افرادی که قصد دارند در کشور آمریکا به شغل طبابت بپردازند و یا در رشتههای تخصصی تحصیل کنند، باید در آزمون صدور مجوز پزشکی ایالات متحده (USMLE) شرکت کنند. این آزمون توسط فدراسیون هیأت مدیره پزشکی دولتی (FSMB) و هیأت ملی پزشکان معاینه پزشکی (NBME) و در سه مرحله برگزار میشود.
آزمون USMLE در تمام طول سال برگزار میشود و مراحل مختلفی دارد که هر کدام در بازههای زمانی خاصی برگزار میشوند. داوطلبان با اخذ نمرهی قبولی در این آزمون، جواز طبابت و ورود به دورهی تخصصی پزشکی را خواهند داشت. تمامی فارغ التحصیلان رشتههای پزشکی در داخل و خارج از آمریکا، باید برای ادامه تحصیل یا کار در این آزمون شرکت کنند.
همچنین فارغ التحصیلانی که در دانشگاههای خارج از آمریکا تحصیل کردهاند، مدرک تحصیلی آنها برای شرکت در این آزمون باید مورد تایید موسسهECFMG قرار بگیرد.
مراحل آزمون USMLE
آزمون USMLE در سه مرحله برگزار میشود:
مرحله اول آزمون USMLE
مرحلهی اول آزمون کتبی است و به صورت اینترنتی برگزار میشود و 8 ساعت طول میکشد. این مرحله شامل 7 قسمت است که هر قسمت شامل 46 سوال بوده و داوطلبان برای هر قسمت 60 دقیقه فرصت دارند.
سوالات آزمون USMLE از مجموعه دروس علوم پایه پزشکی طراحی شده است و شامل: آناتومی، علوم رفتاری، بیوشیمی، آمار بیولوژی و اپیدمیولوژی، میکروبیولوژی، آسیب شناسی، فارماکولوژی و فیزیولوژی، ژنتیک، ایمونولوژی، زیست شناسی سلولی و مولکولی، تغذیه و غیره است. در این مرحله از آزمون داوطلبان باید به تفسیر جدولها و شکلهای مختلف پرداخته و از دانش علوم پایه خود در حل مسائل استفاده کنند.
مرحله دوم آزمون USMLE
این مرحله شامل 8 قسمت است و هر قسمت دارای 44 بوده و داوطلبان برای هر بخش 60 دقیقه فرصت دارند. مرحله دوم این آزمون به دو قسمت تقسیم میشود:
الف) دانش بالینی (CK)
این قسمت از آزمون به صورت کتبی برگزار میشود و مدت زمان پاسخگویی به سوالات آن 9 ساعت است. در این بخش محتوای مربوط به اکثر سیستمهای بدن ارزیابی شده و سوالات در خصوص فرآیندهای فیزیولوژیکی و آسیب شناختی است. هدف از برگزاری این بخش از آزمون ارزیابی داوطلبان در استفاده از دانش پزشکی، مهارتها و درک علوم بالینی، برای ارائه مراقبت از بیمار تحت نظارت است.
ب) مهارتهای بالینی (CS)
این آزمون به صورت شفاهی و عملی برگزار میشود و مجموعه مهارتهایی که در بخش CK ارزیابی شده بودند، در این قسمت به صورت عملی مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد. در این مرحله هر داوطلب با 12 بیمار ملاقات میکند و 15 دقیقه فرصت چکاپ و ویزیت بیمار و 10 دقیقه فرصت برای نوشتن یادداشت در مورد هر بیمار فرصت دارد.
مرحله سوم آزمون USMLE
مرحله سوم آزمون USMLE هم به صورت کتبی و هم عملی برگزار میشود و مدت زمان انجام این مرحله دو روز طول میکشد. در این بخش تمام مباحث مربوط به پزشکی بالینی را شامل میشود و ارزیابی میکند آیا داوطلبان میتوانند از دانش پزشکی و درک علوم پزشکی برای انجام عملیات بدون نظارت و مدیریت بیمار در محیطهای درمانی، به کار گیرند یا خیر.
