پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

رمان چیست

reza177 2 سال پیش

داستان‌ها در ادبیات جهان سابقه دور و درازی دارند. این روایت‌ها از زمانی که قصه‌ها سینه به سینه منتقل می‌شدند وجود دارند تا ادبیات معاصر امروز. در هیچ دوره‌ای انسان‌ها بی نیاز از داستان‌ها نیستند. زیرا شیرینی بی‌نظیر و تکرار نشدنی در این وجود دارد که در خیال دیگران غرق شویم و تجربیات ناب لحظه‌های دیگران را مال خود بدانیم.

داستان محصول ذهن خلاق فردی به نام نویسنده است که شخصیت‌های داستانش را ساخته و پرداخته و به زبان ادبی روایت می‌کند. یک داستان خوب می‌تواند مسیر زندگی شما را تغییر دهد؛ زیرا آموزه های آن در زندگی واقعی کاربرد فراوانی دارد. کتاب به انسان آگاهی می دهد و از تکرار خطاها و کج روی ها پیش گیری می کند. با مطالعه کتب داستانی متنوع می توانیم از حقوق فردی و اجتماعی خود آگاه شویم و از آن دفاع کنیم.

هم چنین کتاب‌خوانی به کتاب‌خوان فرصت می‌دهد تا بدونِ پرداخت هزینه مالی و جانی‌ که نویسنده یا شخصیت‌های کتاب پرداخت کرده‌اند، تجربه آن‌ها را مال خود کند. این محکم‌ترین دلیل برای کتاب‌خوانی‌ست. جالب است بدانید که با مطالعه مشهورترین رمان های دنیا از سبک زندگی انسان ها در سراسر دنیا آشنا می شویم و می توانیم نقاط مثبت هر یک را در روزمره خود به کار بندیم.

رمان، متنِ داستانیِ بلند(از لحاظ تعداد کلمات) و خلاقانه‌ای است که به زبان نثر نوشته می‌شود، و یکی از پرورش‌یافته‌ترین، نامی‌ترین و مهم‌ترین انواع ادبی مدرن است.

خودِ واژۀ رمان اصالتی فرانسوی دارد و از این زبان وارد زبان فارسی شده است، که دارای پیچیدگی‌های ویژۀ خود است و محصولی مرکب از تجربه و تخیل انسانیِ نویسنده است.

رمان از مسیر مجموعه‌ای از اتفاقات که در آن شخصیت یا گروهی از شخصیت‌ها در سازمان‌بندی منظمی در صحنه حضور داشته باشند بیان می‌شود، که شامل جزئیات و روایتی از زندگی است که دربردارندۀ کشمکش‌ها، شخصیت یا شخصیت‌ها، حرکات، صحنه‌ها، پیرنگ، درونمایه و مفهوم است.

رمان خود به دو بخش رمان کوتاه و بلند تقسیم می‌شود که مرز مشخصی بین تشخیص این دو از هم وجود ندارد اما به صورت کلی و تقریبی می‌توان گفت؛ رمان‌های کوتاه در میانۀ پنج تا چهل هزار کلمه جای می‌گیرند و از چهل هزار کلمه به بالا در ردۀ رمان‌های بلند تعریف می‌شوند.

ژانر اصلی‌ترین و قابل تفکرترین بخش رمان است و نویسنده باید در انتخاب ژانر دقت بالایی داشته باشد. نویسنده ابتدا باید بداند که چه می‌خواهد بنویسد، قدم بعدی آن است که خلاصه‌ای کامل روی برگه بنویسد و بارها آن ‌را بخواند، بتواند تشخیص دهد که رمانش را می‌خواهد از کجا شروع کند؟ چگونه ادامه دهد و چطور به پایان برساند؟ موضوع رمانش چیست؟ و فضای حاکم بر آن چه فضایی‌ست؟ بر فرض مثال اگر ژانر رمانش جنایی است باید تک تک کلمه‌ها بوی خون بدهد، اگر ژانر ترسناک است باید خواننده با خواندن خط به خط رمان ترس و دلهره را حس کند.

اگر این ها را نداند نمی‌تواند ژانر درستی برای رمان خود انتخاب کند.

بعضی از خواننده ها زمانی که می‌خواهند رمان را بخوانند به ژانرش دقت می‌کنند.

اگر برای رمان ژانر ثابتی انتخاب نشود نمی‌توان روند داستان را روی خطی صاف جلو برد و بالاخره خواه یا ناخواه از مسیر اصلی منحرف می‌شود.

