کنترل پنل یکی از موارد مورد نیاز برای مدیریت و نگهداری صحیح از یک سرور میباشد. بدون کنترل پنل نمیتوان از فضای میزبانی یا هاست استفاده کرد و آن را فروخت، به همین دلیل ما نیاز داریم که یک کنترل پنل متناسب با نیازهای خود انتخاب و آن را در لینوکس خودمان نصب کنیم.
در این مقاله میخواهیم به شما کمک کنیم تا کنترل پنل محبوب و مورد نیاز خود را پیدا و آن را نصب کنید تا از این به بعد هیچ مشکلی در این حوزه نداشته باشید. کنترل پنل ها به دو صورت پولی و رایگان وجود دارند، بیشتر شرکت های هاستینگ از نسخه های پولی استفاده میکنند زیرا آنها پشتیبانی بهتر و امنیت بالاتری دارند، البته باید ذکر کنم برخی پنل های رایگان نیز چیزی از نسخه های پولی کم ندارند و بسیار کاربردی میباشند، در ادامه به معرفی تمامی این موارد خواهیم پرداخت و معایب و مزایای هرکدام را نیز تشریح خواهیم کرد. لازم به ذکر است کنترل پنل ها در این مقاله رتبه بندی نشده اند و صرفا به آنها اشاره شده است.
۱_ سی پنل cPanel
زیبا، گران، سهولت دسترسی، اینها همه از ویژگی های این کنترل پنل هستند. سیپنل با اینکه نیاز به لایسنس گران قیمتی دارد اما بسیار زیبا میباشد و امکانات فوق العاده ای دارد . از مهم ترین امکانات آن نیز میتوان به ابزارهای آمارگیری سایت ، ساب دامنه ها، remote mysql و هزاران قابلیت دیگر پرداخت. مزایا و معایب سیپنل را نیز در بخش پایین میتوانید مشاهده کنید.
معایب سیپنل cPanel
- نیاز به لایسنس گران قیمت
- نیاز به منابع بالا و سنگین بودن
- تحریم بودن برای ایران
- پروژه طولانی برای نصب
مزایای سیپنل cPanel
- رابط کاربری زیبا
- دارای چند تم یا همان style زیبا
- پشتیبانی از زبان های انگلیسی ، پرتعالی ، فرانسوی و …
- نشان دادن منابع استفاده شده توسط شما در لحظه
- امکان میزبانی چند سایت بر روی یک هاست از طریق Addon domain
همچنین شما میتوانید با استفاده از مقاله سیپنل چیست؟ با این کنترل پنل بیشتر آشنا بشوید.
۲_ دایرکت ادمین DirectAdmin
دایرکت ادمین یکی دیگر از کنترل پنل های پولی خوب میباشد که دارای امکاناتی همسطح با سیپنل است. این کنترل پنل لایسنس به مراتب ارزانتری نسبت به سیپنل دارد و تم دارک آن یکی از زیباترین تجربه های کاربری را برای شما به ارمغان می آورد. در ادامه به مزایا و معایب آن نیز نگاهی می اندازیم :
معایب دایرکت ادمین DirectAdmin
- ناسازگاری با هاست های ویندوزی
- برخی اوقات برای تازه کار ها سخت میباشد.
مزایای دایرکت ادمین DirectAdmin
- تحریم نبودن
- سرعت بهینه و نصب آسان
- رابط کاربری جذاب و ساده
می توانید از طریق این مقاله آموزش نصب دایرکت ادمین آنرا بروی سرور خود نصب نمایید.
۳_ پلسک Plesk
پلسک نیز یکی دیگر از بهترین کنترل پنل هایی است که شما میتوانید برای مدیریت هاستینگ خود انتخاب کنید. پلسک بهترین نیست اما جزو بهترین ها میباشد دلیل آن هم داشتن رابط کاربری زیبا میباشد. این کنترل پنل مخصوص لینوکس نمیباشد و شما میتوانید آن را بر روی ویندوز خود نیز نصب کنید. پلسک دارای لایسنس میباشد البته در ابتدای نصب شما میتوانید ۱۵ روز رایگان از این کنترل پنل استفاده کنید پس از آن نیز میبایستی لایسنس این شرکت را بخرید. پلسک قابلیت های زیادی دارد و در زمینه هاستینگ یکی از جدی ترین رقیب های سیپنل و دایرکت ادمین میباشد.
