آزمون آزمایشی GMAT یک آزمون شبیه ساز است که همانند آزمون GMAT اصلی طراحی شده است و شما را با فرمت، ساختار و نمونه سوالات و نمره دهی در آزمون GMAT آشنا می کند و با شرکت در این آزمون به نقاط ضعف و قوت خود پی می برید.
آزمون GMAT چیست؟
اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاه های آمریکا یا کانادا در مقطع کارشناسی ارشد را در رشته های تجارتی یا مدیریتی مانند اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA و غیره را دارید، باید در آزمون GAMT شرکت کنید و با کسب نمره ی قبولی در این آزمون، موفق به اخذ پذیرش تحصیلی در رشته ی مورد نظر خواهید شد.
آزمون GAMT یا Graduate Management Admission Test یک آزمون بین المللی به زبان انگلیسی است و برای پذیرش در رشته های MBA و MPA و DBA به صورت هوشمند و کامپیوتری برای ارزیابی توانایی ها و مهارت های داوطلبان برای تحصیل در رشته های مدیریتی و تجارتی برگزار می شود. آزمون GMAT دانش و مهارت داوطلبان را در رشته های ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه داده و دستور زبان مورد ارزیابی قرار می دهد.
در مورد برگزاری آزمون GMAT در ایران باید بدانید، این آزمون مانند بسیاری از آزمون های بین المللی در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان باید هنگام ثبت نام یکی از تاریخ ها و مراکز برگزاری آزمون GMAT را در کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات، ارمنستان و آذربایجان را انتخاب کنند.
ساختار آزمون GMAT
آزمون GMAT یک آزمون تطبیقی و مبتنی بر کامپیوتر است. تطبیقی بودن آزمون یعنی با توجه به پاسخ شما به هر سوال، پرسش بعدی آسان تر و یا دشوارتر می شود و عملکرد شما در سوالات بعدی تاثیرگذار است، اگر به سوال پاسخ درست بدهید سوال بعدی سخت تر و اگر به سوال پاسخ اشتباه بدهید سوال بعدی آسان تر خواهد بود.
ساختار آزمون GMAT دارای 80 سوال در 4 بخش می باشد و مدت زمان انجام آن 3 ساعت و 7 دقیقه است.
سوالات آزمون GMAT طوری طراحی می شوند که روی مهارت های کلیدی مدیریتی و توانایی های مورد نظر بیزنس اسکول ها تمرکز دارند، همچنین سوالات آزمون GMAT، توسط شورای پذیرش مدیریت تحصیلات طراحی می شود و سازمان GMAC آزمون را برگزار کرده، نمرات را محاسبه می کند و به شورای پذیرش ارائه می دهد.
در ماه جولای سال ۲۰۱۷، امکان انتخاب ترتیب بخش های آزمون GMAT توسط داوطلبان فراهم شده است و شرکت کنندگان می توانند ترتیب پاسخ دادن به سوالات بخش های مختلف آزمون جی مت را خودشان انتخاب کنند.
همچنین این آزمون مانند تافل IBT هوم ادیشن تضمینی و آزمون GRE آنلاین به صورت آنلاین و هوم ادیشن (خانگی) نیز برگزار می شود و شرکت در آزمون آنلاین GMAT هیچ محدودیت زمانی ندارد و شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز در این آزمون به صورت غیر حضوری شرکت کنید.
بخش های مختلف آزمون GMAT
آزمون GMAT از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:
· نگارش تحلیلی یا AWA: در بخش نوشتاری تحلیلی یا AWA (Analytical Writing Assessment) داوطلب 30 دقیقه فرصت دارد تا مهارت خود را در نوشتن یک متن تحلیلی نشان دهد. بررسی و نمره دهی به آزمون در این بخش توسط یک کارشناس و یک الگوریتم کامپیوتری انجام می شود. این بخش تشریحی بوده و در نمره ی آزمون لحاظ نمی شود. هدف از برگزاری این بخش از آزمون ارزیابی مهارت داوطلبان در یک تحلیل و نقد آن است.
· استدلال یکپارچه یا IR: بخش تحلیل یکپارچه (Integrated Reasoning) دارای 12 سوال چند بخشی است و داوطلب 30 دقیقه فرصت دارد تا به سوالات پاسخ دهد. امتیاز این بخش از 1 تا 8 و به صورت یک نمره ای متغیر است. این بخش مهارت داوطلب را در تحلیل منابع مختلف اطلاعاتی مثل جدول و نمودار ارزیابی می کند و شامل چهار بخش تفصیر بصری، تحلیل دو قسمتی، تحلیل جدول و استدلال چند منبعی است.
