پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

راهنمای کانفیگ سرور های اچ پی

ysorkh.m 2 سال پیش

راهنمای کانفیگ سرور های اچ پی

یکی از مهم ترین مسائل در هنگام خرید سرور های اچ پی پیدا کردن بهترین کانفیگ مناسب برای سرور است که این کانفیگ هم بتواند نیاز های ما را تامین کند و هم بیش از حد نیاز ما نباشد .

در هنگام کانفیگ کردن سرور به هفت مورد میبایست توجه داشته باشیم که ما در اینجا به توضیح در مورد این هفت مورد میپردازیم .

مورد اول : انتخاب شاسی مورد نظر

در این مرحله ما میبایست با توجه به نیاز های خود و همچنین زیر ساخت موجود در شرکت و سازمان  خود به انتخاب شاسی مناسب با نیاز خود بپردازیم . در این مرحله میبایست به موارد متعددی توجه کنیم برای مثال :

آیا در سازمان خود از رک بهره مند هستیم ؟ یا میبایست از سرور های ایستاده استاده کنیم ؟

اگر در سازمان رک موجود هست در این رک چه مقدار فضای خالی وجود دارد ؟ با توجه با میزان خالی بودن فضای رک خود میتوانیم از سرور های 1 یونیت ، 2 یونیت و 4 یونیت استفاده کنیم .

برای سرور خود چه تعدادی پردازنده مورد نیاز خواهد بود ؟ یک پردازنده ؟ دو پردازنده ؟ و یا چهار پردازنده ؟

بر روی سرور خود از چه نوع هارد هایی میخواهیم استفاده کنیم ؟ هارد های LFF  و یا هارد های SFF  ( منظور از هارد های SFF  هارد های Small Form Factor  با سایز 2.5 اینچ ، و هارد های LFF  هارد های Large Form Factor   با سایز 3.5 اینچ میباشد . ) البته در سری سرور های نسل نهم و دهم شرکت HPE  شما میتوایند همزمان هم از هارد های LFF  و هم هارد های SFF  استفاده کنید . که البته تعداد قابل استفاده با توجه به مدل شاسی متغیر میباشد .

پردازنده اینتل پردازنده Intel پردازنده AMD پردازنده ای ام دی

مورد دوم : انتخاب پردازنده مورد نیاز

بعد از انتخاب شاسی مناسب برای خود میبایست به انتخاب پردازنده بپردازیم . بعد از انتخاب شاسی مورد نظر خود بهتر است کاتولوگ مربوط به سرور را از سایت شرکت شبکه گستران یاقوت سرخ دانلود کرده تا مراحله بعدی را راحت تر طی کنید .

در هنگام انتخاب پردازنده برای سرور خود ابتدا میبایست در نظر بگیریم که چه مقدار قدرت پردازش برای انجام وظایف سرور مورد نیاز میباشد تا با توجه به این میزان پردازش CPU  مورد نیاز خود را انتخاب کنیم . در این مرحله حتما به این موضوع توجه داشته باشید که پردازنده انتخابی با شاسی انتخاب شده سازگاری داشته باشد .

برای مثال بر روی سرور HPE DL380 Gen9  فقط میتوان از سری پردازنده های Intel Xeon E5-2600  با ورژن های 3 و 4 استفاده کرد . پس در این مرحله بهتر است با توجه به میزان هسته پردازشی مورد نیاز و میزان سرعت پردازش پردازنده خود را از دون کاتالوگ سرورHP  انتخاب کنیم .

مورد سوم : انتخاب مموری مناسب برای سرور

بعد از انتخاب CPU  میبایست به انتخاب مموری مورد نیاز خود بپردازیم . در این مرحله هم همانند مرحله قبلی باید توجه داشته باشیم که مموری انتخاب شده هم با CPU  انتخاب شده و هم با سرور انتخاب شده سازگاری داشته باشد .

برای مثال برای سرور های Gen9  فقط میتوان از سری مموری های DDR4  استفاده کرد . و یا در صورت استفاده از CPU های Intel Xeon E5-2600   نسل چهارم بهتر است از مموری های با سرعت انتقال اطلاعات 2400Mhz استفاده کنیم تا سرور با بالاترین بازدهی ممکن خود برسد .

