پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

آیا حالت هواپیما (Airplane Mode) سرعت شارژ گوشی را افزایش می دهد؟ رد کردن افسانه های رایج در مورد باتری گوشی

پیکسلر بلاگ 2 ماه پیش

حتما تا کنون شنیده اید که می توانید با فعال کردن حالت هواپیما، سرعت شارژ گوشی هوشمند خود را افزایش دهید. اما آیا واقعا اینطور است؟ علاوه براین ادعا های دیگری نیز در رابطه با شارژ گوشی وجود دارد از جمله آسیب دیدن باتری با شارژ کردن گوشی در طول شب. آیا همه این باورها فقط تصورات نادرستی است که مردم در مورد باتری گوشی دارند؟

ادعا 1- شارژ کردن تلفن در حالت هواپیما منجر به شارژ سریع می شود

به طور کلی، همه تلفن های هوشمند به طور مداوم به جستجو و حفظ اتصالات به شبکه های تلفن همراه و Wi-Fi می پردازند. برای حفظ این اتصالات، گوشی به مقدار مناسبی انرژی نیاز دارد. هرچند این مصرف انرژی بسیار کمتر از زمانی است که از گوشی برای کارهایی مانند تماشای ویدیو استفاده می کنید، اما همچنان بر مدت زمان شارژ شدن دستگاه تاثیر می گذارد. بیشتر گوشی‌های هوشمند از حدود 18.1 درصد باتری برای حفظ اتصالات سلولی و وای‌فای استفاده می‌کنند. در مقابل، حالت هواپیما فقط حدود 1.1 درصد از باتری را مصرف می کند.

نکته مهم دیگر این است که امروزه اکثر برنامه های گوشی های هوشمند، درخواست دسترسی به GPS دارند. این بدان معناست که چه از یک برنامه استفاده کنید یا نه، ممکن است دائما از شبکه تلفن همراه شما برای ردیابی موقعیت مکانی استفاده کند. اما با فعال بودن حالت هواپیما، این برنامه‌ها نمی‌توانند موقعیت مکانی شما را در پس‌زمینه ردیابی کنند، که منجر به کاهش مصرف باتری می‌شود.

هنگامی که حالت هواپیما را فعال می کنید، گوشی دیگر نیازی به صرف انرژی برای جستجوی شبکه ها یا برنامه هایی که دائما موقعیت مکانی شما را ردیابی می کنند، ندارد. در نتیجه، شارژ دریافتی صرفا به شارژ باتری اختصاص می‌یابد که منجر به زمان شارژ سریع‌تر می‌شود.

با این اوصاف، تفاوت چشمگیری در مدت زمان شارژ گوشی با یا بدون فعال بودن حالت هواپیما مشاهده نخواهید کرد. تفاوت زمان دقیق عمدتا به وضعیت باتری گوشی شما بستگی دارد.

ادعا 2- شارژ کردن گوشی در طول شب به باتری آسیب می رساند

قبل از تعیین اینکه آیا شارژ کردن گوشی در طول شب واقعا به باتری آسیب می رساند یا خیر، درک نحوه شارژ باتری گوشی بسیار مهم است. هنگامی که گوشی خود را شارژ می کنید، پس از رسیدن به 100٪، به طور خودکار شارژ را متوقف می کند. با این حال، حتی اگر از گوشی خود استفاده نمی کنید، شارژ آن به آرامی کاهش می یابد و زمانی که به 99 درصد رسید، گوشی به طور خودکار دوباره شروع به شارژ شدن می کند تا زمانی که به 100 درصد برسد. این چرخه تا زمانی که گوشی خود را از شارژر خارج نکنید ادامه خواهد داشت.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که اکثر تلفن های هوشمند مدرن دارای ویژگی های پیشرفته ای هستند تا از باتری در برابر تخریب سریع محافظت کنند. آیفون‌هایی که iOS 13 یا بالاتر دارند، دارای ویژگی Optimized Battery Charging هستند که با فعال کردن آن، عادات خواب شما را یاد می‌گیرد. هنگامی که آیفون خود را در طول شب شارژ می کنید، تا 80 درصد شارژ می شود و سپس به طور خودکار متوقف می شود. طبق الگوریتم بهینه شارژ باتری، شارژ باقی مانده درست قبل از زمانی که معمولا از خواب بیدار می شوید، اتفاق می افتد.

تلفن‌های هوشمند اندرویدی نیز ویژگی‌های مشابهی دارند، مانند شارژ تطبیقی (Adaptive Charging) در گوشی‌های پیکسل یا شارژ بهینه (Optimized Charging) در دستگاه‌های وان پلاس.

با فعال بودن این ویژگی‌ها، بعید است که آسیب قابل توجهی به باتری گوشی خود وارد کنید، حتی اگر در طول شب شارژ شود. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که باتری گوشی های هوشمند به مرور زمان تحلیل می روند و هیچ ویژگی نمی تواند به طور کامل از این امر جلوگیری کند.

در حالی که تخریب باتری به کندی اتفاق می افتد، افزایش تعداد چرخه های شارژ می تواند این فرآیند را تسریع کند. شارژ کردن در طول شب همچنین می تواند تخریب را تسریع کند، زیرا تلفن هوشمند شما دائما در حال شارژ شدن بین 99٪ و 100٪ است.

در نتیجه شارژ کردن تلفن هوشمند در طول شب به مرور زمان عمر باتری را کوتاه می کند. اگر مرتبا گوشی خود را در طول شب شارژ می‌کنید، حتما ویژگی‌های محافظت از باتری تلفن هوشمند خود را فعال کنید تا آسیب طولانی‌مدت به حداقل برسد.

