پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

تفاوت بین طراحی سایت اختصاصی و وردپرس چیست؟

blog-jacobz 2 سال پیش

داشتن یک وب سایت عالی برای موفقیت هر کسب و کاری  بسیار مهم است زیرا اساساً این آدرس برند ماست که در شبکه ی جهانی (اینترنت) به عنوان دامین سایت ثبت می شود. و در حقیقت وب سایت، محلی است که مشتریان می توانند اطلاعات بیشتری از محصولات، خدمات و ... کسب کنند و تصمیم بگیرند که آیا می توانند با شما تعامل داشته باشند یا خیر.  به همین دلیل بسیار مهم است که هنگام برنامه ریزی سفارش طراحی سایت یا راه اندازی وب سایت خود، تمام جنبه های آن را از طراحی گرفته تا توسعه در نظر بگیرید. اولین چالشی که برای یک صاحب کسب و کار پیش می آید این است که برای سفارش طراحی سایت از یک قالب از پیش ساخته شده استفاده نماید یا سفارش طراحی سایت اختصاصی را بدهد. در این مقاله مزایا و معایب طراحی سایت اختصاصی در مقابل وردپرس بطور مفصل و تخصصی آمده است.

چرا باید برای کسب و کارمان طراحی سایت انجلام دهیم؟

امروزه اهمیت داشتن وب سایت برای کسب و کار ها از کسی پوشیده نیست زیرا در چند سال اخیر شاهد پیشرفت بسیاری کسب و کار ها و مجموعه ها به دلیل داشتن سایت اختصاصی بوده ایم. که همچنان این پیشرت و ترقی رو به رشد است.

 

طراحی سایت اختصاصی بهتر است یا طراحی سایت با وردپرس

موضوعی که بعد از تصمیم گیری و تایید از داشتن سایت برای اکثر افراد پیش می آید این است که  باید تصمیم بگیرند سایت را چگونه طراحی کنند زیرا برای طراحی سایت دو روش وجود دارد یکی از این روش ها از طریق سیستم های مدیریت محتوا (content management system) که به اختصار cms می گویند مثل : وردپرس، جوملا، مجنتو، دروپال، رادیانت و ...هستند که معروف و محبوب ترین آن ها wordpress است که تقریبا دارای قالب های آماده هستند و افرادی که شناختی از برنامه نویسی ندارند با آموزش دیدن کوتاه مدت می توانند برای خود به کمک وردپرس سایت طراحی کنند.

روش دیگر از طریق همکاری با شرکت ها و افراد برنامه نویس است در این روش صفر تا صد کار طراحی سایت شما برعهده برنامه نویس است و هیچ قالب و برنامه آماده ای وجود ندارد و در این شرایط یک سایت منحصفر بفرد خواهید داشت.

البته اکثر برنامه نویسان معروف ایرانی و خارجی و شرکت هایی که کد نویسی را به صورت کامل صفر تا صد انجام می دهند اعتقادی به کارایی و بهره مندی از وردپرس ندارند زیرا به عقیده این افراد کار کردن با وردپرس نیاز به تخصص ندارد و هرکسی می تواند با گذراندن چند ساعت آموزش آن را انجام دهد. هنگام صحبت و گفت و گو با آن ها در همان ابتدای صحبت که درباره وردپرس سوال یا نظری مطرح شود به گونه ای صحبت خواهند کرد که متوجه بی علایقی و شاید نفرت آن ها از سیستم ها محتواهای آماده می شوید. البته جالب است بدانید بیش از 35 درصد سایت ها با همین روش طراحی شدند و بیش از 60 درصد از سایت های cms در دنیا که حدود 75 میلیون سایت است با استفاده و بهره مندی از وردپرس طراحی و ساخته شده اند.

اما ناگفته نماند که هر دو این روش ها مزایا و معایب متفاوتی دارند اما موضوعی که اهمیت دارد هدف شما از داشتن سایت و خدماتی که می خواهید به مخاطبان ارائه دهید است دانستن این موضوع هم به شما کمک می کند تا راحت تر برای انتخاب روش طراحی سایت خود تصمیم بگیرید البته برای این تصمیم جنبه های زیادی سنجیده می شود که با بررسی همه آن ها می توانید به یک تصمیم ایده آل برسید.
برای تصمیم گیری و بهترین انتخاب ابتدا باید شناخت کافی از برنامه نویسی صفر تا صد توسط برنامه نویس داشت و همچنین شناختی درباره cms ها داشته باشید تا راحت تر تصمیم بگیرید کدام روش برای شما بهتر است و نیاز ها و امکاناتی که می خواهید را به نمایش می گذارد.

