پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

ادعای رفع مشکلات پیکسل سوختگی نمایشگرهای OLED و LCD توسط شرکت‌ها

azadd 5 ماه پیش

مشکل پیکسل سوختگی یا Pixel Burn-in سال‌هاست که روی عملکرد عالی نمایشگرهای OLED سایه انداخته و با اسناد معتبر و متعددی به اثبات رسیده است. در این شرایط شرکت‌های تولید کننده نمایشگر مدعی‌اند که با استفاده از روش‌های نرم‌افزاری توانسته‌اند این مشل را رفع کنند ولی ادعای مطرح شده آنها تا چه حد حقیقت دارد؟ وبسایت RTINGS.com به بررسی این موضوع پرداخته که حقایق جالبی را برملا می‌کند.

بررسی ادعای رفع مشکلات پیکسل سوختگی

 

اگر یک محتوای ثابت مانند لوگوی شبکه، نوار زیرین یا بخش‌های دیگر در قسمتی مشخص و به صورت ثابت در یک نمایشگر نمایش داده شوند، اثرات نمایش آن محتوای ثابت در نمایشگر با تدوام نمایش، تاثیر فیزیکی مشهودی را روی آن بخش نمایشگر گذاشته و هاله‌ای همیشگی روی آن بخش ایجاد می‌کند که به اصطلاح به آن Pixel Burn-in یا سوختگی پیکسل حاصل از نمایش محتوای ثابت گفته می‌شود.

 

همانطور که گفته شد این مورد در همه نمایشگرها وجود دارد ولی به دلایل مختلف از جمله قیمت بالای نمایشگرهای OLED شاید این مشکل در آنها حساسیت بسیار بیشتری داشته و اثرات منفی آنها در مقایسه با نمایشگرهای LCD بسیار بیشتر باشد.

 

تست پیکسل سوختگی در انواع تلویزیون و مانیتور

 

در همین زمینه وب‌سایت RTINGS.com با آزمایش ۱۰ماهه بیش از ۱۰۰ دستگاه تلویزیون و مانیتور OLED و LCD تلاش کرده تا طول عمر این پنل‌ها را در مقابل مشکلاتی مثل سوختگی پیکسل و کاهش یکپارچی رنگ‌های صفحه بسنجد. درحالی که بیشتر افراد نگران سوختگی پیکسل نمایشگرهای OLED هستند، ظاهراً اوضاع برای LCDها هم چندان خوب نیست.

 

3Ru0x85slliyk4459tzYCCgp0rkc6hAkA3fOS2gj.jpg

تست پیکسل سوختگی تلویزیون

 

سوختگی و به‌هم‌ریختگی نور و رنگ صفحه سال‌ها است که جزو مهم‌ترین نقاط ضعف نمایشگرهای OLED محسوب می‌شوند. بااین‌حال، تولیدکنندگان در سال‌های اخیر توانسته‌اند با ترفندهای مختلف، به‌ویژه با اصلاحات نرم‌افزاری این مشکلات را تا حد زیادی بهبود دهند. به‌گزارش تامز هاردور، متخصصان وب‌سایت RTINGS.com که به بررسی‌های حرفه‌ای‌شان از نمایشگرهای مختلف مشهور هستند تلاش کرده‌اند تا با استفاده از ۱۰۰ تلویزیون متفاوت و تعدادی مانیتور ادعای تولیدکنندگان را به بوته آزمایش بگذارند.

 

در این آزمایش صفحات نمایش مذکور برای نمایش شبکه خبری CNN به‌طور ۲۴ساعته روی همه دستگاه‌ها با حداکثر روشنایی مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. معمولاً در چنین شرایطی، عناصر ثابت موجود روی صفحه مثل لوگوی شبکه تلویزیونی، نوار ثابت (مانند نواز وظیفه ویندوز) یا نوار وضعیت بازی‌ها (HUD) باعث سوختگی پنل‌ها، به‌ویژه پنل‌های OLED می‌شوند. در بعضی از موارد این سوختگی می‌تواند موقتی بوده و با روش‌های نرم‌افزاری برطرف گردیده یا دائمی و غیرقابل تعمیر باشد. تشخیص موقت یا دائم‌بودن مشکل حتی برای افراد خبره نیز بسیار دشوار است، ولی معمولاً هنگام بروز مشکل به‌صورت موقت که به ماندگاری تصویر معروف است، با تغییر محتوای روی صفحه یا انجام چرخه تازه‌سازی (refresh cycle) ایراد برطرف می‌شود.

