نکات راهبردی برای تعیین بودجه برای ارتقاء سخت افزارهای دیتا سنتر ها
مقدمه :
به گزارش تحقیقاتی Forrester Consulting به طور متوسط 40 درصد سرور های مستقر در دیتا سنتر ها بیش از سه سال عمر دارند که این بازه خیلی بیش از حالت ایده آل است و علت ان این است که سازمان ها برای پاسخگویی به بار کافی اضافی به سراغ افزایش ظرفیت ذخیره سازی می روند .اما در مورد ارتقاء و نوسازی تجهیزات مهم مرکز داده سهل انگاری می کنند .
از جمله مشکلات تاخیر در نوسازی تجهیزات مهم دیتا سنتر ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کاهش چابکی سازمان ها و نرسیدن به استراتژی از پیش تعیین شده
- کاهش قابلیت اطمینان ،عملکرد و سرعت
- گسترش پذیری سخت
در ادامه با مجموعه یاقوت سرخ همراه باشد تا به پاسخ موارد زیر دست پیدا کنید .
چه زمانی به فکر نوسازی تجهیزات دیتا سنتر ها باشیم ؟
عمر مفید سرور ها چقدر است ؟
کسب و کار ها چه زمانی باید به فکر نوسازی سخت افزار ها باشند ؟
1-بررسی ویژگی های فنی تجهیزات سخت افزاری و راندمان فعلی آنها :
اگر ویژگی های سخت افزاری تجهیزات مستقر در دیتا سنتر ها را بررسی کنید و به عملکرد سرویس ها نگاهی داشته باشید اطلاعات مفیدی درباره ی اینکه تجهیزات به خوبی در حال کار هستند یا فشار مضاعفی بر آنها وارد است به دست می آورید .
تجهیزاتی که به احتمال زیاد باید جایگزین شوند معمولا (در بار کاری ثابت ) فشار مضاعفی بر آنها وارد است و در وضعیت حداکثر ظرفیت کار می کنند .
2-هماهنگی میان نیاز های کاربران و کسب و کار ها :
لازم است ابتدا نیاز های کسب و کار و در ادامه خدماتی که قرار است به مشتریان ارائه کنید را مشخص کنید و بر مبنای این اطلاعات به سراغ خرید تجهیزات بروید .برخی از این نیازها قابل پیش بینی اند که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- فضای ذخیره سازی فایل ها
- سیستم عامل های سرور و دکستاپی که با آن نیاز دارید
- هایپروایزورهای مجازی سازی
- سیستم های هشدار
- سامانه های امنیتی
3-گزینه های جایگزین را بررسی کنید :
چراکه ارتقاء بدون برنامه تجهیزات اجازه نمی دهد گزینه های مختبف را بررسی کنید .گزینه هایی که گاهی اوقات باعث کاهش هزینه ها شده یا به بهبود کارایی شبکه کمک فراوانی می کنند برای آنکه فرایند نو سازی تجهیزات به شکل دقیق تر انجام شود باید به موارد زیر دقت شود :
- آیا امکان استفاده از مجازی سازی وجود دارد ؟
- اگر سرور های متعددی وجود دارند ،آیا امکان جایگزینی آنها با یک سرور واحد وجود دارد؟
- این امکان وجود دارد تا فعالیت تجاری را به سمت ابر یا سرویس میزبان دیگری انتقال داد ؟
- آیا می توانید برای ارائه سرویس ها از سامانه های کمتری استفاده کنید ؟
- امکان ارائه تمامی سرویس ها بر مبنای یک سیستم واحد فراهم است ؟
4-تاثیر منفی نوسازی بر کارایی و کیفیت را بررسی کنید
پیش از انجام هر گونه ارتقاء میزان تاثیر گذاری سخت افزار های جدید بر بهبود راندمان را بررسی کنید و به این سوال پاسخ دهید که آیا با جایگزینی سخت افزار های قدیمی بار کاری به شکل درستی مدیریت می شود و کارایی سیستم به وضعیت ایده آل خواهد رسید ؟ گاهی اوقات در برخی از ساعات فشار کاری زیادی به سرور ها وارد می شود اما در ساعات دیگر سرور ها بدون آنکه در وضعیت حداکثر قرار بگیرند مشغول به خدمت رسانی هستند .در چنین شرایطی نباید شتاب زده عمل کنید و بی دلبل برای ارتقاء سخت افزار ها هزینه کنید چراکه معمولا نوسازی سخت افزار ها باید با اهداف زیر انجام شود :
- افزایش راندمان
- بهبود عملکرد تجهیزات
- گسترش پذیری و افزایش ظرفیت منابع سیستمی
5-زیر نظر گرفتن هزینه های زیر ساخت :
هزینه های زیر ساخت عامل تعیین کننده در نو سازی سخت افزار ها است . به طور معمول ،سامانه های جدید در دراز مدت صرفه جویی را برای کسب و کار ها به همراه می آورند . به طور مثال ممکن است فضای ذخیره کمی اشغال کنند ،کمتر به تغییر نیاز پبدا کنند یا مصرف برق پایین تری داشته باشند .این فاکتور ها در دراز مدت صرفه جویی در هزینه ها به همراه خواهند داشت به شرطی که انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید . به همین دلیل لازم است بررسی دقیق تری انجام دهید و تجهیزاتی که باعث صرفه جویی در هزینه ها می شوند را با نمونه های قدیمی تر جایگزین کنید .
