هزینه شرکت در آزمون آیلتس از 215 دلار تا 240 دلال متغیر است و هزینه آن در کشورهای مختلف متفاوت می باشد، هزینه آزمون آیلتس در ایران در سال 1402 معادل 220 دلار است.
آزمون آیلتس
آزمون آیلتس (IELTS)، یک آزمون زبان انگلیسی بین المللی است که با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می شود و نشان دهنده توانایی افراد در بکارگیری زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط در محیط های اجتماعی، کاری و آکادمیک است. آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می شود.
همچنین مدرک آزمون آیتلس مانند آزمون تافل تضمینی از اعتبار زیادی برخوردار است و مورد تایید بسیاری از دانشگاه ها، مراکز علمی، اداره مهاجرت و سازمان های کشورهای مختلف می باشد.
انواع آزمون آیلتس
انواع آزمون آیلتس عبارتند از:
آیلتس جنرال (General)
آیلتس جنرال مهارت زبان انگلیسی داوطلبان را در زمینه فعالیت های روزمره کاری و اجتماعی مورد ارزیابی قرار می دهد. در واقع سوالات آزمون آیلتس جنرال در خصوص استفاده از زبان انگلیسی در محل کار و موقعیت های اجتماعی است. همچنین اخذ مدرک آیلتس جنرال برای اشخاصی که قصد مهاجرت به کشورهای استرالیا، کانادا و یا نیوزیلند را دارند، الزامی است. آیلتس جنرال در دو بخش کتبی و شفاهی و در دو روز برگزار می شود. روز اول آزمون کتبی و روز دوم آزمون شفاهی برگزار می شود.
آیلتس آکادمیک (Academic)
آزمون آیلتس آکادمیک، توانایی داوطلبان را در استفاده از زبان انگلیسی در مقاطع تحصیلی دانشگاهی مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد و کسب نمره بالا در این آزمون نشان می دهد داوطلب در استفاده از زبان انگلیسی برای تحصیل در دانشگاه از مهارت و آمادگی لازم برخوردار است.
آیلتس لایف اسکیلز (IELTS LIFE SKILLS)
از آوریل سال 2015 علاوه بر آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال نسخه ی دیگری از آزمون آیلتس به نام آیلتس لایف اسکیلز نیز طراحی شد که با هدف ارزیابی دانش زبان انگلیسی افراد در دو مهارت گفتاری(Speaking) و شنیداری (Listening) برگزار می شود. آزمون آیلتس لایف اسکیلز برای کسانی طراحی شده است که قصد دریافت ویزای غیرتحصیلی انگلستان را دارند، با طراحی آزمون آیلتس لایف اسکیلز متقاضیان به جای شرکت در آزمون آیلتس جنرال در این آزمون شرکت می کنند.
ساختار آزمون آیلتس
ساختار آزمون آیلتس (IELTS) در دو نوع جنرال و آکادمیک مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی از جمله آزمون CAE، تافل و آزمون FCE شامل چهار بخش است که چهار مهارت اصلی و کلیدی زبان انگلیسی یعنی خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن را ارزیابی می کند.
بخش های اصلی آزمون آیلتس عبارتند از:
1- بخش درک مطلب (Reading)
2- بخش شنیداری (Listening)
3- بخش گفتاری (Speaking)
4- بخش نوشتاری (Writing)
همان طور که گفته شد ساختار آزمون آیلتس لایف اسکیلز از دو بخش گفتاری و شنیداری تشکیل شده است و فقط دو مهارت صحبت کردن و گوش دادن را ارزیابی می کند.
مدت اعتبار مدرک آزمون آیلتس
مدت اعتبار آزمون آیلتس مانند بسیاری از آزمون های زبان معتبر مانند آزمون OET تضمینی موقتی است و پس از انقضای مدت اعتبار مدرک آیلتس فاقد اعتبار خواهد بود. مدت اعتبار مدرک آزمون آیلتس مانند آزمون تافل 2 سال است و پس از گذشت این مدت اعتبار مدرک منقضی شده و در صورتی که متقاضی پس از 2 سال بخواهد از مدرک آزمون برای اپلای تحصیلی یا سایر اهداف مهاجرتی استفاده کند، باید دوباره در آزمون آیلتس شرکت کند و مدرک جدیدی با نمره قابل قبول اخذ نماید.
برگزاری آزمون آیلتس در ایران
برخلاف بسیاری از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی که در ایران برگزار نمی شود، آزمون آیلتس در ایران توسط سازمان IDP و موسسات دیگر در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اهواز، همدان، دزفول، کرمانشاه، تبریز، رشت، شیراز، جزیره ی کیش، اصفهان، کرمان و ساری برگزار می شود.
در واقع برگزاری آزمون آیلتس در ایران از مهترین مزایای شرکت در آزمون آیلتس برای ایرانیان محسوب می شود، چرا که بسیاری از آزمون های زبان در ایران برگزار نمی شود و متقاضیان باید برای شرکت در این آزمون ها به کشورهای برگزار کننده مانند ترکیه، امارات، ارمنستان و غیره سفر کنند.
در صورتی که داوطلب موفق به کسب نمره مورد نظر برای اپلای تحصیلی یا سایر اهداف مهاجرتی خود نشود این امکان وجود دارد که مجددا در آزمون آیلتس شرکت کند. داوطلبان می توانند با اطلاع از تاریخ ها و مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران حداکثر 4 مرتبه در ماه در آزمون آیلتس شرکت کنند.
هزینه های آزمون آیلتس
چنانچه تصمیم دارید برای اهداف مختلف مهاجرتی در یکی از انواع آزمون آیلتس شرکت کنید، باید هزینه هایی را پرداخت نمایید. اولین هزینه ای که برای شرکت در آزمون آیلتس پرداخت می شود هزینه ثبت در آزمون است و برخی هزینه های هستند که در صورت لزوم توسط متقاضی پرداخت می شود.
هزینه های آزمون آیلتس عبارتند از:
1- هزینه ثبت نام در آیلتس
2- هزینه تغییر تاریخ آیلتس
3- هزینه کنسل کردن آیلتس
4- هزینه ارسال کارنامه آیلتس
5- هزینه ارزیابی مجدد آیلتس (اعتراض به نتیجه آزمون)
هزینه ثبت نام در آزمون آیلتس
اولین هزینه ای که برای شرکت در آزمون آیلتس پرداخت می شود هزینه ثبت نام است.
هزینه ثبت نام در آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال یکسان است و در سال 1402 هزینه ثبت نام در آیلتس جنرال و آکادمیک معادل 8990000 تومان و ثبت نام در آیلتس لایف اسکیلز 5137000 تومان است.
هزینه تغییر تاریخ آزمون آیلتس
متقاضی می تواند تا 36 روز پیش از تاریخ برگزاری آزمون آیلتس تغییر تاریخ شرکت در آزمون را درخواست نماید و هزینه تغییر تاریخ آزمون 20 درصد از هزینه ثبت نام در آزمون است و تغییر تاریخ فقط از طریق پروفایل امکان پذیر خواهد بود.
هزینه لغو آزمون آیلتس
اگر داوطلب به هر دلیل نتواند در آزمون آیلتس شرکت کند، می تواند شرکت در آزمون را کنسل کند. متقاضی می تواند 36 روز پیش از برگزاری آزمون آیلتس درخواست لغو آزمون را بنماید و در این صورت 20 درصد از هزینه ای که برای ثبت نام در آزمون آیلتس پرداخت کرده است، کسر شده و بقیه مبلغ به متقاضی مسترد می شود، در صورت کنسل کردن آزمون، اگر متقاضی پس از 3 ماه نسبت به وصول مبلغ قابل برگشت اقدام نکند، هیچ مبلغی به وی بازگردانده نخواهد شد.
هزینه ارسال گزارش نمره آیلتس
داوطلبان می توانند تا یک ماه پس از اعلام نتایج آزمون به صورت رایگان تا 5 نسخه از کارنامه خود را برای ارسال به دانشگاه ها و سازمان ها درخواست کنند و فقط هزینه پست را پرداخت می کنند اما پس از این مدت برای صدور هر کارنامه برای ارسال به دانشگاه ها و سازمان های معتبر متقاضی علاوه بر هزینه پستی باید مبلغ 90 هزار تومان نیز پرداخت کند.
هزینه ارزیابی مجدد آیلتس
در صورتی که داوطلب پس از دریافت کارنامه آیلتس به نمره خود اعتراض داشته باشد، می تواند حداکثر تا 6 هفته پس از دریافت کارنامه به نمره خود اعتراض کند. هزینه درخواست ارزیابی مجدد آزمون آیلتس تقریبا نیمی از هزینه ثبت نام آیلتس است و در صورتی که پس از ارزیابی مجدد نمره متقاضی تغییر نکرد هزینه پرداختی به وی مسترد نخواهد شد، اما در صورتی که اشتباهی در تصحیح آزمون رخ داده باشد هزینه اعتراض به نمره آزمون به وی بازگردانده خواهد شد.
هزینه شرکت مجدد در آزمون
در صورتی که متقاضی موفق به کسب نمره قابل قبول برای اهداف مهاجرتی خود نشود، می تواند برای کسب نمره بالا مجددا در آزمون آیلتس شرکت کند و هیچ محدودیتی در تعداد دفعات شرکت در آزمون آیلتس نمی باشد و به این منظور متقاضی باید دوباره در آزمون ثبت نام کند و هزینه ثبت نام را که در سال 1402 معادل 8990000 تومان است را پرداخت نماید.
نحوه پرداخت هزینه آزمون آیلتس
آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی است از این رو هزینه ثبت نام آن باید به صورت پرداخت ارزی باشد، از این رو برای پرداخت ارزی متقاضی باید برای خرید یک کارت اعتباری بین المللی مانند مستر کارت یا ویزا کارت اقدام نماید.
کلیه هزینه های آزمون آیلتس که شامل هزینه های ثبت نام، تغییر تاریخ شرکت در آزمون، ارزیابی مجدد نمره، ارسال کارنامه بیشتر به دانشگاه ها یا سازمان ها است، به صورت پرداخت ارزی یعنی با ویزا کارت یا مستر کارت می باشد، همچنین می توانید با خرید ووچر آزمون آیلتس هزینه های آزمون را بدون داشتن کارت های اعتباری بین المللی به صورت آنلاین پرداخت کنید.