اهمیت مفروضات، اصول و میثاق ها حسابداری
حسابداری رهنمود های مشخصی دارد. رهنمودهایی که نحوه اندازه گیری، داده پردازی و مخابره اطلاعات مالی را به حسابداران نشان می دهند، تماماً تحت کنترل و برگرفته از اصول پذیرفته شده حسابداری می باشند. اصطلاح “اصول و مفروضات حسابداری” بسیار وسیع است. اصول پذیرفته شده حسابداری نه تنها شامل اصول است. بلکه مفروضات و روش های مناسب دستیابی به اطلاعات حسابداری را نیز در بر می گیرد. این اصول، قواعد، احکام و روش های که در طول تاریخ مورد قبول حسابداری بوده است را نیز در بر می گیرد. اصول پذیرفته شده حسابداری براساس یک چارچوب مفاهیم نظری که توسط کمیته استانداردهای حسابداری مالی تدوین شده، استوار است. در این چارچوب هدف اصلی گزارشگری مالی تهیه اطلاعات مفید برای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان می باشد. اطلاعات برای مفید بودن باید مربوط، قابل اتکا، قابل مقایسه و قابل فهم باشند.

مفروضات حسابداری چیست؟
اصول و مفروضات حسابداری همان همان رهنمودهایی برای فهم بهتر و کاملتر در زمینه حسابداری می باشند. در ادامه کلماتی چون فرض، اصل، خصوصیات کیفی، به عنوان پیشوند برای واژگانی نظیر شخصیت، تداوم، واحد پولی، بهای تمام شده و قابل اتکا بودن، به منظور درک شما از مفهوم این واژگان کلیدی، معرفی می گردند.
مفروضات حسابداری را نام ببرید :
- فرض تفکیک شخصیت
- فرض تداوم فعالیت
- فرض دوره مالی
- فرض تعهدی
- فرض واحد اندازه گیری (ثبات واحد پولی)
فرض تفکیک شخصیت
یکی از اساسی ترین مفروضات حسابداری، فرض شخصیت حسابداری است. برای مقاصد حسابداری و گزارشگری مالی هر موسسه و یا بخش هایی از ان یک شخصیت جداگانه فرض شده که مستقل از شخصیت مالک یا مالکین آن می تواند معاملاتی انجام دهد. از نقطه نظر حسابداری، باید مرزهای هر واحد تجاری به وضوح مشخص باشد. مفهوم واحد جداگانه در حسابداری در بخش های یک سازمان بزرگ و در واقع در هر واحدی که نیاز است، ارزیابی بصورت جداگانه ای صورت گیرد، کاربرد دارد. خلاصه اینکه مبادلات واحد های تجاری مختلف نباید با یکدیگر و یا با مبادلات مالک یا مالکین ان ادغام شود. هر واحد تجاری باید مجزا و منفک ارزیابی شود.
اصول حسابداری چیست؟
- اصل بهای تمام شده
براساس اصل بهای تمام شده دارایی ها و خدمات خریداری شده باید به بهای تمام شده واقعی خود ثبت شوند. حتی اگر خریدار معتقد باشد در معامله سود کرده و مبلغ دارایی بیش از مبلغ پرداختی ارزش دارد. به هرحال مبلغ پرداختی در مبادله ملاک قرار می گیرد و بهای تمام شده نعادل ارزش نقدی هر مبادله می باشد. همچنین بر اساس اصل بهای تمام شده مادامی که یک دارایی در واحد تجاری نگه داری می شود باید بهای تمام شده ان نیز در حساب های ان واحد باقی بماند. زیرا بهای تمام شده دارایی یک اندازه گیری قابل اتکا می باشد.
آشنایی با میثاق های حسابداری در نرم افزار مالی میزان:
میثاق حسابداری یا به عبارتی اصول محدود کننده حسابداری، در راستای روشن ساختن و شفافیت ثبت و گزارشات مالی گام بر میدارند. میثاق حسابداری مسیر حسابدار را مشخص می کند. میثاق حسابداری اثر تعدیل کننده ای بر حسابداری و گزارشات مالی دارد. و می توان از میثاق های چهارگانه حسابداری بصورت زیر نام برد و در ادامه هر یک از این میثاق ها را بطور کامل شرح می دهیم.
- فزونی منابع به مخارج
اصل فزونی منابع بر مخارج یا کارایی هزینه، به مقرون به صرفه بودن اطلاعات حسابداری اشاره دارد. تهیه گزارشات مالی زمان و هزینه زیادی دارد که این گزارشات برای اهداف شرکت ها و تصمیم گیری مدیران الزامی است ولی نباید هزینه تهیه گزرش به منافع ان فزونی پیدا کند. این اصل به محدودیت هزینه ای گزارشات اشاره دارد. محدودیت های هزینه تهیه گزارشات می تواند مشکل افرین باشد. میزان دقت به کار رفته برای تهیه گزارشات به اهداف مالی ان بر می گردد و در راستای هزینه بر بودن تهیه گزارشات است.
- برای مطالعه بیشتر به سایت ما مراجعه کنید.