6-تعیین تکلیف سرور های بازنشته و قدیمی
نباید سرور های قدیمی را به طور کلی کنار گذاشت چراکه می توان از ظرفیت های هرچند محدود ان ها استفاده کنید و با تغییر در نحوه ی کاربری ان ها یک کار هوشمندانه تری انجام دهید که این کار هوشمندانه صرفه جویی در هزینه ها را بدنبال خواهد داشت.
7-در نظر گرفتن هزینه کارمندان :
هزینه کارکنان دپارتمان IT هم باید بخشی از هزینه های تمام شده پروژه در نظر گرفته شود چراکه اگر مدت زمان ارتقاء تجهیزات چهار هفته طول بکشد ممکن است کارمندان نتوانند در این بازه ی زمانی به وظایف روزمره خود رسیدگی کنند که تاثیرات منفی بر عملکرد سازمان خواهد گذاشت .همچنین لازم است فاکتور های دیگری همچون عیب یابی و رفع مشکلات سیستم های قدیمی که زمان زیادی می طلبد را نیز باید در نظر گرفت ، بخاطر اینکه به طور طبیعی پس از نوسازی تجهیزات و در اوایل به کارگیری تجهیزات جدید بخشی از زمان کارمندان IT صرف تغییر و اصلاح سیستم های قدیمی می شود .
8-اطمینان از سازگاری تجهیزات :
بهتر است در دیتا سنتر ها از محصولات یک تولید کننده واحد که استاندارد و شناخته شده است استفاده کنید تا ناسازگاری میان تجهیزات و سرویس ها به حداقل برسد . همچنین مطمئن شوید تا منابع پردازشی به شکل یکسانی در اختیار سرویس ها قرار می گیرند ،چراکه هرچه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری که درو دیتا سنتر ها استفاده می کنید به شکل دقیق و مشخص با یکدیگر هماهنگ باشند عملکرد مجموعه قابل پیش بینی بوده و پایداری افزایش پیدا می کند .همچنین فرایند های نگهداری ،عیب یابی و جایگزینی نیز ساده تر می شود .
9-ابتدا تمرکز خود را روی سرور های مستقل قرار دهید:
Redundant Servers یا معماری افزونگی سرور ها عمدتا در رابطه با عملکرد های مهم در مراکز داده حساس استفاده می شود تا هر زمان برای سرور یا سرویسی مشکلی به وجود آمد، نمونه ای دیگر جایگزین سرور های خراب شوند . سرور های Standalone سررور هایی هستند که وابسته به سایرین نیستند و عملکرد مستقلی دارند .به همین دلیل پیشنهاد می شود ابتدا به سراغ سرور های مستقل بروید و پس از حصول اطمینان از کارکرد درست آنها را به کلاستر و گروه هایی با تعداد سرور بیشتر از انتقال دهید .
10-ایجاد یک فرایند منظم ارتقاء تجهیزات :
بهتر است در چرخه ی ارتقاء تجهیزات نگاه ویژه ای به ارتقاء سرور ها داشته باشید . همچنین توصیه می شود قبل از هر اقدامی در راستای ارتقاء تجهیزات ،ابتدا همه چیز را آزمایش کنید تا اشتباهات ناخواسته باعث از کار افتادگی سرویس ها نشوند . فراموش نکنید پس از استقرار سامانه های جدید میزان کارایی آنها را اندازه گیری کنید تا در فرایند های بعدی نوسازی اطلاعات دقیقی در دست داشته باشید .