زمان لازم برای مطالعه مقاله:5 دقیقه.
با پیشرفت های روز افزون تکنولوژی و خصوصا با شروع پاندمی کرونا، سایت ها جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره مردم پیدا کرده اند. رایج ترین سایت ها، سایت های خبری و فروشگاهی هستند. برای مثال امروزه کمتر کسی روزنامه می خواند اما اکثر انسان ها بلافاصله بعد از اینکه از خواب بیدار می شوند؛ سایت های خبری را چک می کنند. با استفاده ها از وب سایت های مانند وب سایت پرتفولیو می توانید رزومه کار خودتان را در معرض دید کارفرما ها قرار دهید.سایت ها جایی برای دیده شدن تلاش های شما و بستری برای رشد کسب و کارتان هستند. برای راه اندازی وب سایت ها می توان از کد نویسی یا طراحی وب سایت ها با سیستم تولید محتوای وردپرسی استفاده کرد. که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و شما با توجه به عوامل مختلفی مانند بودجه، زمان و... می توانید از یکی از این دو راه برای راه اندازی سایت مدنظرتان اقدام کنید. هر سایت یک آدرس مخصوص به خود را دارد. دامنه در واقع همان نامی است که شما با وارد کردن آن در مرورگر تان وارد یک سایت می شوید.
دامنه چیست؟
آدرس مغازه یا دامنه سایت؟
همانطور که شما اگر آدرس یک محله یا مغازه را داشته باشید راحت تر آن را پیدا می کنید با داشتن دامنه سایت هم راحت تر می توان به سایت وارد شد و به آن دسترسی پیدا کرد. طبیعتا داشتن یک آدرس راحت و سر راست همانطور که راحت تر شما را به مقصد می رساند، داشتن یک دامنه ی ی مناسب و منحصربه فرد هم در برندینگ شما موثر است و هم در دسترسی مخاطبان هدف به سایت شما تاثیر گذار است. پس همانطور که داشتن یک مغازه با آدرس سرراست در گسترش کسب و کار شما موثر است، داشتن یک سایت با آدرس منحصر به فرد در جذب مخاطبان هدف تاثیر چشم گیر دارد. پس اگر قصد ورود به دنیای اینترنت را دارید، باید اول از همه یک آدرس مناسب برای سایت خود انتخاب کنید.
اگر شما به تازگی می خواهید اقدام به راه اندازی سایت تان کنید احتمالا با بعضی کلمات و اصطلاحات برای اولین بار آشنا می شوید دامنه یکی از این اسامی است، پس در ادامه مقاله هم با ما همراه باشید؛ زیرا قرار است به مطالب مهمی اشاره کنیم که دانستن شان برای صاحب یک کسب و کار خالی از لطف نیست.
اجزا تشکیل دهنده دامنه
به طور کلی هر دامنه از دو بخش شده است: اسم و پسوند. و این دو بخش در کنار هم آدرس سایت شما در دنیای اینترنت است.
پسوند سایت است. پسوند ها بسیار متعدد هستند. .com نام سایت و ostadanweb، ostadanweb.com برای مثال سایت
و جالب است بدانید که کاربرد هر پسوند با دیگری متفاوت است. پسوند ها دسته بندی های مختلفی دارند مثلا در یک دسته بندی، پسوند ها به دو دسته ی عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند. پسوند های عمومی محدودیتی برای استفاده ندارند و هرشخصی می تواند آنها را ریجیستر کند اما پسوند های اختصاصی همانطور که از نام شان پیداست مختص به طور مشخص برای افراد، سازمان ها یا ارگان ها و در چهارچوب قوانین خاصی می باشند.
ثبت نام دامنه چگونه است؟
شما می توانید از طریق شرکت های مختلف برای ثبت نام و انتخاب دامنه مدنظرتان اقدام کنید اما حتما به خاطر داشته باشید که بعد از خرید دامنه باید هاستینگ هم تهیه کنید. اگر دامنه آدرس سایت شما باشد؛ هاست همان جایی است که وب سایت تان در آن زندگی می کند. در واقع اطلاعات وب سایت شما در هاست ذخیره می شود.
انواع دامنه
انواع پسوند دامنه (بر اساس کاربرد) :
در دسته بندی دیگری دامنه ها را بر اساس نوع کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم می کنند که ما در این مقاله، چند مورد از مهمترین این دامنه ها را به شما معرفی خواهیم کرد:
پسوند های دامنه ملی
مختص به کشور عزیزمان ir. این نوع از پسوند ها دو حرفی بوده و برای هر کشور متفاوت است. برای مثال دامنه ی
ایران است. احتمالا دامنه های دو حرفی را برای کسب و کار ها هم مشاهده کرده اید؛ لازم است بدانید که این مورد تشابه اسمی است.
پسوند com.
این پسوند یکی از متداول ترین پسوند ها در دامنه سایت هاست. این پسوند مختص سایت های تجاری است. این پسوند در سر تا سر جهان استفاده می شود و برای کسب و کارهایی که تجارت الکترونیک دارند، بسیار مناسب است.
پسوند net.
این پسوند دامنه برای شرکت هایی مناسب است که خدمات اینترنتی ارائه می دهند.
پسوند org.
این پسوند یکی دیگر از پسوند های متداول برای دامنه سایت ها است. این پسوند برای سازمان ها و ارگان ها مناسب است. به طور معمول این پسوند برای سازمان هایی که فعالیت غیر تجاری دارند استفاده می شود.
نویسنده: زینب رشیدزاده
مولف: تیم استادان وب
تاریخ انتشار: 1400/10/30
دقیقا تو دنیایی که اینترنت و تکنولوژی با سرعت نور در حال پیشرفت هستن، اهمیت وبسایت هر روز بیشتر از دیروز میشه …
ممنون از اطلاعات جامع و مفیدی که منتشر میکنین