پرداخت شهریه دانشگاههای کانادا یکی از مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی به این کشور به شمار میرود. ساز و کار معمولاً به این صورت است که متقاضی مهاجرت دانشجویی، پیش از رفتن و پس از گرفتن پذیرش، باید شهریه یک ترم تحصیلی یا یک سال تحصیلی را از پیش بپردازد یا مبلغی را دیپازیت کند، تا امکان اخذ ویزا را داشته باشد.
مدرک تسویه شهریه گاهی اوقت مورد درخواست مستقیم دانشگاه برای ارائه نامه پذیرش نهایی است و گاهی از اوقات هم سفارت آن را طلب میکند. به هر صورت گریزی از آن وجود ندارد؛ مگر آنکه به شکلی، مشمول یکی از برنامههای بورسیه و کمک هزینه تحصیلی شده باشید، که در این صورت به جای مدرک تسویه شهریه، باید مدرک بورسیه خود را ارائه نمایید.
سوال اصلی اما اینجاست که یک دانشجوی ایرانی متقاضی مهاجرت، چگونه میتواند شهریه دانشگاه را از داخل ایران بپردازد؟ در شرایط تحریم کنونی که راههای ارتباطی مستقیم و قانونی بین ایران و کانادا وجود ندارد، چگونه میتوان به صورت قانونی پرداختهای رسمی را انجام داد؟
در این مقاله قصد داریم بیشتر در این خصوص توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
روشهای مورد قبول پرداخت شهریه دانشگاههای کانادا
دانشگاههای کانادا چند روش مرسوم و قابل پذیرش برای پرداخت شهریه در نظر گرفتهاند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از اپلیکیشنهای پرداخت واسط بینالمللی: شما میتوانید از برخی اپلیکیشنهای ثالث مانند Flywire، Convera، PayMyTuition و غیره برای پرداخت شهریه دانشگاههای کانادا استفاده کنید. این اپلیکیشنها به سیستمهای انتقال پول جهانی متصل بوده و در صورت داشتن کارتهای بانکی بینالمللی، میتوانید از طریق آنها شهریه دانشگاه خود را پرداخت نمایید.
- بانکداری اینترنتی: آنلاین بنکینگ یک روش پرداخت شهریه مخصوص افراد حاضر در کاناداست که میتوانند با استفاده از اپلیکیشنهای اختصاصی بانکهای کانادایی، نسبت به پرداخت شهریه دانشگاهها اقدام نمایند.
- پرتال دانشگاه: هر کدام از دانشگاههای کانادا یک پرتال (سایت) رسمی برای خود دارند که امکان پرداخت شهریه از طریق درگاههای مستقیم در آن را فراهم نمودهاند. شهروندان کانادایی و افرادی که به حسابهای بانکی بینالمللی دسترسی دارند، میتوانند مستقیماً از طریق این پرتالها، شهریه دانشگاه خود را پرداخت کنند.
چالشهای پرداخت بینالمللی
توجه داشته باشید که هیچ یک از روشهای فوق به صورت قانونی و اصولی در دسترس شهروندان ایرانی قرار ندارند. به دلیل تحریمها، هیچ ارتباط بانکی مستقیمی بین ایران و کانادا برقرار نیست و امکان دسترسی به حسابهای بینالمللی یا موسسات انتقال پول جهانی (مانند وسترن یونیون) برای ما وجود ندارد.
گرچه میتوان با استفاده از روشهای مختلف، تحریم را دور زد و کارتهای بانکی مانند پیپل یا ایرانی کارت گرفت، اما این روشها چون یک حساب بانکی مستقیم به نام شخص شما ایجاد نمیکنند کمی ریسکی بوده و برای پرداختهای بزرگی مانند شهریه دانشگاه مناسب نیستند. از این کارتهای بانکی بیشتر برای پرداختهای خُرد و جمعآوری درآمدهای دلاری کوچک استفاده میشود.