ادعا 3- بستن برنامه‌های در حال اجرا در پس‌زمینه، عمر باتری را ذخیره می‌کند

خیر، بستن برنامه‌هایی که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند باعث صرفه‌جویی در باتری گوشی نمی‌شود. هر دو گوشی هوشمند آیفون و اندروید دارای قابلیت تعلیق خودکار برنامه هاییست که در حال استفاده نمی باشند اما همچنان در پس زمینه بازهستند. این برنامه ها در واقع انرژی باتری را مصرف نمی کنند.

جالب است بدانید بستن برنامه‌های پس‌زمینه و باز کردن مجدد آن‌ها، باتری بیشتری نسبت به معلق ماندن آن ها مصرف می‌کند. به این دلیل که وقتی یک برنامه را دوباره راه‌اندازی می‌کنید، تلفن هوشمند برای بارگیری مجدد داده‌های برنامه به قدرت قابل توجهی نیاز دارد. از سوی دیگر، برنامه‌های تعلیق شده قبلا راه‌اندازی شده‌اند و دستگاه شما فقط باید آن‌ها را به‌روزرسانی کند، که نسبت به راه‌اندازی مجدد، انرژی بسیار کمتری مصرف می‌کند.

با این حال، برخی استثناها وجود دارد. برنامه‌هایی مانند Google Maps یا Snapchat که موقعیت مکانی GPS شما را ردیابی می‌کنند، در مقایسه با سایر برنامه‌هایی که نیازی به ردیابی موقعیت ندارند، حتی در حالت تعلیق باتری بیشتری مصرف می‌کنند.

ادعا 3- خاموش کردن Wi-Fi، GPS یا Bluetooth باتری ذخیره می کند

وای فای، جی پی اس و بلوتوث هر کدام تاثیرات متفاوتی بر مصرف باتری گوشی های هوشمند دارند.هنگامی که به شبکه Wi-Fi متصل نیستید اما Wi-Fi فعال است، دستگاه شما به طور مداوم شبکه های موجود را جستجو و باتری مصرف می کند. وقتی به یک شبکه Wi-Fi متصل می‌شوید، دستگاه شما برای ارسال و دریافت داده‌ها، انرژی باتری مصرف می‌کند، حتی اگر به طور فعال از هیچ برنامه‌ای استفاده نمی‌کنید.

با این حال، تفاوت در مصرف باتری بین فعال یا غیرفعال کردن Wi-Fi حداقل است. هنگام جستجوی Wi-Fi، تلفن های هوشمند کمتر از 1 مگاوات برق مصرف می کنند. هنگام اتصال، آن ها حدود 30 مگاوات برق مصرف می کنند، حتی اگر داده ها منتقل نشود. این مقدار آنقدر ناچیز است که فقط چند دقیقه بیشتر باتری ذخیره می شود.

همین امر در مورد GPS نیز صدق می کند. فعال بودن GPS مقداری باتری کمی (معمولا کمتر از 100 مگاوات) استفاده می کند. بنابراین ممکن است نیازی به خاموش کردن آن نداشته باشید. در گوشی‌های هوشمند مدرن، GPS اغلب زمانی که در حال استفاده فعال نیست، خاموش است.

بلوتوث حتی انرژی کمتری نسبت به Wi-Fi و GPS مصرف می کند. اکثر گوشی های هوشمند مدرن مجهز به بلوتوث 5.3 هستند که به گونه ای طراحی شده است که مصرف انرژی را کاهش دهد. هنگامی که تلفن شما از طریق بلوتوث به هندزفری متصل می شود، تنها حدود 2.5 مگاوات برق مصرف می کند.

ادعا 4- دمای بالا به باتری گوشی آسیب می رساند

بله، دمای بالا می تواند به باتری گوشی هوشمند آسیب برساند. باتری لیتیوم یونی در تلفن هوشمند برای ذخیره و آزادسازی انرژی به واکنش های شیمیایی متکی است که به دستگاه انرژی می دهد. با این حال، زمانی که گوشی در معرض گرمای شدید قرار می گیرد، این واکنش های شیمیایی با سرعت بیشتری رخ می دهد و منجر به تخریب سریعتر اجزای باتری می شود.

علاوه بر این، قرار گرفتن مکرر در معرض گرمای شدید می تواند باعث انبساط الکترولیت ها و گازهای باتری شده و در نهایت باعث متورم شدن باتری شود. معمولا باتری های گوشی های هوشمند دارای قابلیت قفل هوا هستند، اما اگر گرما باعث تورم قابل توجهی شود، ممکن است گازهای داخل آن شروع به نشت کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، خطر آتش گرفتن گوشی هوشمند و در بدترین حالت ممکن است حتی منفجر شود.

خبر خوب این است که اکثر گوشی های هوشمند مدرن با سیستم های داخلی نظارت بر دما عرضه می شوند. این سیستم‌ها دمای گوشی هوشمند را به دقت کنترل می‌کنند و زمانی که از یک سطح بحرانی فراتر رفت (معمولا در حدود ۴۵ درجه سانتی‌گراد) سیستم به‌طور خودکار اقدامات ایمنی را برای جلوگیری از گرمای بیش از حد انجام می‌دهد. ممکن است عملکرد گوشی را کاهش دهد، روشنایی صفحه نمایش را کاهش دهد یا در برخی موارد حتی دستگاه را خاموش کند و از شما بخواهد منتظر بمانید تا به سطح دمایی ایمن برسد.

منبع: howtogeek

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید