مدت زمان لازم برای مطالعه مقاله: 4 دقیقه. اگر می خواهید بدانید وب اپلیکیشن چیست؟ وب اپلیکیشن چه تفاوتی با طراحی وب سایت دارد؟ وب اپلیکیشن چه تفاوتی با اپلیکیشن دارد؟ پس با ما همراه شوید که در این مقاله قرار است به سوالاتی که در سطر بالا ذکر شد پاسخ دهیم.
وب اپلیکیشن چیست؟
در این بخش می خواهیم به طور دقیق شما را با اپلیکیشن تحت وب آشنا کنیم. اپلیکیشن تحت وب یک اپلیکیشن خارق العاده یا عجیب و غریب نیست. امروزه بیشتر وب سایت هایی که ما از آنها استفاده می کنیم حداقل یک اپلیکیشن تحت وب دارند. برای مثال در حال حاضر بیشتر افراد یک یا چند برنامه اینترنتی پرداخت آنلاین دارند که در طول روز و برای موارد مختلفی همچون شارژ، انتقال پول، پرداخت خلافی خودرو و... از آن استفاده می کنند. بله کاملا درست حدس زدید برنامه های اینترنتی پرداخت آنلاین، یک نوع اپلیکیشن تحت وب هستند.
وب اپلیکشن یک برنامه کامپیوتری است که از طریق اینترنت و با کمک مرورگر ها وظایف خود را انجام می دهد. اپلیکیشن تحت وب در واقع هر بخشی از سایت است که به کاربر خدمات رسانی می کند یا عملکردی را برای کاربر به انجام می رساند. اپلیکیشن های تحت وب استفاده های گسترده ای دارند و استفاده از این نوع اپلیکیشن ها بسیار گسترده بوده وابعاد فراوانی دارد. از طرفی استفاده از برنامه های تحت وب بسیار راحت است و در صورت دسترسی به اینترنت برای همه مردم جامعه قابل استفاده است. بعضی از آنها تنها با یک مرورگر خاص قابلیت استفاده دارند اما بیشتر آنها با همه مرورگرها و بدون هیچ مشکلی کار می کنند. مقایسه ی وب اپلیکیشن و وب سایت
وب سایت ها فضایی از اینترنت هستند که یک یا چند صفحه را شامل می شود. این صفحات به هم پیوسته که دارای یک صفحه ی اصلی هستند و بر روی یک سرور قرار دارند را وب سایت می نامند. وب سایت ها به طورخاص بر تولید و ارائه محتوا تاکید دارند اما اپلیکیشن های تحت وب بر عملکرد تمرکز دارند. سایت ها با اتصال به اینترنت قابل دسترسی هستند ؛ وب اپلیکیشن ها هم برای عملکردشان به اتصال به اینترنت نیاز دارند و اگر این ارتباط برقرار نباشد؛ رد و بدل اطلاعات صورت نمی گیرد.
تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن چیست؟
پاسخ به این سوال بسیار آسان و راحت است؛ همانطور که از نام وب اپلیکیشن پیداست تنها در صورت دسترسی و اتصال به اینترنت می توانند کار کنند در حالی که اپلیکیشن ها پس از اتمام نصب برنامه می توانند به صورت آفلاین هم کار کنند. برای نمونه جیمیل یک وب اپلیکیشن است که کاربران زیادی در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند و اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشد ردو بدل اطلاعات صورت نمی گیرد.
اپلیکیشن ها هر چند مدت یکبار برای بهبود کیفیت و رفع مشکلات احتمالی آپدیت می شوند. به این صورت که پیامی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت اتصال به اینترنت می تواند نسخه ارتقا یافته ی این برنامه را نصب کند. اما به روز رسانی شدن وب اپلیکیشن ها دور از چشم کاربر انجام می شود.
تفاوت دیگر مربوط به سرعت اپلیکیشن با وب اپلیکیشن است. اپلیکیشن ها معمولا با سرعت بیشتری کار می کنند. اما وب اپلیکیشن ها چون برای فعالیت باید به اینترنت متصل باشند و عوامل مختلفی هم در سرعت اینترنت تاثیر گذار است.لذا معمولا سرعت و کیفیت کارایی اپلیکشن از وب اپلیکیشن بهتر است.
طراحی وب اپلیکیشن
مزایای وب اپلیکیشن:
کسب و کارهای زیادی در سرتا سر دنیا از فضایی که اینترنت در اختیار آنها قرار می دهد برای افزایش سود و بهره وری خود استفاده می کنند. طراحی وب اپلیکیشن ها و استفاده از آنها در جهت رشد و ارتقا کیفیت کاری یکی دیگر از موهبت هایی است که بوسیله ی اینترنت فراهم شده است. اپلیکیشن های تحت وب یکی دیگر از ابزارهایی است که می تواند باعث افزایش تعامل با مشتریان شود.
نمونه های از چند نرم افزار وب اپلیکیشن:
وب اپلیکیشن ها در زندگی امروز ما کاربرد های فراوانی دارند که به برخی از آنها در این قسمت اشاره می کنیم.
نرم افزارهای پرداخت آنلاین مانند آپ
اپلیکیشن های تاکسی اینترنتی مانند اسنپ و تپسی
برنامه های ایمیل مانند جیمیل
برنامه های آنلاین سرویس جیمیل مانند گوگل اسلاید، گوگل شیت و گوگل داک
همچنین برخی از اپلیکیشن های معرو و پرکابرد در گوگل پلی مانند واتساپ و تلگرام
نویسنده: زینب رشیدزاده
مولف: تیم استادان وب
تاریخ انتشار:1400/10/28
خیلی جالب بود 🤔 مثال های ملموسی که زدین باعث میشه خیلی بهتر توی ذهن جا بیفته
خسته نباشین
بسیار جالب 👍👍
یادم یکبار اسنپ اپلیکیشنش مشکل پیدا کرد و درخواست داده بود از وب اپلیکیشن استفاده کنیم که خیلی کار رو اون روز جلو انداخت…ممنونم از مقاله عالیتون