پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

شاخص های اصلی اتاق سرور استاندارد

pishroshabakeh 2 ماه پیش

استاندارد های اتاق سرور، ساده اما حیاتی

در این مقاله قصد داریم تا شما را با استاندارد های جهانی یک اتاق سرور آشنا کنیم. استاندارد هایی که میتواند از هدر رفت سرمایه، زمان و انرژی شما به شدت بکاهد و خیال شما را تا مدت‌ها راحت کند.

اتاق سرور یا Server Room چیست؟

به طور کلی به هر اتاقی که متشکل از یک یا چند کامپیوتر باشد که به چندین کاربر خدمت رسانی انجام دهد، را اتاق سرور گویند.
 

محل مناسب اتاق سرور باید چگونه باشد؟

محل اتاق های سرور می‌بایست به گونه ای انتخاب شوند تا از لحاظ محیطی پارامتر های زیر را داشته باشد:

اتاق های سرور استاندارد باید به دور از ریسک احتراق و آتش گرفتگی، سیل زدگی یا غرق شدن، انفجار و خطراتی این‌چنین باشند.

این اتاق ها بهتر است در محیطی باشند تا آلودگی صوتی ایجاد شده توسط آنها، مزاحم محیط هایی همچون کلاس ها دفاتر اداری و… نباشند.

پارامتر های امنیتی اتاق سرور

تمامی اتاق سرور ها میبایست تا دیواری یک تکه (ساده یکدست و بدون جداکننده) دور تا دور اتاق، از کف تا سقف داشته باشند. در محل هایی که کف کاذب و / یا سقف کاذب وجود دارد، بهتر است تا دیوار از زیر کف کاذب تا بالای سقف کاذب را پوشش دهی کنند تا با اینکار از ورود شخص غیرمجاز جلوگیری شود. رک های قفل دار(Locked Rack) و یا رک های مبحوس و درقفس، میتوانند گزینه های خوبی جهت افزایش امنیت اتاق باشند.

دسترسی فیزیکی به اتاق سرور

اجازه دسترسی فیزیکی میبایست تنها و تنها مخصوص اشخاصی باشد که مسئولیت نگه داری و تنظیم وضعیت اتاق سرور و سرور ها را دارند. بهتر است برای ورود افراد، به جای کلید از کارت و قفل های کارتی استفاده کنید. سیاستی اعمال کنید تا اشخاصی که دیگر نیازی به دسترسی فیزیکی به اتاق سرور ندارد، اجازه دسترسی نداشته باشند ضمن اینکه لیست اشخاص مجاز به ورود، میبایست حداقل هر سه ماه توسط صاحبان دیتا سنتر و یا اتاق های سرور بررسی و به روز رسانی شود. علاوه بر آن سیاستی اعمال کنید تا آمار تعداد کارت ها و کلید های موجود و گمشده را داشته باشید.

نصب دوربین های مدار بسته راهکار خوبی برای بررسی عملکرد و رفتار افراد داخل اتاق می باشد.

با توجه به نیاز کسب و کار شما بهتر است که گزارش ساعات تمامی ورود و خروج ها، اسامی صاحبان کارت های ورود، و دلیل مراجعه شخص به داخل اتاق سرور را داشته باشید. مراجعین به اتاق سرور باید نشان شناسایی داشته باشند. بهتر است مراجعین به اتاق، توسط نیروهای حفاظتی تحت نظر قرار گیرند.

اصول چیدمان ساختاری اتاق سرور

مساحت اتاق باید با توجه به پیشبینی رشد تجهیزات اتاق محاسبه شود لذا از طراحی اتاق های کم فضا اجتناب کنید.

درصورت امکان برای راحتی در جا‌ به ‌جایی تجهیزات اتاق سرور از در هایی با ارتفاع ۹ فیت (تقریبا ۳ متر) و پهنای ۴۲ اینچی ( تقریبا ۱ متر) استفاده کنید.

ارتفاع سقف اتاق باید حداقل ۹ فیت ( تقریبا ۳ متر) باشد.

بهتر است اتاق سرور هیچ پنجره ای رو به بیرون نداشته باشد.

چینش رک های باید به گونه ای باشد که فضای مناسبی برای جا به جای و انجام عملیات روی رک ها و سرور های دیگر فراهم کند. فضای ۴ فوت از جلو ( تقریبا ۱ متر) و ۳ فوت از عقب مناسب است.

کف ها کاذب ضد استاتیک (Anti-Static) با ارتفاع 24 اینچ ( حدود 60 سانتی متر) پیشنهاد میشود.

