پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

تفاوت آیلتس کاغذی و کامپیوتری

تفاوت آیلتس کاغذی و کامپیوتری تنها در شیوه برگزاری، اعلام نتایج و زمان برگزاری آزمون است و آیلتس کاغذی و کامپیوتری هر دو از نظر محتوا، نوع سوالات، نمره دهی، ثبت نام و اعتبار مدرک آیلتس مشابه و یکسان هستند.

آزمون آیلتس

آزمون آیلتس (IELTS)، یک آزمون زبان انگلیسی بین المللی است که با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می ‌شود و نشان دهنده توانایی افراد در بکارگیری زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط در محیط های اجتماعی، کاری و آکادمیک است. آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می ‌شود.

برای مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزیلند داشتن مدرک آیلتس الزامی است و نمره ی این آزمون برای بسیاری از دانشگاه ها، صنایع دولتی و غیره در کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، انگلستان و نیوزیلند، ملاک اصلی برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی افراد است.

همچنین مدرک آزمون آیلتس مانند آزمون تافل تضمینی از اعتبار زیادی برخوردار است و مورد تایید بسیاری از دانشگاه ها، مراکز علمی، اداره مهاجرت و سازمان های کشورهای مختلف می باشد.

انواع آزمون آیلتس

انواع آزمون آیلتس عبارتند از:

آیلتس جنرال (General)

آیلتس جنرال مهارت زبان انگلیسی داوطلبان را در زمینه فعالیت های روزمره کاری و اجتماعی مورد ارزیابی قرار می دهد. در واقع سوالات آزمون آیلتس جنرال در خصوص استفاده از زبان انگلیسی در محل کار و موقعیت های اجتماعی است. همچنین اخذ مدرک آیلتس جنرال برای اشخاصی که قصد مهاجرت به کشورهای استرالیا، کانادا و یا نیوزیلند را دارند، الزامی است. آیلتس جنرال در دو بخش کتبی و شفاهی و در دو روز برگزار می شود. روز اول آزمون کتبی و روز دوم آزمون شفاهی برگزار می شود.

آیلتس آکادمیک (Academic)

آزمون آیلتس آکادمیک، توانایی داوطلبان را در استفاده از زبان انگلیسی در مقاطع تحصیلی دانشگاهی مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد و کسب نمره بالا در این آزمون نشان می دهد داوطلب در استفاده از زبان انگلیسی برای تحصیل در دانشگاه از مهارت و آمادگی لازم برخوردار است.

به دلیل اهمیت آزمون آیلتس برای اپلای تحصیلی بهتر است برای کسب نمره بالا از راهکارها و تکنیک های تقویت مهارت های زبان انگلیسی مانند توجه به نکات مهم گرامر در آیلتس و توجه به اشتباهات رایج در آزمون و غیره استفاده کنید.

آیلتس لایف اسکیلز (IELTS LIFE SKILLS)

از آوریل سال 2015 علاوه بر آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال نسخه ی دیگری از آزمون آیلتس به نام آیلتس لایف اسکیلز نیز طراحی شد که با هدف ارزیابی دانش زبان انگلیسی افراد در دو مهارت گفتاری(Speaking)  و شنیداری (Listening) برگزار می شود. آزمون آیلتس لایف اسکیلز برای کسانی طراحی شده است که قصد دریافت ویزای غیرتحصیلی انگلستان را دارند، با طراحی آزمون آیلتس لایف اسکیلز متقاضیان به جای شرکت در آزمون آیلتس جنرال در این آزمون شرکت می کنند.

آزمون آیلتس UKVI

کسانی که قصد مهاجرت به انگلستان را دارند باید در آزمون آیلتس UKVI شرکت کنند این آزمون در ساختار و محتوا با آیلتس آکادمیک و جنرال فرقی ندارد و تنها تفاوت آن در محل برگزاری آزمون است. آیلتس UKVI در مراکز مورد تایید دولت انگلستان برگزار می شود و قوانین آزمون را نیز سازمان ویزا و مهاجرت انگلستان تعیین می ‌کند.

ساختار آزمون آیلتس

ساختار آزمون آیلتس (IELTS) در دو نوع جنرال و آکادمیک مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی از جمله آزمون CAE، تافل و آزمون FCE شامل چهار بخش است که چهار مهارت اصلی و کلیدی زبان انگلیسی یعنی خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن را ارزیابی می کند. در آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال فرمت و سوالات بخش اسپیکینگ و لیسنینگ آیلتس یکسان است اما بخش های رایتینگ و ریدینگ آیلتس در این دو آزمون با هم متفاوت است و سوالات این بخش براساس نوع کاربرد آزمون ها و اهداف برگزاری آنها طراحی شده است.

بخش های اصلی آزمون آیلتس عبارتند از:

بخش درک مطلب (Reading)

بخش شنیداری (Listening)

بخش گفتاری (Speaking)

بخش نوشتاری (Writing)

همان طور که گفته شد ساختار آزمون آیلتس لایف اسکیلز از دو بخش اسپیکینگ و لیسنینگ آیلتس تشکیل شده است و فقط دو مهارت صحبت کردن و گوش دادن را ارزیابی می کند و فاقد بخش های ریدینگ و رایتینگ آیلتس است.

قالب آزمون آیلتس

آزمون آیلتس در سه قالب متفاوت برگزار می شود:

آیلتس کاغذی یا کتبی: آیلتس کاغذی به صورت کتبی برگزار می شود و بخش اسپیکینگ آیلتس به صورت جداگانه پیش از برگزاری آیلتس یا پس از آن گرفته می شود.

آیلتس کامپیوتری: آیلتس کامپیوتری برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ ابداع شد و به صورت آنلاین و حضوری در مراکز آزمون آیلتس برگزار می شود و بخش اسپیکینگ و شفاهی آیلتس به صورت جداگانه در روز دیگری برگزار می شود.

آیلتس هوم ادیشن: آیلتس هوم ادیشن همان آیلتس کامپیوتری است که به صورت آنلاین برگزار می شود، اما داوطلبان به جای حضور در مراکز برگزاری آیلتس در خانه و به صورت غیرحضوری در آزمون شرکت می کنند.

شباهت های آیلتس کاغذی و کامپیوتری

آیلتس کاغذی و کامپیوتری (و آیلتس هوم ادیشن) هر دو از نظر محتوا، نوع و تعداد سوالات و زمان انجام آزمون با هیچ تفاوتی ندارد و مدت زمان انجام آزمون در هر دو، حدود سه ساعت است.

آیلتس کاغذی و کامپیوتری، در دو ماژول آکادمیک و جنرال برگزار می شوند.

بخش شفاهی یا اسپیکینگ آیلتس در هر دو آیلتس کاغذی و کامپیوتری در یک روز مجزا برگزار می شود.

دستورالعمل ها و قوانین آزمون در هر دو یکسان است.

هزینه شرکت در آیلتس کاغذی و کامپیوتری تفاوت چندانی با هم ندارند و آیلتس کاغذی کمی بیشتر از آیلتس کامپیوتری است.

آیلتس کاغذی و کامپیوتری هر دو از نظر اعتبار مدرک آیلتس یکسان هستند و تمام دانشگاه ها و سازمان ها که مدرک آیلتس کتبی را قبول می کنند، مدرک آیلتس کامپیوتری را نیز به رسمیت می شناسند و هر دو آزمون از اعتبار یکسانی برخوردار هستند.

نحوه ثبت نام آیلتس کاغذی و کامپیوتری نیز یکسان است و داوطلبان می توانند هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری و با مراجعه به مراکز برگزار کننده آیلتس ثبت نام کنند.

تفاوت آزمون آیلتس کاغذی و کامپیوتری

آزمون آیلتس کاغذی و کامپیوتری از نظر محتوا، سوالات، نمره دهی، نحوه ثبت نام و اعتبار مدرک آزمون در هر دو آیلتس کاغذی و کامپیوتری (آیلتس هوم ادیشن) مشابه است، اما این دو آزمون تفاوت هایی با هم دارند.

تفاوت در شیوه آزمون

تفاوت در اعلام نتایج

تفاوت در زمان برگزاری

تفاوت در هزینه آزمون

تفاوت در شیوه آزمون

اولین و اصلی ترین تفاوت آیلتس کاغذی و کامپیوتری در شیوه ی برگزاری آزمون است. در آیلتس کامپیوتری داوطلبان سوالات را در صفحه نمایش کامپیوتر مشاهده می کنند، اما در آیلتس کاغذی یا کتبی سوالات در دفترچه ای چاپ می شود و در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

شده‌اند. در آیلتس کاغذی داوطلبان جواب ها را با مداد به پاسخ نامه منتقل می کنند، اما در آیلتس کامپیوتری پاسخ ها تایپ می شود و داوطلبان باید روی مهارت تایپ سریع نیز کار کنند، همچنین در آیلتس کاغذی داوطلبان می توانند در کنار برگه جواب ها نکاتی را یادداشت کنند و این قابلیت در آیلتس کامپیوتری وجود ندارد.

در آیلتس کامپیوتری برخلاف آیلتس کاغذی در بخش رایتینگ یا نوشتاری نیازی به شمردن کلمات نیست و تعداد کلمات را سیستم شمارش می کند و امکان ویرایش نوشته در آیلتس کامپیوتری راحتر و سریع تر است و فقط با چند کلیک ساده انجام می شود، اما در آیلتس کاغذی داوطلب برای ویرایش نوشته باید نوشته ی خود را پاک کند و دوباره بنویسد که این کار زمان بیشتری نیاز دارد.

تفاوت در اعلام نتایج

یکی از مزایای آیلتس کامپیوتری نسبت به آیلتس کاغذی، اعلام سریع نتایج آزمون است. آیلتس کاغذی 13 روز پس از شرکت در آزمون و آیلتس کامپیوتری 3 تا 5 روز پس از برگزاری آیلتس، اعلام می شود. نتایج بر روی سایت مرکز برگزاری آزمون، اعلام می ‌شوند و سپس برای داوطلبان پست می شود. داوطلبانی که عجله دارند و می خواهند نتایج آیلتس را زودتر دریافت کنند و ریپورت آیلتس را برای دانشگاه ها، سازمان ها و غیره ارسال کنند بهتر است در آیلتس کامپیوتری شرکت کنند.

تفاوت در زمان برگزاری

یکی از مهمترین تفاوت های آیلتس کاغذی و کامپیوتری زمان برگزاری آیلتس است. آیلتس کامپیوتری در هر روز هفته برگزار می شود و سه تایم مختلف در یک روز برای شرکت در آزمون در نظر گرفته شده است و داوطلبان می توانند در یکی از روزهای هفته و یکی از زمان های تعیین شده در آیلتس کامپیوتری شرکت کنند. اما آیلتس کاغذی در یک تایم در روز و فقط دو روز در هفته برگزار می شود و داوطلبان برای شرکت در آیلتس کاغذی با محدودیت زمان مواجه هستند. در صورتی که داوطلب شاغل باشد از این رو زمان کافی در اختیار ندارد و یا برای شرکت در آزمون عجله داشته باشد، بهتر است در آیلتس کامپیوتری شرکت کند.

تفاوت در هزینه آزمون

هزینه آزمون آیلتس در کشورهای مختلف متفاوت است و در ایران هزینه ثبت نام در آزمون آیلتس 215 تا 240 دلار است. هزینه آیلتس کاغذی و کامپیوتری با هم متفاوت است و شرکت در آیلتس کاغذی هزینه بیشتری دارد، اما این مبلغ خیلی بیشتر از آیلتس کامپیوتری نیست. هزینه ثبت نام در آیلتس کامپیوتری 8490000 تومان و آیلتس کاغذی ۸،۹۹۰،۰۰۰ تومان است. البته با توجه به نوسانات قیمت دلار این مبلغ ممکن است متغیر باشد و قیمت آزمون آیلتس با توجه به قیمت دلار در زمان ثبت نام مشخص می شود.

مدت اعتبار مدرک آزمون آیلتس

مدت اعتبار آزمون آیلتس مانند بسیاری از آزمون های زبان معتبر مانند آزمون OET تضمینی موقتی است و پس از انقضای مدت اعتبار مدرک آیلتس فاقد اعتبار خواهد بود. مدت اعتبار مدرک آزمون آیلتس مانند آزمون تافل 2 سال است و پس از گذشت این مدت اعتبار مدرک منقضی شده و در صورتی که متقاضی پس از 2 سال بخواهد از مدرک آزمون برای اپلای تحصیلی یا سایر اهداف مهاجرتی استفاده کند، باید دوباره در آزمون آیلتس شرکت کند و مدرک جدیدی با نمره قابل قبول اخذ نماید.

برگزاری آزمون آیلتس در ایران

برخلاف بسیاری از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی که در ایران برگزار نمی شود، آزمون آیلتس در ایران توسط سازمان IDP و موسسات دیگر در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اهواز، همدان، دزفول، کرمانشاه، تبریز، رشت، شیراز، جزیره ی کیش، اصفهان، کرمان و ساری برگزار می ‌شود.

در واقع برگزاری آزمون آیلتس در ایران از مهمترین مزایای شرکت در آزمون آیلتس برای ایرانیان محسوب می شود، چرا که بسیاری از آزمون های زبان در ایران برگزار نمی شود و متقاضیان باید برای شرکت در این آزمون ها به کشورهای برگزار کننده مانند ترکیه، امارات، ارمنستان و غیره سفر کنند.

در صورتی که داوطلب موفق به کسب نمره مورد نظر برای اپلای تحصیلی یا سایر اهداف مهاجرتی خود نشود این امکان وجود دارد که مجددا در آزمون آیلتس شرکت کند. داوطلبان می توانند با اطلاع از تاریخ ها و مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران حداکثر 4 مرتبه در ماه در آزمون آیلتس شرکت کنند.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

شرکت مهاجرتی هومان ویزا مشاوره امور مهاجرت و برگزاری آزمون های زبان بین المللی 09192189686 09192189687