معایب پلسک Plesk
- در برخی موارد به ندرت دچار باگ میشود.
- در زمان بروزرسانی ممکن است اسکریپت ها متوقف شوند.
مزایای پلسک Plesk
- امکاناتی در سطح سیپنل و دایرکت ادمین
- رابط کاربری خوب
- کانفیگ راحت و سهولت دسترسی
- قابلیت نصب وردپرس اتومات بر روی هاست مشتری از داخل کنترل پنل
- سازگاری بسیار خوب با ویندوز
برای آشنایی بیشتر و همچنین نحوه نصب آن به مقاله نصب کنترل پنل پلسک مراجعه کنید.
۴_ سایبرپنل CyberPanel
سایبرپنل نیز یکی دیگر از کنترل پنل های لینوکسی میباشد. این کنترل پنل رابط کاربری نسبتا خوبی دارد ، سایبرپنل دارای دو نسخه پولی و رایگان میباشد. این کنترل پنل توسط شرکت لایت اسپید ساخته شده است، نسخه رایگان سایبرپنل با وب سرور OpenLite Speed کار میکند و نسخه پولی با وب سرور لایت اسپید.
مزایای سایبرپنل Cyberpanel
- دارای نسخه رایگان
- نمایش لحظه ای منابع اشغال شده سرور در سمت راست
- نصب آسان با چند کامند
- رابط کاربری نسبتا زیبا
- فعال سازی SSL بر روی سایت کاربر با یک کلیک
معایب سایبرپنل Cyberpanel
- نیاز به خرید لایسنس برای داشتن امکانات و پشتیبانی بهتر
- دسترسی پیچیده برای افراد تازه کار
برای نصب این کنترل پنل به مقاله آموزش نصب سایبر پنل (CyberPanel) مراجعه بفرمائید.
۵_ سی دبلیو پی CWP
یکی دیگر از کنترل پنل هایی که رابط نسبتا خوبی دارد Cwp میباشد که نیاز به لایسنس ندارد. این کنترل پنل نیاز به منابع سخت افزار بالایی ندارد و شما میتوانید با حداقل منابع آن را نصب کنید. cwp مخفف سه کلمه control web pannel به معنای کنترل پنل وب میباشد. این کنترل پنل نسبت به cpanel و دایرکت ادمین رابط کاربری زیبایی ندارد اما نیاز های شما را رفع میکند.
مزایای سی دبلیو پی CWP
- دارا بودن تمامی امکانات برای راه اندازی یک هاستینگ
- سبک بودن
- جدا بودن کنترل پنل مشتری و ادمین همانند whm , Cpanel
معایب سی دبلیو پی CWP
- رابط کاربری زیبایی ندارد اما بسیار کاربردی میباشد.
- کمی گیج کننده برای تازه کار ها
همچنین میتوانید با آموزش نصب کنترل وب پنل این کنترل پنل کاربردی و رایگان را بروی سرور خود نصب نمایید.
پیشنهاد من استفاده از دایرکت ادمین میباشد بدلیل اینکه لایسنس آن قیمت مناسبی دارد و در صورتی که کمی انگلیسی بلد باشید میتوانید به راحتی با آن کار کنید ، البته نیازی نیست حتما انگلیسی بلد باشید زیرا منابع زیادی در سطح اینترنت به زبان فارسی موجود میباشد که میتوانید از آنها استفاده بفرمائید. در انتها باید بگویم که میتوانید با خرید لایسنس و همچنین سفارش یک سرور مجازی کار را بدست ما بسپارید و به راحتی شروع به ارائه خدمات هاستینگ بکنید.
کنترل پنل های زیادی در جهان وجود دارند اما ما پیشنهاد میکنیم از آنها استفاده نکنید زیرا پشتیبانی خوبی ندارند و در صورتی که به مشکل برخوردید منابعی برای حل مشکل وجود نخواهد داشت !
اگر سوالی داشتید در بخش نظرات بپرسید، امیدوارم این مقاله زویپ سرور نیز برای شما مفید واقع شده باشد و کنترل پنل مورد نیاز خود را پیدا کرده باشید.