مورد دیگری که در انتخاب مموری بهتر است به ان توجه کنیم این است که بهتر است در هنگام انتخاب مموری های سرور خود از تعداد مموری های بالاتر با ظرفیت پائین تر استفاده کنیم . ( البته در صورتی که نخواهیم اسلات های سرورمان را برای پیشبینی های آینده خالی نگه داریم . ) زیرا با انتخاب مموری های با تعداد بالا و ظرفیت پائین با استفاده از کانال های بیشتر برای انتقال اطلاعات میان CPU  و مموری های سرور باعث بالاتر رفتن سرعت پردازشی سرور خواهیم شد .

HP Smart Array P420 2GB FBWC خرید HP Smart Array P420 2GB FBWC 631671-B21

مورد چهارم : انتخاب استوریج کنترلر مناسب برای سرور

در این مرحله میبایست با توجه به میزان و سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات مورد نیاز برای خود و میزان ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات بر روی سرور خود به انتخاب استوریج کنترلر سرور بپردازیم . در این مرحله با توجه به سرعت مورد نیاز برای درایو های خود میتوانیم انتخاب کنیم که میخواهیم بر روی سرور خود از درایو های SAS  استفاده کنیم و یا از درایو های SATA و یا با توجه به میزان ظرفیت مورد نیاز خود بر روی سرور میخواهیم از DAS استوریج بر روی این سرور استفاده کنیم یا نه . و یا با توجه به میزان سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی سرور به چه میزان Cache برای ریدکنترلر خود نیاز خواهیم داشت .

با توجه به موارد قید شده در بالا میتوانیم انتخحاب کنیم که بر روی سرور اچ پی خود چه نوع رید کنترلری میتوانیم استفده کنیم . این رید کنترلر میبایست خروجی اکسترنال برای ارتباط با DAS  استوریج داشته باشد یا خیر ؟ از رید کنترلر های 12G  استفاده کنیم و یا از رید کنترلر های  6G ؟

 

مورد پنجم : انتخاب درایو های مورد نیاز برای سرور

در این مرحله میبایست با توجه به میزان تعداد درایو های قابل استفاه بر روی شاسی سرور HPE   انتخاب شده به انتخاب داری درایو برای سرور خود بپردازیم . در این مرحله باید توجه کنیم که درایو های  SSD  استفاده خواهیم کرد و یا درایو های HDD  ؟ درایو SAS  استفاده خواهیم کرد و یا درایو SATA  به تمامی این موارد باید در انتخاب درایو ها توجه داشته باشیم .

مورد ششم : انتخاب کارت شبکه مناسب برای سرور

در این قسمت از کانفیگ سرور خود باید رابط میان سرور خود را با شبکه ی موجود در سازمان خود انتخاب کنیم . در این مرحله هم باید به زیر ساخت موجود در سازمان خود را در نظر داشته باشیم . تا از صرف هزینه های اضافی برای خرید سرور اجتناب کنیم .

برای مثال فرض کنید زیر ساخت پیاده سازی شده بر در سازمان ما فقط در حد استفاده از شبکه با سرعت 1گیگ میباشد و حتی سوئیچ ها و روتر ها امکان ساپورت کردن شبکه با سرعت 10 گیگ را نداشته باشند پس در این موقع انتخاب کار شبکه با سرعت 10گیگ و یا کارت شبکه های فیبر نوری به هدر دادن بودجه ی سازمان خواهد بود البته در صورتی که این موضوع به توجه به پیشرفت های آینده باشد مشکلی ندارد .

موضوع دیگری که باید در مرحله انتخاب کارت شبکه در نظر داشت این است که آیا در شبکه خود میخواهیم از شبکه های SAN  استفاده کنیم یا نه ؟ اگر قرار است از شبکه ی SAN  در شبکه خود استفاده کنیم حتما برای سرور خود متناسب با سرعت شبکه SAN  به انتخاب HBA  بپردازیم .

مورد هفتم : انتخاب پاور مناسب برای سرور خود

بعد از مشخص شدن موارد بالا میبایست به انتخاب پاور مناسب برای سرور خود بپردازیم . بعد از انتخاب شدن شاسی سرور ، پردازنده سرور ، مموری های سرور ، رید کنترلر و درایو های مورد استفاده بر روی سرور اچ پی میبایست محاسبه کنیم که سرور ما چه مقدار برق مصرف خواهد کرد . برای محاسبه این کار میبایست از نرم افزار HPE Power Advisor  استفاده کنیم .

برای آموزش استفاده از این نرم افزار میتوانید به سایت شرکت شبکه گستران یاقوت سرخ ، مرکز تخصصی ارائه سرور ها و استوریج های HPE  مراجعه کنید .

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید