اگر بخواهیم یکی از محبوبترین، قدرتمندترین و بهترین کنترل پنل موجود در صنعت هاست و سرور را برای شما معرفی کنیم قطعاً سی پنل را برای شما معرفی خواهیم کرد. این کنترل پنل پرقدرت که بسیار کار با آن ساده است بهترین مورد برای مدیریت کردن هاست و سرور مجازی است و شما با کمترین دانش هم میتوانید کار خود را با این کنترل پنل راه بیندازید اما برای کارهای تخصصیتر با این کنترل پنل خواندن چندین مقاله برای شما کافی است که میتوانید به مقالات سی پنل در زویپ سرور مراجعه کنید. حال با ما همراه باشید تا سی پنل را روی سیستم عامل CentOS 7 نصب کنیم.
نکتهی قابل توجه: بدلیل داشتن لایسنس این کنترل پنل رایگان نیست و برای استفاده از آن باید لایسنس آن را خریداری نموده و در این آموزش ما نسخهی ۱۵ روزه آن را برای شما نصب خواهیم کرد.
منابع و پیشنیازهای نصب سی پنل
- داشتن یک سرور مجازی و یک آیپی
- سیستم عامل CentOS 7 (برای نصب CentOS 7 میتوانید به آموزش نصب CentOS 7 مراجعه کنید.)
- حداقل ۱ گیگابایت رم
- حداقل ۱ گیگاهرتز سی پی یو
- حداقل فضای ذخیرهسازی ۲۰ گیگابایت
- برای اتصال به سرور از طریق SSH نرمافزار PuTTY را هم نصب کنید (برای دانلود PuTTY و آموزش اتصال به سرور از طریق PuTTY کلیک کنید.)
مراحل نصب سی پنل
قدم اول اتصال به سرور مجازی: از طریق نرمافزار PuTTY.
نکتهی مهم: از آنجایی که user پیشفرض CentOS روت است، هنگام اتصال یوزر خود را root قرار دهید و اگر با یوزری غیر از root لاگین میکنید حتماً قبل از هر دستور sudo را وارد نمایید.
قدم دوم آپدیت سیستم عامل: سی پنل از پشتیبانی قوی برخودار است و همیشه در حال آپدیت شدن است و به طبع این آپدیتها هم با آخرین آپدیتهای سیستم عامل سازگاری دارد و برای جلوگیری از هرگونه مشکلی با دستور زیر سیستم عامل خود را آپدیت کنید.
yum install update -y
قدم سوم نصب Perl: چون سی پنل با زبان پرل نوشته شده است با وارد کردن این دستور از نصب پرل بر روی سیستم عامل خود مطمئن شوید.
yum install curl -y
قدم چهارم نصب curl: برای نصب سیپنل این ماژول را باید نصب کرد.
yum install curl
قدم پنجم اضافه کردن Hostname: سی پنل از شما یک هاست نیم میخواهد که بهتر است قبل از نصب برای سیستم عامل خود یک hostname را تنظیم کنید و نباید دامنه ایران یعنی ir باشد. به جای myserver.mydomain.com شما hostname خود را وارد کنید.
hostnamectl set-hostname myeserver.mydomain.com
قدم ششم غیرفعال کردن سرویس مدیر شبکه: اگر سرویس مدیر شبکه فعال باشد سی پنل به آن ایراد گرفته و از شما میخواهد که آن را حذف کنید برای پیشگیری از این ارور بهتر است این سرویس را با دستور زیر غیرفعال کنید.
ssystemctl stop NetworkManager.service
systemctl disable NetworkManager.service
قدم هفتم غیرفعال سازی موقت SELinux: چون سی پنل نیاز به دسترسی های زیاد دارد و SELinux هم جلوی این دسترسیها را میگیرد بهتر است که این ماژول را در سیستمعامل خود غیرفعال کنید تا در حین نصب سیپنل به مشکل نخورید.
setenforce 0
قدم هشتم نصب سی پنل: حال با این دستور میتوانید سی پنل را نصب کنید.
cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest
این مرحله ممکن است ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت و حتی شاید بیشتر هم طول بکشد.
قدم نهم فعال کردن سرویس مدیر شبکه: در مراحل قبل که این سرویس را غیرفعال کرده بودید حال میتوانید فعال کنید.
service NetworkManager start
chkconfig NetworkManager on
قدم آخر: ریستارت کردن سیستم عامل. اجباری در این کار نیست و اگر شما سیستم خود را ریست نکنید هم سی پنل برای شما بالا میآید.
reboot
تبریک میگویم! شما توانستید مراحل نصب سی پنل را با موفقیت سپری کنید.
حال برای استفاده از این کنترل پنل محبوب میبایست یک مرورگر را باز کنید و در نوار آدرس مرورگر آدرس آیپی که سی پنل را درون آن نصب کردهاید، به همراه پورت ۲۰۸۷ وارد نمایید. که به این صورت میشود: https://192.168.1.15:2087/
حال شما وارد صفحه ورود
WHM
شدهاید که username و password شما همان چیزی است که در هنگام ورود به سیستم عامل سنت او اس خود وارد میکنید که به صورت پیش فرض روت و پسوردی است که تعیین کردهاید.
در اینجا قوانین و مقررات استفاده از سی پنل و دبلیو اچ ام را برای شما آورده است که با زدن
Agree to All
از آنها موافقت کنید.
در اینجا سی پنل از شما میخواهد که وارد حساب کاربری خود در سی پنل شوید و اگر شما حساب کاربری ندارید نگران نباشید تا در مرحله بعد یک حساب کاربری مناسب با هم بسازیم و برای عبور از این مرحله روی
Log in
کلیک نمایید.
اگر حساب کاربری سی پنل دارید در اینجا ایمیل یا جیمیل خود را وارد نمایید سپس پسورد خود را وارد نمایید اما اگر حساب کاربری ندارید روی
Create an Account
کلیک نمایید.
در اینجا ایمیل آدرس خود را وارد نمایید سپس روی
Create Account
کلیک نمایید.
در این مرحله روی
Allow Access
کلیک کنید تا سی پنل برای شما کد تاییدی را ارسال نماید.
کدی را سی پنل به جیمیل شما ارسال میکند و شما باید برای تایید اکانت و ایمیل خود آن کد را اینجا وارد نمایید سپس روی
Verify My Email
کلیک نمایید.
تبریک میگویم حساب سی پنل شما ساخته شد و سی پنل به شما ۱۵ روز مهلت استفاده رایگان از این کنترل پنل را میدهد و شما میتوانید از این کنترل پنل به صورت رایگان استفاده نمایید. برای گذر از این صفحه روی
Server Setup
کلیک نمایید.
در اینجا ایمیل آدرسی را وارد نمایید تا لاگ های از جانب سی پنل به آن ارسال شود سپس میتوانید
DNS
های خود را هم تنظیم نمایید ام اگر دی ان اسی را تنظیم نکردید میتوانید بعداً هم این تنظیمات را تغییر دهید. برای گذر از این صفحه روی
Next
کلیک نمایید.
بعد از طی کردن مراحل بالا به این صفحه میرسید که این صفحه اصلی پنل
WHM
است که پنل مدیریتی سی پنل شما است.
نکته: برای لاگین به پنل سی پنل خود باید از پورت ۲۰۸۲, ۲۰۸۳ استفاده نمایید و برای استفاده از پنل دبلیو اچ ام از پورت ۲۰۸۶، ۲۰۸۷ استفاده کنید.
در صورت خرید سرور مجازی سی پنل از شرکت زویپ سرور، نصب و کانفیگ اولیه آن بر عهده کارشناسان شرکت خواهد بود.