روز اول آزمون کتبی شامل 180 سوال و در 7 ساعت برگزار میشود و در روز دوم آزمون به صورت ترکیبی کتبی و عملی برگزار خواهد شد.
شرایط شرکت در آزمون USMLE
داوطلبان برای شرکت در مرحله اول و دوم آزمون USMLE، باید در یکی از دانشکده پزشکی خارج از ایالات متحده ثبت نام کرده باشد و کلیه معیارهای ECFMG را رعایت کرده و داوطلب باید عزل و یا از دانشکده پزشکی اخراج نشده باشد.
همچنین شرایط شرکت در مرحله ی سوم آزمون داشتن مدرک پزشکی یا معادل آن از دانشکده پزشکی خارج از آمریکا و کانادا و داشتن مجوز ECFMG است و داوطلب باید مرحله ی اول و دوم آزمون را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد.
چند نکته در مورد آزمون USMLE
* هر سه مرحله آزمون USMLE باید در نهایت طی 7 سال انجام شوند، در غیر این صورت اعتبار مراحل قبل که داوطلب در آن شرکت کرده است از بین میرود.
* دانشجویان خارجی برای شرکت در این آزمون باید به زبان انگلیسی تسلط بالایی داشته باشند.
* برای شرکت در این آزمون محدودیت سنی وجود ندارد.
آزمون USMLE در چه کشورهایی برگزار میشود؟
امکان برگزاری این آزمون در ایران وجود ندارد و ایرانیان برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه و امارات سفر کنند. مرحله اول و مرحله (CK) که مراحل کتبی آزمون هستند در کشورهای مختلفی برگزار میشود و مرحله (CS) و مرحله ی سوم که مراحل عملی آزمون هستند در آمریکا برگزار میشود. البته مرحله (CS) فقط در یکی از مراکز ایالات لس آنجلس، آتلانتا، هیوستون، فیلادلفیا و شیکاگو برگزار میشود.
چند مرتبه میتوان در آزمون USMLE شرکت کرد؟
داوطلب میتواند در یک دوره 12 ماهه بیش از سه مرتبه در یک مرحله از آزمون شرکت کنند. در صورتی که متقاضی موفق به کسب نمره ی قابل قبول در آزمون USMLE نشد، میتواند مجددا در آزمون شرکت کنند. اگر داوطلب برای مرتبهی چهارم در آزمون شرکت میکند باید حداقل 12 ماه پس از شرکت در اولین مرتبه و 6 ماه از آخرین مرتبه گذشته باشد.
اعلام نتایج آزمون USMLE
نتیجه ی آزمون به صورت آنلاین سه تا چهار هفته پس از برگزاری آزمون توسط NBME منتشر میشود و گزارش نمرهی آزمون در قالب الکترونیکی خواهد بود. داوطلبان باید حداقل نمره را در هر مرحله کسب کرده باشند. نمره دهی به مراحل آزمون به ترتیب زیر است:
مرحله 1: بین 1 تا 300 نمره دارد و حداقل نمره ی قبولی 194 است.
مرحله ی 2 (CK): بین 1 تا 300 نمره دارد و نمره ی قبولی این بخش 209 است.
مرحله ی 2 (CS): این مرحله به صورت شفاهی برگزار میشود و نتیجه رد یا قبولی به داوطلب اعلام میشود.
مرحله ی سوم: بین 1 تا 300 نمره دارد حداقل نمره ی قبولی در این مرحله 196 است.
قوانین شرکت در آزمون USMLE
* عدم استفاده از خودکار و غلطگیر
* به همراه داشتن پاسپورت معتبر در جلسه برگزاری آزمون
* داشتن پرت از کارت ورود به جلسه
* عدم صحبت با سایر داوطلبان
* به همراه نداشتن وسایل الکترونیکی و دیکشنری
* هماهنگی با مسئولین و مراقبین جلسه برای خروج از آزمون