 

تست پیکسل سوختگی در انواع تلویزیون و مانیتور

 

در آزمایش انجام‌شده، علاوه بر طول عمر نمایشگر، روش‌های مقابله‌ای تولیدکنندگان موسوم به چرخه‌های جبرانی یا compensation cycles نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در این روش، پس از گذشتن مدت زمان مشخصی، رنگ‌های پنل در چرخه‌های کوتاه یا طولانی از نو تنظیم می‌شوند تا یکپارچگی نمایشگر حفظ شود. تلویزیون‌های جدیدتر با بهره‌گیری از compensation cycles تلاش می‌کنند تا با مشکل ماندگاری تصویر مبارزه کرده یا اثر سوختگی دائم را تا حد ممکن کاهش دهند.

 

آزمایش‌های مداوم این تیم اکنون به ماه دهم خود رسیده است و تا کنون تلویزیون‌های OLED و LCD مختلفی آن را تجربه کرده‌اند. همچنین، تاکنون آزمایش مشابهی روی سه مانیتور OLED اولتراواید نیز انجام شده که شش ماه ادامه داشته است.

 

 

نتایج آزمایش‌های سوختگی پیکسل و کاهش یکپارچگی رنگ نمایشگرها

خلاصه نتایج آزمایش‌های RTINGS.com تا امروز روی تلویزیون‌های OLED و LCD و مانیتورهای OLED به‌ شرح زیر است:

 

پس از آزمایش مداوم ۱۰ماهه که تقریباً با ۴ سال و ۲ ماه استفاده معمولی برابری می‌کند، تمامی تلویزیون‌‎های OLED دچار سوختگی پیکسل شدند؛ البته وضعیت بعضی از آن‌ها نسبت به بقیه بدتر است.

اگرچه بیشتر مردم نگران سوختگی پیکسل‌ در نمایشگرهای OLED هستند، آزمایش‌ها نشان می‌دهد که تلویزیون‌های LCD نیز با گذشت زمان دچار مشکلات زیادی می‌شوند. تمامی نمایشگرهای LCD در این آزمایش دچار مشکل به‌هم‌ریختگی رنگ‌ شدند و حتی کاهش کیفیت پنل در مقایسه با تلویزیون‌های OLED بیشتر بود.

در طول آزمایش، پنج تلویزیون و یک مانیتور کاملاً سوخته و از کار افتادند.

KxLfSiKkzI6Udkd5yzSwE9qHdqQ4m61BA3fRYJm1.jpg

آزمایش پیکسل سوختگی

مانیتورهای OLED حتی پس از ۶ ماه آزمایش که با ۲.۵ سال استفاده معمولی برابر است، نشانه‌های اندکی از سوختگی پیکسل و ماندگاری تصویر نشان دادند. این ویژگی بسیار امیدوارکننده و در عین حال، لازم است؛ چراکه معمولاً کامیپوترها هنگام کار یا بازی عناصر ثابت بیشتری را روی صفحه نشان می‌دهند. در زمینه گارانتی پیکسل سوختگی هم شرکت ها موظف به رعایت استانداردها هستند. با وجود سختگیری در افزایش کیفیت و طول عمر پنل ها اما باز هم شاهد خرابی در پنل ها هستیم.

اگرچه با ظهور پنل‌های جدید LCD و LED در تلویزیون‌ها و مانیتورها شاهد افزایش چشمگیر کیفیت آن‌ها بوده‌ایم، کاربران همواره نگران طول عمر و دوام این پنل‌ها هستند. بااین‌حال، آزمایش RTINGS.com می‌تواند نشان دهد که تولیدکنندگان پیشرفت‌های قابل قبولی در افزایش طول عمر پنل‌های LCD و OLED داشته‌اند و می‌توان به آینده امیدوارتر بود.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید