پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

آزمون OTE پرستاران چیست؟

آزمون OET چیست؟

آزمون OET یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که توسط دانشگاه کمبریج در 12 تخصص مرتبط با حوزه درمان و علوم پزشکی برگزار می شود. مدرک این آزمون مورد قبول کشورهای بسیاری از جمله انگلیس، استرالیا، آمریکا، نیوزیلند، کانادا، امارات و غیره است. آزمون OET ویژه مهاجرت کادر درمان از جمله پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران به یکی از کشورهای انگلیسی زبان است.

کارکنان حوزه سلامت که قصد دارند به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند، باید در آزمون زبان OET شرکت کنند تا با کسب نمره قابل قبول در این آزمون، مهارت زبان خود را در زمینه ی کاری و تخصص خود برای تعامل و ارتباط با مخاطبان اثبات کنند. مدرک این آزمون با نمره ی بالا یکی از مهمترین مدارک برای دریافت پیشنهاد کار از سوی کارفرما و اخذ مجوز کار و مهاجرت شغلی پزشکان و سایر کارکنان کادر درمان بشمار می رود.

کدام تخصص ها می توانند در آزمون OET شرکت کنند؟

آزمون OET در 12 تخصص علوم پزشکی برگزار می شود که عبارتند از:

OET پزشکی

OET دندانپزشکی

OET پرستاری

OET کاردرمانی

OET گفتار درمانی

OET اپتومتری (بینایی سنجی)

OET رادیوگرافی

OET فیزیوتراپی

OET رژیم درمانی (تغذیه)

OET داروسازی

OET پاپزشکی

OET دامپزشکی

اهمیت آزمون OET برای مهاجرت پرستاران

همان طور که گفته شد، پرستاران برای مهاجرت شغلی به کشورهای انگلیسی زبان باید ابتدا در آزمون OET ویژه مهاجرت کادر درمان شرکت کنند. نمره‌ی آزمون او ای تی به تنهایی تضمین کننده‌ی اخذ مجوز کار پرستاری و ویزای کاری کشور مقصد نخواهد بود و داوطلبان باید شرایط دیگری مانند سابقه کار، شرط سنی، تمکن مالی، نداشتن سوء سابقه و غیره را نیز دارا باشند، اما کسب نمره‌ی بالا در این آزمون شانس متقاضی را برای دریافت جاب آفر و مهاجرت بیشتر خواهد کرد. البته باید به این نکته توجه کرد که به دلیل اهمیت توانایی برقراری ارتباط زبانی با مخاطبان در محیط کار مانند بیماران، همکاران و غیره، در صورتی که داوطلب موفق به کسب نمره‌ی حداقل نشود، با درخواست وی برای اخذ ویزای کار و مجوز کار پرستاری موافقت نخواهد شد.

ساختار آزمون OET پرستاران

ساختار آزمون OET برای تمام تخصص‌های حوزه‌ی سلامت یکسان است و شامل چهار بخش برای ارزیابی زبان انگلیسی داوطلبان می‌باشد.

بخشی از سوالات آزمون OET در همه رشته‌های حوزه سلامت، محتوای یکسانی دارد و در برخی قسمت‌ها مانند بخش نوشتاری براساس نوع رشته تخصصی داوطلبان متفاوت خواهد بود. مثلا متنی که پرستاران در بخش نوشتاری آزمون او ای تی می‌نویسند در خصوص حرفه‌ی پرستاری است و با متنی که داروسازان و یا دندانپزشکان می‌نویسند متفاوت است. داوطلبان باید بتوانند علاوه بر تسلط بر زبان تخصصی رشته‌ی خود، توانایی برقراری ارتباط صحیح با دیگران را نیز داشته باشند.

بخش شنیداری آزمون OET پرستاری

داوطلبان در بخش شنیداری به 42 سوال در مدت 50 دقیقه پاسخ می‌دهند. در این بخش داوطلبان به فایل‌های صوتی گوش می‌دهند و با توجه به استنباط خود از آنچه شنیده‌اند به سوالات پاسخ می‌دهند.

آزمون شینداری از سه قسمت تشکیل شده است که هدف از طراحی این بخش‌ها ارزیابی طیف وسیعی از مهارت‌های شنیداری داوطلبان است.