 

طراحی سایت اختصاصی php بهتره یا وردپرس

CMS یعنی چه؟

در ابتدا بهتر است اول بدانیم معنی و مفهوم این کلمه چیست Cms  مخفف ترکیب انگلیسی Content Management System  به معنی سیستم مدیریت محتواست یعنی برای مدیریت کردن محتوای سایت شما است که معمولا به صورت ساده در وب سایت قرار می گیرد.
سیستم مدیریت محتوا دارای دو بخشی است که مکمل هم اند:

  • CMA برنامه مدیریت محتوا
  • CMD برنامه تحویل محتواست

 که این دو باعث می شوند شما بدون دانستن و یادگیری زبان های مخصوص طراحی سایت مثل HTML بتوانید در اینترنت و در قالب سایت انتخابی خود مطالب و محتوای خود را آپلود کنید. در مقابل سیستم های مدیرت محتوا اختصاصی وجود دارد که در این روش CMS ها به صورت منحصربفرد در وب سایت ساخته می شوند. یعنی در این روش با توجه به نیاز شما یک CMS به صورت اختصاصی طراحی می شود و از طرفی می توانید امکانات و ویژگی هایی که خواستید را به  راحتی به آن اضافه کنید.

بنابراین CMS های آماده مثل وردپرس و جوملا این امکان را به افراد می دهند تا بدون دانش قبلی از برنامه نویسی اقدام به ساخت و انتشار محتوای خود کنند.

 

ساخت سایت با وردپرس


 

ساخت سایت با وردپرس

وردپرس یک نرم افزار طراحی سایت open source یعنی منبع باز یا متن باز آنلاین است به این منظور که کاربران می توانند به کمک آن وب سایت، وبلاگ و یا حتی اپلیکیشن را به راحتی یاد گرفته و بسازند. زیرا یاد گیری آن سریع و کار کردن با وردپرس بسیار راحت است. وردپرس در دسته cms ها سیستم های مدیریت محتوا قرار دارد که جزو محبوبترین نرم افزارها در این زمینه است.

وردپرس نرم افزاری است که سازندگانش به صورت رایگان آن را در اختیار کاربران خود قرار داده است به همین دلیل سبب شده تا 70 در صد از شرکت ها به دلیل رایگان بودن و راه اندازی آسان از این روش استفاده کنند از طرفی در این روش طراحی صورت نمی گیرد بلکه یکی از قالب های آماده را که به خواسته های شما نزدیک است را انتخاب می کنند و برای شما راه اندازی می کنند همین دلیل است که به وردپرس قالب آماده می گویند زیرا برخی کد ها و امکانات لازم به صورت پیش فرض در آن قرار داده شده است و این مورد دلیل دیگر محبوبیت وردپرس برای مخاطبان است زیرا  باعث می شود تا سرعت کاربر ها در طراحی سایت مد نظر خود بالا برود و نیازی به کد نویسی های زیاد و مجدد و تخصصی ندارد.

از طرفی گفتیم که وردپرس یک نرم افزار open source است یعنی کارشناسان زیادی در سر تا سر جهان روی آن کار می کنند و همین سبب می شود تا بتوانند امکانات جدیدی را به آن اضافه کنند و سایت را شخصی سازی کنند و همین امکانات در کیفیت این نرم افزار تاثیر مثبت دارد.

نرم افزار وردپرس به دلیل اینکه رایگان است و در دسترس همه قرار می گیرد از لحاظ امنیتی نرم افزار قوی نیست اما روز به روز امنیت آن را افزایش می دهند اگر از نسخه های بروز آن استفاده کنید و همیشه آپدیت جدید را دریافت و کنید و برنامه خود را بروز رسانی کنید همچنین نکات حافظتی و امنیتی سایت را رعایت کنید می توانید از امنیت وب سایت وردپرس خود مطمئن باشید.

 

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس :

مزایای طراحی سایت با وردپرس

 1 – هزینه :

هزینه ی طراحی سایت با وردپرس کمتر از طراحی سایت اختصاصی می باشد. و برای افرادی که هزینه ی کمی بابت طراحی سایت می خواهند بپردازند گزینه ی مناسبی خواهد بود. از آنجا که وردپرس قابلیت آن را دارد که قالب بر روی آن نصب شود قالب های رایگان و پولی زیادی وجود دارد که می توانند از آنها استفاده نمایند.

2- امکان تغییر قالب سایت به سادگی

به سادگی با نصب قالب می توانید نمای سایتتان را تغییر دهید.

3- تنوع افزونه ها :

افزونه ها با کاراییی و کاربرد متفاوت بصورت رایگان وجود دارد که می توان از آنها استفاده نمود.

4- بروز رسانی سریع و آسان

5- سرعت بالا در نصب و راه اندازی سایت

معایب طراحی سایت وردپرس

از جمله از معایب مهم برای وردپرس:

1- خطر نقض امنیتی

یکی از بزرگترین معایب وردپرس عدم امنیت است. با اینکه وردپرس دائما ویزگی های امنیتی خود را ارتقا می دهد. اما باز هم  امنیت بالایی ندارد البته منظور امنیت خود سیستم نیس بلکه پلاگین ها و افزونه هایی است که بر روی سایت نصب می شودند زیرا این پلاگین ها  توسط افراد مختلف و با اهداف مختلف ساخته می شوند به همین دلیل نمی توان روی امنیت کامل آن حساب باز کرد.
همیشه این احتمال وجود دارد که حمله به پلتفرم بتواند بر تمام وب‌سایت‌های میزبانی شده در آن تأثیر بگذارد. اگر وب سایت شما با اطلاعات حساس سروکار دارد، توسعه آن در وردپرس ممکن است یک تصمیم خطرناک باشد.

 

2- هزینه ی بالا و غیر معقول جهت رفع مشکل

اگر در قالب های وردپرس یک خط کد اشتباها پاک شود کل قالب دچار بهم ریختگی و بی نظمی می شود و ساعت ها زمان می برد تا مشکل آن پیدا شود و از طرفی به دلیل پشتیبانی و مدیریت ضعیفی که دارد معمولا ممکن است برای پیدا کردن مشکل سایت مجبور به پرداخت هزینه ای برابر با طراحی یک سایت مجزا شوید شید هم بیشتر!


3- وجود امکانات بی استفاده و بی کاربرد

در قالب های وردپرس اغلب بسیاری از کد ها و امکانات مورد استفاده نمی گیرند و همین امر باعث کند شدن سرعت سایت شما می شود. و به مرور زمان این افت سرعت بیشتر نیز می شود.


4-قابلیت های محدود در پیاده سازی امکانات

یکی دیگر از معایب و محدودیت های وردپرس این است که بصورت سفارشی نمی توانند طرحی بشوند تا تمام نیاز مشتریان خود را برآورده نمایند. درطراحی سایت بصورت
و... .

 

طراحی سایت کدنویسی با php

طراحی سایت اختصاصی

طراحی سایت اختصاصی همان طور که از اسم آن مشخص است به صورت اختصاصی است و مثل وردپرس در درسترس عموم قرار ندارد و برنامه نویس به طور اختصاصی با توجه به امکانات لازم برای سفارش دهنده طراحی می کند و کاملا منحصربفرد است.

شرکت ها از زبان های برنامه نویسی مختلف مثل asp.net, php, javascript و ..  برای طراحی سایت های خود استفاده می کنند. در این بین برخی شرکت ها هستند که سایت های خبری فروشگاهی و شرکتی و .. را به کمک  زبان های برنامه نویسی سایت برای شرکت به عنوان قالب و یا نمونه کار طراحی می کنند. این سایت ها به صورت کامل توسط برنامه نویس کدنویسی شده است بنا براین تمام کد های آن تنها در اختیار شرکت سازنده سایت قرار دارد.

در این زمان وقتی مشتری سفارش طراحی سایت را می دهد شرکت نمونه مرتبط به کار مشتری را جلوی او قرار می دهد در این لحظه مشتری می تواند تقاضا تغییر رنگ و یا طراح های گرافیکی و ... را بدهد در این حالت این سایت توسط خود شرکت طراحی شده و بنابراین برای شرکت اختصاصی است نه برای مشتری ها زیرا کد های آن در اختیار خود آنهاست و شرکت های دیگر آن را ندارد.

برخی از شرکت ها سیستم های مدیریت محتوای مخصوص برای شرکت خود را طراحی می کنند یعنی در واقع به جای استفاده از وردپرس سیستم محتواهی خود را ساخته در اختیار سفارش دهندگان قرار می دهند این سیستم های مدیریت محتواها پیچیدگی وردپرس را ندارد و ساده تر و سبک تر و همچنین کاربردی تر هستند. اغلب بسیاری از امکانات موجود در وردپرس برای کاربران مورد استفاده قرار نمی گیرند از این رو cms های اختصاصی که خود شرکت آن را طراحی می کند این امکانات اضافه را ندارند. نداشتن کد های اضافه باعث سرعت بیشتر برای سایت شما بیشتر شود.