· استدلال کمی (تحلیل اعداد و ارقام و محاسبات ریاضی): مهارت تحلیل و حل مسائل مختلف ریاضی داوطلبان ارزیابی می شود. برای پاسخ دادن به سوالات این بخش داوطلبان باید دارای دانش محاسباتی و جبری باشند. مدت پاسخگویی به این بخش 62 دقیقه و نمره ی آن بین 0 تا 60 است. این بخش 31 سوال دارد که 14 تا 16 سوال آن مهارت داوطلبان را در تحلیل داده های عددی، جبر، حساب و هندسه ارزیابی می کند و 16 تا 19 سوال هم مهارت حل مسئله را می سنجد.
· استدلال کلامی (مهارت تحلیل زبانی): در بخش استدلال کلامی آزمون GMAT مهارت اصلاح جملات با توجه به اصول نوشتاری زبان انگلیسی و مهارت خواندن متون گوناگون پیچیده ارزیابی می شود. این بخش دارای 41 سوال 5 گزینه ای است و داوطلبان برای پاسخگویی به سوالات 75 دقیقه فرصت دارند. این بخش شامل ترکیبی از دو نوع سوال چند گزینه ای است.
سیستم نمره دهی در آزمون GMAT
همان طور که گفته شد آزمون GMAT دارای 4 بخش است، نمره ی هر بخش به طور جداگانه محاسبه و ارائه می شود و در نهایت داوطلبان یک نمره ی کلی از آزمون دریافت می کنند که این نمره فقط براساس بخش های استدلال کلامی و استدلال کمی است. همچنین داوطلبان یک رتبه براساس درصد نیز دریافت می کنند که عملکرد آنها را با سایر داوطلبان در سال های قبل مقایسه می کند، اما باید بدانید برای اپلای تحصیلی نمره ای که برای دانشگاه ها اهمیت دارد، نمره کل آزمون GMAT است.
سیستم نمره دهی در آزمون GMAT به این صورت است که به داوطلبان در این آزمون نمره ای از 200 تا 800 داده می شود. نمره ی کل آزمون از محاسبه نمرات بخش های استدلال کمی و استدلال کلامی به دست می آید و نمره بخش های استدلال یکپارچه و رایتینگ تحلیلی در نمره کل آزمون تاثیری ندارند.
برای اینکه بتوانید از دانشگاه های معتبر آمریکا و کانادا پذیرش تحصیلی بگیرید، باید بتوانید برای نمره کلی که مجموع نمرات بخش وربال و کوآنت است، حداقل نمره 550 و در بخش رایتینگ نمره 3.5 را کسب کنید. برای اینکه بتوانید این نمره و بالاتر را کسب کنید باید از روش های مختلفی برای تقویت مهارت های آزمون استفاده کنید. مطالعه منابع آزمون GMAT که به صورت کتاب ها و منابع آنلاین ارائه می شوند، شرکت در آزمون های آزمایشی و آزمون ماک GMAT، شرکت در دوره های آمادگی GMAT (حضوری و آنلاین)، استفاده از اپلیکیشن های آمادگی برای آزمون GMAT و... از جمله مهمترین راهکارها برای کسب نمره بالا در این آزمون است.
آزمون های آزمایشی GMAT
آزمون آزمایشی GMAT یک آزمون شبیه ساز است که همانند آزمون GMAT اصلی طراحی شده است و شما را با فرمت، ساختار و نمونه سوالات و نمره دهی در آزمون GMAT آشنا می کند و با شرکت در این آزمون به نقاط ضعف و قوت خود پی می برید.
بسیاری از موسسات و سایت های معتبر و حتی نرم افزارها و اپلیکیشن آمادگی در آزمون GMAT آزمون های آزمایشی GMAT را به صورت آنلاین ارائه می دهند و شما می توانید به راحتی به آزمون های آزمایشی GMAT دسترسی داشته باشید.
در صورتی که در دوره های آمادگی GMAT شرکت کرده اید، این کلاس ها نیز برای ارزیابی میزان پیشرفت و سطح مهارت های داوطلبان و آشنایی بیشتر داوطلبان با آزمون GMAT آزمون های آزمایشی برگزار می کنند.
آزمون آزمایشی GMAT Prep
آزمون آزمایشی GMAT Prep یکی از آزمون های شبیه ساز جی مت است و با شرکت در این آزمون شرایط و نحوه برگزاری آزمون واقعی GMAT را تجربه خواهید کرد، اما این آزمون معایبی دارد، در مورد معایب آزمون آزمایشی GMAT Prep باید بدانید توضیحات سوالات ضعیف هستند و شما نمی توانید به خوبی آزمون را تحلیل کنید و اطلاعات زیادی به دست نمی آورید.