نکاتی که پیش از خواندن رمان جدید و داستان باید بدانیم:

  • موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه و اشتیاق دارید.
  • برای انتخاب کتاب داستان مورد نظر زمان بگذارید و از نظرات رمان‌خوان‌های حرفه‌ای، برای انتخاب رمان مناسب استفاده کنید. هم چنین بهتر است از کتابهایی که عموم مردم از آن استقبال کرده اند، شروع کنید.
  • هدفتان از خواندن را نه برای یادگیری و فهم پیامی خاص، که برای لذت بردن انتخاب کنید.
  • چنانچه در ابتدای راه رمان خواندن هستید، پیشنهاد می‌کنم از رمان‌های کلاسیک آغاز کنید.
  • به خاطر طولانی بودن یک رمان، فهرست شخصیت‌های اصلی و فرعی و ارتباطات میان آنها و فهرستی از رویدادهای مهم را در داخل جلد کتاب یادداشت کنید.
  • برداشت‌های خود را از شخصیت‌ها و حوادث در جملاتی کوتاه در حاشیه‌ی کتاب بنویسید.
  • در پایان خواندن، برداشت کلی از رمان را در صفحه‌ای خالی از کتاب به صورت آزاد بنویسید. پس از گذشت چند سال مجموعه‌ای جالب و خواندنی از نوشته‌هایتان خواهید داشت

حتی بهترین کتاب‌های ایرانی هم ممکن است در رقابت با آثار خارجی و ترجمه شده شکست بخورند و این یکی از حقایق تلخی است که بسیاری نسبت به آن آگاهی دارند؛ تعداد زیادی از کتاب‌خوانان حرفه‌ای آثار خارجی را به رمان‌ ایرانی ترجیح می‌دهد. رمان‌های معروف خارجی هر چقدر هم که از نظر ادبی ارزش بالایی داشته باشند برخاسته از فرهنگ و زبان دیگری هستند و ممکن است ویژگی‌های نامأنوسی برای مخاطب ایرانی داشته باشند اما چنین چیزی درباره‌ی رمان‌های ایرانی صدق نمی‌کند. رمان‌های ایرانی متعلق به سرزمین و زیست بوم شما هستند و به راحتی می‌توانید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. اسامی، مکان‌ها، نوع روابط و… همگی از جنسی هستند که با آن آشنایید و دغدغه‌های شخصیت‌ها را درک می‌کنید و همین موضوع تأثیرگذاری یک رمان ایرانی را دوچندان می‌نماید.

از طرف دیگر، اگر به ادبیات فارسی علاقه دارید و خواهان پیشرفت آن هستید، باید به آثار فارسی زبان هم توجه نشان دهید، پویایی ادبیات فارسی چیزی نیست که بتوان با آثار ترجمه شده بدان دست یافت.

دانلود رمان جدید به مرور شما را مجبور به کنش و واکنش می کند

به طوری که حس می کنیم این رمان سرنوشت ماست و ما نقش اول رمان هستیم. به همین خاطر می گویند رمان سرنوشت انسان را در موقعیت های گوناگون جلوی چشم هایتان می آورند.

احساس و عواطفی که در رمان وجود دارد باعث می شود حس همزاد پنداری در شما شعله بگیرد. نمی شود رمان «آس و پاس ها« به نویسندگی جورج اورول را بخوانیم و خود را در گرسنگی و بدبختی نگذاریم، حتی برای چند ساعت.

نمی شود رمان «آخرین روز یک محکوم» به نویسندگی ویکتور هوگو را بخوانیم و آن نگرانی های قبل از اعدام را نداشته باشیم.

نمی شود رمان «زن سی ساله» به نویسندگی دوبالزاک را بخوانیم، ولی ناراحتی ها و ناکامی های زندگی زناشویی را در خود احساس نکنیم.

نمی شود رمان «مرگ ایوان ایلیچ» به نویسندگی تولستوی را بخوانیم و ترس از مرگ را تجربه نکنیم. در این رمان وقتی می بینیم مرگ به ما خیره می شود، دیگر چیزی مانع نگاه ما به مرگ نمی شود و چیزی نیست که ما بتوانیم پشت آن پنهان شویم.

نمی شود رمان «مرد زیر زمینی» به نویسندگی داستایفسکی را بخوانیم و درد و مصیبتی که به انسان وارد شده را نبینیم و نشنویم.

نمی شود «جنایت و مکافات» را خواند و درگیر اخلاق نشد. آن زمانی که وجدان از بین می رود و تضاد درونی نقش اول جنایی رمان یعنی «راسکول نیکف» ما را به جایی می برد که درماندگی و رنج گناه را به دوش خواهیم کشید.

نمی شود «خاطرات خانه اموات» به نویسندگی داستایوفسکی را خواند و خود را به اردوگاه اجباری در سیبری نبرد. اردوگاهی که در آن گرسنگی، ستم و بی اعدالتی موج می زد. داستان داستایوفسکی شرایط بد و خرابی را ترسیم می کند تا به انسان بیاموزد داستان آن چیزی که در رمان ها می نویسند نیست. داستان یعنی انسان ها به دنیا می آیند، درد می کشند و در آخر می میرند.

انسانیت را در درون شما بیدار می کند

مگر امکان دارد داستان «قدیس مانوئل نیکوکار شهید» به نویسندگی اونامونو را خواند و متوجه نشد که کشیشی که تمام عمر خود را خدمت مردم می گذارد، چه رنج هایی را می کشد. همه عمر خود را صرف خیرخواهی می گذراند، آشتی دادن فرزندان با پدر و مادرهایشان، ازدواج های زنان و مردان و از همه مهم تر تسلی دادن کسی که در حال مرگ است.