در طراحی سایت بصورت اختصاصی شما مطمئن خواهید بود که سایت شما فقط و فقط برای شما طراحی شده و اصلا نمونه آن را در جایی نخواهید دید. چراکه کدنویسی بصورت اختصاصی و هدفش فقط پیاده سازی امکانات و دیزاین مورد نظر کاربران است.

 

مزایای طراحی سایت کدنویسی

مزایای طراحی سایت اختصاصی :

1- طراحی اختصاصی متناسب با سلیقه ی شما (شخصی سازی گسترده سایت)

ساخت سفارشی وب سایت به این معنی است که می توانید وب سایتی کاملاً منحصر به فرد و کاملاً متناسب با نیازهای شما ایجاد کنید. برخلاف قالب ها، هیچ مانعی برای اینکه بتوانید وب سایت خود را شخصی سازی کنید وجود ندارد. اگر بخواهید قابلیت‌ها یا ویژگی‌های پیشرفته‌ای را در وب‌سایت خود بگنجانید، این به ویژه مفید است.

2- سرعت بالای سایت های اختصاصی

طراحی سایت های اختصاصی سرعت بالاتری نسبت به وب سایت های وردپرس دارد. چرا که یکی از بزرگترین مزایای وردپرس نیز درحقیقت از بزرگترین معایب آن است. تعداد زیادی افزونه قابل نصب در وب سایت وردپرس نیز می تواند تا حد زیادی سرعت آن را کاهش دهد.

3- طراحی گرافیکی متنوع و مناسب با سلیقه

طراحی گرافیکی با رعایت استانداردهای ui و ux و رعایت اصول سئو

4. امکان اضافه کردن ویژگی هایی که در وردپرس وجود ندارد

5. امکان ساخت وب سایت خاص و یونیک و منحصربفرد که آن را از سایر سایت های رقیب خود متمایز می کند.

6. قابلیت اضافه کردن امکانات و ویژگی های جدید به سایت

7. یک سرمایه گذاری بلند مدت برای کم تر کردن هزینه های مربوط به سایت در آینده

طراحی سایت بهتر است یا وردپرس؟

کدام بهتر است کدنویسی و یا وردپرس؟

طراحی سایت کدنویسی بهتر است یا وردپرس؟ هردو روش مزایا و معایب خود را دارد این سوال که کدام یک بهتر است سوال درستی نیس اما به هر حال یکی از سوالاتی که در ذهن متقاضی طراح سایت بوجود می آید این است که  کدام مورد برای کار او بهتر است. برای رسیدن به این سوال ابتدا به 3 تا سوال از خود جواب دهید و بعد تصمیم بگیرید :

  • ◘ نیاز :  ابتدا از خود بپرسید نیاز شما از داشتن وب سایت چیست و می خواهید با طراحی آن چه نیاز هایی را برطرف کند.
  • ◘ میزان بودجه مورد نظر : سوال بعدی که بهتر است از خود بپرسید این است بودجه برای طراحی سایت چقر در نظر گرفته اید.
  • ◘ آینده کاری : آیا می خواهید و یا ممکن است وب سایت خود رادر آینده گسترش دهید. زیرا ممکن است در ابتدا محتوای سایت شما به گونه ای باشد که کاربرانتان محدود باشد اما بعد  از مدتی تصمیم به تغییرات کوچیکی در حوزه کاری خود می گیرید و از طرفی سایت کاری خود را به آن اختصاص می دهید و به همین سبب نیاز به تغییراتی در سایت است در این صورت اگر احتمال آن وجود دارد باید انتخابی را داشته باشی که قابلیت تغییرات در سایت را داشته باشد.

به کمک سوالات و مطالعه مزایا و معایب و همچنین امکانات هر کدام از روش ها می توانید انتخاب خوب و درستی را برای طراحی سایت داشته باشید.

در حقیقت  شرکت برنامه نویس  طراحی سایت اختصاصی هیرکانا هیچ محدودیتی برای پیاده سازی خواسته های مشتری نداشته و به راحتی می تواند تمامی خواسته های کارفرما را پیاده سازی نماید.

منبع : هیرکانا

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

جاکوبز سوال میکنه، از تجربیاتش میگه، مینویسه، انتشار میده، جاکوبز خیلی حرفه اییه.