اعتماد به نفس تاثیر بسیار زیادی در لذت بردن فرد از شادی ها و کنار آمدن با رنج های زندگی دارد و یک احساس کاملا فردی است و باید برای ایجاد آن تلاش کرد و همچنین با کشف معنای اعتماد به نفس در خود ، درک بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت .
بر اساس تحقیقات مشاوره روانشناس اکثر مردم برخورداری از اعتماد به نفس را مترادف با ایمان داشتن به توانایی های خود ، هدفمندی در زندگی ، و باور به این که بر اساس دلالیل منطقی قادر به انجام خواسته ها ، برنامه ها و انتظارات خود هستند . افراد با اعتماد به نفس انتظارات واقع بینانه دارند و قادر هستند خود را همانگونه که هستند بپذیرند و حتی اگر این انتظاراتشان تامین نشود توانایی مثبت باقی ماندن را دارند .
مطمئن بودن :
اعتماد به نفس به فرد کمک می کند تا با شرایط نا مطمئن کنار بیاید و چالش ها را به عنوان فرصت های بالقوه در نظر بگیرد و ریسک های حساب شده انجام دهد و قادر به گرفتن تصمیمات فوری باشد . داشتن اعتماد به نفس هنگام حضور در عرصه ی حیات اجتماعی بسیار اهمیت دارد و در محیط کار نیز اعتماد به نفس موجب ارتقای کارایی می شود .
تشخیص علایم اعتماد به نفس :
خود را می شناسد و برای خودش ارزش قائل است .
از زندگی لذت می برد و تفریح می کند .
مهارت های اجتماعی خوبی دارد .
به راحتی با چالش ها رو به رو می شود .
اهداف روشنی دارد .
مصمم است .
نگرش مثبتی دارد .
مزایای اعتماد به نفس چیست ؟
کاملا واضح و مشخص است که زندگی همراه با اعتماد به نفس بهتر است . مزایای اعتماد به نفس را در ادامه بیان می کنیم .
جلب فرصت ها :
وقتی اعتماد به نفس داشته باشید برای مقابله با چالش های جدید ، حل مشکلات پیچیده و انجام وظایفی که نیاز به تصمیم گیری های مهم دارد بهتر عمل خواهید کرد و همچنین فرصت های بیشتری برایتان پیش خواهد آمد . اعتماد به نفس موجب می شود که حالت تدافعی نداشته باشید و اشتیاق برای صحبت کردن با دیگران را داشته باشید و این در جلب فرصت ها می تواند برای شما موثر واقع شود .
شکل دادن به روابط :
بر اساس گفته ی مشاور پیش از ازدواج تهرانی اعتماد به نفس افراد را در ایجاد دوستی ها یاری می دهد و در شکل دهی به روابط مثبت و طولانی نیز موثر است . با کمک اعتماد به نفس می توان به جای غبطه خوردن به وضعیت دیگران یا داشتن انتظار کمک از آن ها ، مرز های روشن بین خود و دیگران را درک کنید . و همچنین وجود اعتماد به نفس باعث می شود که اگر یک بار شکست خوردید و یا محروم شدید آن را همیشگی فرض نکنید و به آن اجازه ندهید که خود باوری تان را از بین ببرد . داشتن اعتماد به نفس هنگام بروز مشکل به این معنا است که به توانایی خود برای حل و فصل مشکلات و حفظ روابط ایمان دارید و اگر روابطتان از هم گسسته شود باز هم ترس از تنهایی شما را تهدید نخواهد کرد .
تسلط بر اوضاع :
کسی که احساس اعتماد به نفس دارد به استقلال خود ، توان پیشقدم شدن در کار ها ، نفوذ در دیگران ، و توان تحقق بخشیدن به امور مختلف ایمان دارد . افراد زمانی دچار استرس شدید می شوند که احساس کنند کنترل اتفاقات زندگی از دست آن ها خارج شده است . در این شرایط ، خود باوری آن ها ضعیف می شود و پیامد های مخرب استرس تاثیر عمیق تری به جا می گذارد . وقتی در یک موقعیت نا مساعد احساس کنید که می توانید کاری انجام دهید ، کمتر دچار استرس خواهید شد . حتی وقتی زندگی بر شما مسلط شود و احساس ناتوانی در شما به وجود آورد احتمال این که بهبود وضعیت را ایجاد کنید بیشتر می شود .
کنار امدن با بحران ها :
طبق مطالعات حل اختلاف خانواده در صورتی که به توانایی خود در حل مشکلات و مقابله با چالش ها اطمینان داشته باشید راحت تر می توانید با بحران ها مقابله کنید و همچنین اعتماد به نفس شما را در کنار آمدن با شکست ها کمک می کند و به جای این که شکست را حمل بر بی کفایتی همیشگی خود کند ، آن را به چشم واقعه ای که فقط یک بار اتفاق افتاده می کند .
یادگیری :
طبق گفته ی بهترین مرکز مشاوره داشتن اعتماد به نفس خوب باعث می شود که فرد به دلیل توجه بیشتر به اتفاقات پیرامون خود بیشتر یاد بگیرد و فرد فکرش را به طرز فکر دیگران درباره ی خود ، یا حفظ موقعیت تدافعی در برابر احساس نا امنی درگیر نمی کند . داشتن اعتماد به نفس شما را پیش از پیش در معرض یادگیری قرار می دهد .
منبع: الگو باش