاین مبتنی بر کامپیوتر است و داوطلبان می توانند با اتصال به اینترنت پرسرعت در خانه یا هر مکان دیگری در تافل اسنشیالز شرکت کنند.

ساختار آزمون تافل IBT

ساختار آزمون تافل IBT شامل چهار بخش است که چهار مهارت اصلی و کلیدی زبان انگلیسی یعنی خواندن (درک مطلب)، نوشتن، صحبت کردن و گوش کردن را ارزیابی می کند.

بخش های مختلف آزمون تافل عبارتند از:

1- بخش درک مطلب (Reading): بخش درک مطلب یا ریدینگ تافل IBT، از 3 یا 4 متن تشکیل شده است و داوطلبان برای هر متن به 10 سوال جواب می دهند و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 54 تا 72 دقیقه است.

2- بخش شنیداری (Listening): بخش شنیداری یا لسینینگ تافل آی بی تی شامل 6 تا 7 قسمت است و داوطلبان برای هر قسمت به 5 تا 6 سوال پاسخ می دهند و مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش 41 تا 57 دقیقه است.

3- بخش گفتاری (Speaking): بخش گفتاری آزمون تافل IBT پس از یک استراحت ۱۰ دقیقه ای آغاز می شود و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 17 دقیقه می باشد. در بخش اسپیکینگ تافل داوطلبان باید به 4 سوال پاسخ بدهند.

4- بخش نوشتاری (Writing): چهارمین بخش آزمون تافل IBT بخش نوشتاری است. در بخش رایتینگ تافل داوطلبان باید به دو سوال مختلف در مدت 50 دقیقه پاسخ دهند.

بخش رایتینگ تافل IBT

بخش نوشتاری یا رایتینگ تافل IBT شامل دو نوع سوال مستقل (Independent) و تلفیقی (Integrated) است. در این بخش داوطلبان باید در مدت زمان 50 دقیقه دو انشا بنویسند. داوطلبان برای نوشتن متن خود و پاسخ دادن به سوال تلفیقی 20 دقیقه و برای پاسخ دادن به سوال مستقل 30 دقیقه فرصت دارند. مصحح ها انشاها را می خوانند و به نوشته ی داوطلبان نمره ای بین 0 تا 30 می دهند.

برای نمره دهی به بخش رایتینگ نوشته ها از نظر سازماندهی نوشته و استفاده از زبان مورد بررسی قرار می گیرند.

برای پاسخ دادن به بخش رایتینگ تافل داوطلبان فقط باید به سوالاتی که پرسیده شده پاسخ دهند و به نوشته هایی که محتوای غیرمرتبط دارند نمره ای تعلق نمی گیرد و نمره از دست می دهند. در این بخش باید به زمان بسیار توجه داشت و داوطلبان باید بتوانند متن خود را در مدت زمان تعیین شده تکمیل کنند.

داوطلبان می توانند در بخش رایتینگ یادداشت برداری کنند و قبل از نگارش متن اصلی خلاصه نویسی کرده و از یادداشت ها استفاده کنند.

سوال تلفیقی رایتینگ تافل (Integrated)

سوال اول که سوال تلفیقی رایتینگ تافل است ترکیبی از ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ است. داوطلبان ابتدا ۳ دقیقه فرصت دارند، یک متن علمی یا عمومی را که دارای چهار پاراگراف است را بخوانند و سپس یک فایل صوتی پخش می شود و باید به سخنرانی یک استاد در مورد همان متن گوش دهند، سپس داوطلبان برای پاسخ دادن به سوال باید، علاوه بر اشاره به نکات اصلی متن خوانده شده، در ۲۰ دقیقه در نوشته ی خودشان توضیح بدهند، نظر استاد در مورد متن چه بوده و استاد چطور ادعا و دلایل متن را تحلیل کرده است. برای پاسخ دادن به این سوال داوطلبان باید متنی با حداقل 150 تا 225 کلمه بنویسند.

سوال مستقل رایتینگ تافل (Independent)

در سوال مستقل رایتینگ تافل (Independent) به داوطلبان موضوعی داده می شود و باید در مورد آن یک متن (انشا) بنویسند. در سوال مستقل رایتینگ تافل داوطلبان پاسخ های خود را مورد موضوعات متنوعی می نویسند. در این سوال برخلاف سوال تلفیقی از مهارت های ریدینگ و لیسنینگ استفاده نمی شود. در سوال مستقل رایتینگ از داوطلب پرسیده می شود که آیا با این موضوع موافق هستید یا نه. داوطلبان برای نوشتن متن مورد نظر 30 قیقه فرصت دارند و یک متن قابل قبول معمولاً باید بیشتر از ۳۰۰ کلمه داشته باشد.

* نکته: در بخش نوشتاری آزمون تافل آی بی تی داوطلبان باید خودشان متن را تایپ کنند، از این ور باید حتما روی مهارت تایپ کردنشان نیز تمرین کنند.

اعتراض به نمره رایتینگ تافل IBT

در صورتی که داوطلبان نتیجه آزمون تافل خود را دریافت کنند و نمره پایینی در بخش های مختلف آزمون کسب کرده باشند، می توانند دوباره در آزمون تافل ثبت نام کنند و برای کسب نمره بالاتر با آمادگی بیشتری در آزمون تافل شرکت کنند. اما ممکن است داوطلب گمان کند در تصحیح و نمره دهی به آزمون تافل خطایی رخ داده است، از این رو می تواند به نمره ی آزمون اعتراض کند.

در مورد اعتراض به نمره تافل باید گفت، در صورتی که داوطلب پس از دریافت نتیجه آزمون تافل به نمره خود اعتراض داشته باشد فقط می تواند به نمره بخش های اسپیکینگ و رایتینگ تافل اعتراض کند، اما امکان اعتراض به نمره بخش های لیسنینگ و ریدینگ تافل وجود ندارد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

شرکت مهاجرتی هومان ویزا مشاوره امور مهاجرت و برگزاری آزمون های زبان بین المللی 09192189686 09192189687