تامین برق اتاق سرور

اتاق سرور باید یک مدار منبع تغذیه اختصاص یافته برای تامین برق تمامی تجهیزات داشته باشد علاوه برآن وجود یک یا دو منبع تغذیه آماده بکار نیز، جهت

اطمینان از صحت عملکرد سرور ها در زمان قطعی برق، پیشنهاد می‌شود.

تمامی سیستم ها باید به درستی به سیم ارت (اتصال به زمین) متصل باشند.

تجهیزات مهم و حیاتی اتاق حتما باید به UPS متصل باشند، و تجهیزات UPS می‌بایست حداقل هر ماه توسط پرسنل مربوطه بررسی شوند. جهت افزایش کارایی سیستم تامین قدرت، پیشنهاد میشود تا سیاستی اعمال کنید تا تجهیزات شما بتوانند در ساعاتی مشخص به صورت استاندارد و بی‌خطر خاموش شوند تا از آسیب دیدگی آنها در مواقع قطعی برق ناگهانی، جلوگیری شود.

اتاق های بزرگ باید یک کلید بزرگ و قابل دسترسی با برچسب “کلید قطع برق اضظراری” داشته باشند.

باید در اتاق، پوستری طرحی کنید که نشان دهنده دستورالعمل اجرایی در صورت قطعی برق باشد.

اتاق ها باید مجهز به روشنایی اضطراری باشند تا درصورت قطع برق، خطری پرسنل را تهدید نکند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از این لینک استفاده نمایید.

کنترل دما اتاق سرور

اتاق سرور استاندارد باید مجهز به سیستمی باشد، تا توانایی کنترل دمای مطلوب محیط اتاق را داشته باشد ضمن اینکه حتما قبل از طراحی و پیاده سازی سیستم کنترل دما، پیشبینی گسترش تجهیزات و سرور های اتاق را در نظر داشته باشید، تا در آینده هزینه اضافی متقبل نشید.

اتاق سرور میبایست دارای یک (یا دو) سیستم تهویه هوای اختصاصی باشد تا بتواند دما اتاق را کنترل کند، دما مناسب اتاق سرور چیزی بین ۶۵ تا ۷۰ درجه فارنهایت است (حدود ۱۶ تا ۲۱ درجه سانتیگراد). می‌توانید از رک هایی مجهز به فن های خنک کننده استفاده کنید.

از نرم افزار های هشدار دهنده محیطی، برای باخبر کردن ادمین ها و صاحبان دیتاسنتر ها استفاده کنید. (مثل نرم افزار NetBotz، که با ارسال SMSدرصورت افزایش بیش از حد دمای محیط، ادمین ها را با خبر می‌کند)

بهتر است در اتاق، پوستری طرحی کنید که نشان دهنده دستورالعمل اجرایی در صورت افزایش بیش از حد دما باشد.

سیستم تهویه اتاق سرور

باید در نظر داشته باشید که تهویه هوای اتاق تجهیزات یا اتاق سرور استاندارد با تهویه اتاقی که در آن چند تن از پرسنل یا به طور کلی “انسان” وجود دارد، کاملا فرق می‌کند. انسان ها وقتی رطوبت هوا کم و کمتر می‌شود احساس خنکی می‌کنند و عمده کار کولر های گازی خشک کردن هوا است که در نتیجه حس خنکی را به انسان منتقل می‌کند اما از لحاظ فیزیکی هیچ کاهش دمایی رخ نداده است! . با به کار گیری سیستم های تهویه مرسوم در اتاق های سرور، نه تنها هزینه بسیار بالایی روی دست شما خواهند گذاشت، بلکه با گذشت زمان امکان آسیب دیدن تجهیزات الکتریکی و یا حتی تخلیه الکترواستاتیک (در اثر خشک شدن هوا) وجود دارد. ضمن اینکه با خشک شدن هوای اتاق سرور موضوع گرم نگه داشتن اتاق توسط هیتر ها نیز به کندی و با اصطحلاک بالاتر انجام می‌شود.( خشک بودن هوا باعث کاهش 25 درصدی کارایی سیستم های گرم کننده می‌شود) و اما راهکار چیست؟ شما می‌توانید با به کار گیری سیستم های خنک کننده دقیق اتاق سرور یا به اصطلاح ” Precision A/C system ” با هزینه کمتر، کیفیت و کارایی بیشتری را متوجه اتاق تجهیزات خودتان کنید. این مدل سیستم با تکنولوژی متفاوت خنک سازی که دارند، مناسب ترین راهکار برای خنک سازی تجهیزات سروری هستند. برای آشنایی بیشتر با این سیستم ها بد نیست نگاهی به ویدیو زیر بیاندازید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اسناندارد سازی اتاق سرور در ادامه همراه ما باشید


 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید