مزایای SD کارت برای نصب سیستم عامل
با گذشت زمان و ظهور تکنولوژیهای جدید کم کم ابزاری مثل CD و DVD جایگاه خود را به دستگاههای جدید مثل کارت های حافظه SD دادهاند و امروزه اکثر لپ تاپ و کامپیوترها قابلیت نصب سیستم عامل از روی درگاه های SD را دارند.
کلمه SD مخفف عبارت Secure Digital یا دیجیتال امن است و به عنوان نام یک نوع کارت حافظه برای ذخیرهسازی دادهها شناخته میشود که مناسب برای استفاده در دستگاههای قابل حمل از جمله دوربینهای دیجیتال، گوشیهای موبایل، لپ تاپ و … است. خوب است بدانید استاندارد یاد شده در آکوست سال 1999 میلادی با تلاش شرکتهایی همچون پاناسونیک، اسکن دیسک و توشیبا به عنوان یک کارت برای پشتیبانی از ذخیره چند رسانهای معرفی شد و به عنوان یک نوع کارت حافظه به دنیای فناوری معرفی گردید.
انتخاب کارت حافظه SD متناسب است با نوع دستگاهی که قرار است سیستم عامل در آن نصب شود. به لحاظ ابعاد فیزیکی، کارتهای حافظه SD مختلفی در بازار موجود است با این حساب پیشنهاد میکنیم کارت حافظه میکرو SD مناسب با دستگاه خود را تهیه کنید.
نکته مهم دیگری که در خصوص کارت حافظه اسدی باید مورد توجه قرار گیرد، کلاس این حافظهها است. کارتهای حافظه اسدی موجود در بازار در کنار ظرفیتهای متفاوت با کلاسهای مختلفی نیز به فروش میرسند. این کلاسها در واقع به معنای سرعت کارتهای حافظه اسدی است و با این حساب کارت حافظهای سریعتر است که کلاس بالاتری داشته باشد. با این حساب پیشنهاد میکنیم از آنجایی که قرار است این کارت حافظه نقش محل نصب سیستم عامل را ایفا کند، کارت حافظهای خریداری کنید که کلاس بالاتر و در نتیجه سرعت بیشتری داشته باشد. البته تنها ملاک سرعت کلاس کارت حافظه نیست و بهتر است هنگام خرید به سرعت خواندن و نوشتن آن دقت کنید.
برخی از مزیت های SD کارت:
با اینکه HDD سریعتر از یک کارت SD است اما به دلیل قطعات مکانیکی مستعد آسیب بیشتری است، بنابراین SD میتوان گفت گزینه مناسبی برای نصب سیستم عامل است همچنین زمان دسترسی SD کارت بسیار کمتر از یک هارد دیسک معمولی است.
یک پارامتر مهم که در SD کارت نسبت به HDD سریعتر است، زمان جستجو یا seek time است، این به معنی زمان یافتن اطلاعات از دستگاه شما و خواندن آنها است. برای راه اندازی یک سیستم عامل تعداد زیادی از فایل های کوچک که ممکن است در مناطق مختلف HDD پخش شده باشند، باید خوانده شود، مزیت اصلی SD کارت مبتنی بر حافظه دسترسی تصادفی بودن آن است(به این معنی که شما میتوانید به هر منطقه حافظه با صرف همان زمان دسترسی پیدا کنید، آن هم نه به عنوان یک HDD که باید به صورت فیزیکی باید برای یافتن اطلاعات، سطح دیسک را جستجو کند و زمان زیادی را صرف جستجوی اطلاعات کند).
درضمن، اگر میخواهید سرعت خواندن یا زمان جستجو برای یک دستگاه(HDD/SD) را امتحان کنید،توصیه میشود از HDTune استفاده کنید. و اگر میخواهید از کارت SD برای استفاده از سیستم عامل خود استفاده کنید، از کلاس آن آگاه باشید (هرچه بالاتر باشد، سریعتر خوانده می شود).
استفاده از SD کارت برای نصب سیستم عامل از بسیاری جهات سرعت سیستم عامل شما را بهبود میبخشد (به عنوان مثال زمان بوت) ، اما بخاطر داشته باشید که انجام این کار در ویندوز هنوز امکان پذیر نیست (فقط در ویندوز 8 در دسترس خواهد بود) شما فقط می توانید آن را در Linux آزمایش و استفاده کنید.
اینکه موضوع که کارت SD همه دستگاه ها، USB 2 هستند درست نیست، در سال 2011 برای اولین بار اسلات کارت SD مستقیماً به گذرگاه داخلی PCIe متصل شد. اگر قرار باشد SD کارت توسط USB 2 متصل شود، فقط در حدود 38 مگابایت بر ثانیه میتواند بخواند، اما آزمایش روی پروندههای بزرگ نشان میدهد که با سرعت 90 مگابایت بر ثانیه هم خوانده میشود.
یکی دیگر از مزایای آن این است که کارت های SD بدون توجه به اینکه به کدام قسمت کارت دسترسی دارید ، با همان سرعت خوانده می شوند، در حالی که در انتهای دیسک نسبت به شروع کار، هارد دیسکها به طور قابل توجهی کندتر هستند(این جایی است که میتوانید تمام عکس های خود را قرار دهید و موسیقی به دلیل اینکه نیازی به توان سریع ندارند – درایو خود را بر این اساس تقسیم کنید).