بخش درک مطلب آزمون OET پرستاری

در بخش درک مطلب یا خواندن آزمون او ای تی پرستاری داوطلبان باید به 42 سوال در 60 دقیقه پاسخ دهند. سوالات بخش درک مطلب و شنیداری در هر 12 تخصص آزمون OET یکسان است و سوالات این دو بخش برای تمام تخصص‌ها به صورت مشابه طراحی شده است.

بخش نوشتاری آزمون OET پرستاری

بخش نوشتاری شامل نوشتن یک متن با موضوع خواسته شده است که داوطلبان برای نگارش آن 45 دقیقه فرصت دارند. در این بخش موضوع نوشتن برای هر یک از تخصص‌ها متفاوت می‌باشد. در بخش نوشتاری عملکرد داوطلب در پنج معیار ارزیابی می‌شود و نمره توانایی خاص برای هر معیار داده می‌شود.

بخش گفتاری آزمون OET پرستاری

بخش گفتاری علاوه بر اینکه برای هر رشته‌ به طور خاص برگزار می‌شود، برای هر داوطب نیز به صورت اختصاصی و مجزا برگزار خواهد شد و داوطلبان باید در مدت 20 دقیقه در مورد موضوعی مرتبط با تخصص کاری خود صحبت کنند و مهارت گفتاری خود را در این بخش از آزمون اثبات کنند.

آیا آزمون OET پرستاری در ایران برگزار می‌شود؟

آزمون OET در کلیه رشته‌های حوزه سلامت از جمله پرستاری در ایران برگزار نمی‌شود و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت دانشگاه کمبریج از لیست کشورها و مراکز برگزار کننده آزمون مطلع شوند و در هنگام ثبت‌نام می‌توانند یکی از کشورهای نزدیک به ایران مانند ترکیه را برای شرکت در آزمون انتخاب کنند.

نمره‌دهی به آزمون OET پرستاران چگونه است؟

تا سال 2018، نمرات آزمون OET به صورت حروف از A تا E مشخص می‌شد و از آگوست 2018 نمره آزمون به صورت امتیاز 0 تا 500 در 6 سطح به داوطلبان داده می‌شود.

نمره‌دهی هر یک از بخش‌های آزمون به صورت زیر می‌باشد:

نمره 450 تا 500: داوطلب سطح بالایی از مهارت در زبان انگلیسی دارد و توانایی برقراری ارتباط روان و دقیق دارد و گفتار نوشتاری یا شفاهی را به راحتی درک می‌کند. نمره 450 تا 500 در گذشته سطح A بوده.

نمره 350 تا 440: داوطلب توانایی برقراری ارتباط موثر را دارد، اما برخی از اشتباهات وجود دارد که مانع از برقراری ارتباط نمی‌شود. نمره 350 تا 440 سطح B بوده.

نمره 300 تا 340: داوطلب توانایی برقراری ارتباط مناسب را با وجود اشتباهاتی که گاهی رخ می‌دهد را دارد. نمره 300 تا 340 سطح C+ بوده.

نمره 200 تا 290: داوطلب توانایی درک ورودی استاندارد را دارد، اما ممکن است نیاز به توضیح در زبان سطح بالاتر داشته باشد. نمره 200 تا 290 سطح C بوده.

نمره 100 تا 190: داوطلب توانایی تعامل و درک وظایف ساده و معمول را دارد، اما ممکن است نیاز به توضیح داشته باشد و اشتباهاتی رخ می‌دهد که موجب ایجاد ضعف در ارتباط با مخاطب می‌شود. نمره 100 تا 190 سطح D بوده.

نمره 0 تا 90: داوطلب توانایی درک عبارات آشنا و اساسی را دارد و در صورتی می‌تواند با مخاطب ارتباط داشته باشد که طرف مقابل آماده شفاف سازی اطلاعات باشد. نمره 0 تا 90 سطح E و پایین‌ترین سطح بوده.

آزمون OET نمره رد یا قبولی ندارد و مرکز درمانی، بیمارستان و سازمانی که مدرک زبان OET را درخواست کرده است، نمره قابل قبول را تعیین می‌کند و نمره قابل قبول برای مراکز و رشته‌های مختلف متفاوت است.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

شرکت مهاجرتی هومان ویزا مشاوره امور مهاجرت و برگزاری آزمون های زبان بین المللی 09192189686 09192189687