اما همین کشیشی که کارهای خیر انجام می دهد خود از درون دچار تعارض هایی می بیند که جان او را از بین می برد. همین کشیشی که همه عمر خود را در فرازو نشیب طی کرده است مانند یک مسافر حیران زده و پریشان است که زمانی که دعا می خواند و به این آیه می رسد که من به رستاخیز بدن ها و حیات ابد ایمان دارم. صدای خود را کم می کند و رو به خاموشی و فراموشی می رود. حکایت مانوئل نیکوکار شهید را نمی توان خواند و این تردید را متوجه نشد.

رمان عاشقانه چرا ؟

در این ژانر دانلود رمان عاشقانه به داستان‌هایی پرداخته خواهد شد که مبنای اصلی آن‌ها احساس میان آدم‌هاست. از تصویر عشق پدر و مادر و احساس پاک والدین به فرزاندن گرفته تا عشق‌هایی عرفانی با محتوای خداپرستی و عشق به وطن که رشادت‌ها و ایثار آدم‌ها را نشانه می‌رود،رمان‌ها خصوصا انواع عاشقانه آن اولین بار از فرهنگ فرانسه به دنیای ما ایرانیان رخنه کرده اند. در ابتدا مضمون رمان شامل داستان‌های عاشقانه همراه با شکست عشقی یا وصل عاشقانه بود. اما اکنون خیلی از رمان‌ها ژانرهای ترکیبی دارند و رد داستان‌های عاشقانه در تمام آن‌ها دیده می‌شود.

لحظات خود را با خواندن رمان های عاشقانه زیباتر کنید!

رمان ها همیشه جذاب و خواندنی هستند، حالا اگر از نوع بهترین رمان های عاشقانه جهان هم باشند، لذت خواندن چندین برابر می شود. عشق یکی از برجسته‌ترین مضامینی است که شاعران و نویسندگان در طول تاریخ ادبیات فارسی، همواره به آن توجه‌ای ویژه داشته‌اند. متون نظم و نظر پارسی از دیرباز تاکنون، عرصه‌ی نمایش دو گونه‌ عشق مجازی و عشق حقیقی بوده است. در آثار منثور کهن، عالی ترین جلوه‌های عشق را می‌توان در آثاری همچون مناجات‌نامه‌ی خواجه عبدالله انصاری و سوانح العشاقِ غزالی به تماشا نشست. ادبیات عاشقانه یکی از شیرین‌ترین ژانرهای ادبیات است. موضوع  رمان های عاشقانه  شرح فراق، وصال و دلدادگی یار است که از دیرباز جایگاه ویژه ای داشته است و همچنین شعر عاشقانه همواره در طول تاریخ مورد استقبال همگان قرار گرفته است.

در این ژانر، داستان حول محور روابط عاشقانه میان دو نفر شکل می گیرد؛ درواقع در این کتاب‌ها یک موضوع عاشقانه محوریت داستان قرار می گیرد و در نهایت درس‌های زندگی و تجربه های مختلفی را به خواننده منتقل می کند.

رمان‌های دوست‌داشتنی کوتاه و بلند ندارند، تفاوتی ندارد یک رمان عاشقانه خارجی کوتاه باشد یا بلند. بعضی از رمان‌های عاشقانه در عین سادگی، بدون پیچیدگی کلامی یا داستانی، قصه‌ای ساده اما پرشور روایت می‌کنند. شخصیت‌های داستان‌ بعضی از این‌ کتاب‌ها مانند من پیش از تو، پس از تو، دختری که رهایش کردی و سه دختر حوا قهرمان‌های فوق‌العاده‌ای نیستند اما همین آدم‌های معمولی توانسته‌اند حس همزادپنداری عمیقی با خواننده ایجاد کنند. دانلود رمان عاشقانه خارجی ترجمه شده مانند رمان‌های خارجی ملت عشق و دزیره نبض احساس مخاطب را بالا می‌برند و او را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند.

دانلود رمان عاشقانه ایرانی که باید خواند

در داستان های عاشقانه ایرانی فراز و فرود های یک عشق به تصویر کشیده می شود و عموما ردپای آداب و رسوم و نمادهای فرهنگی ایرانی در آن ها نقش می بندد. بسیاری از رمان­ نویسان، از زمان پیدایش نخستین رمان‌های نوین فارسی تا بحال کوشیده‌اند تا دلدادگی‌ها، دلبستگی‌ها و شوریدهحالی‌های بشر را به شیوه‌های مختلف به تصویر بکشند.

داستان های عاشقانه ایرانی در آثار کهن ایران همواره شهرت داشته و رمان های عاشقانه امروزی نیز از پرطرفدارترین سبک های داستانی به شمار می روند. از پرفروش ترین رمان های عاشقانه ایرانی امروزی می توان به یک عاشقانه آرام، سمفونی مردگان، بامداد خمار، دالان بهشت و چشمهایش اشاره کرد.
معرفی بهترین رمان های عاشقانه جهان

رمان عاشقانه از پرطرفدارن ترین سبک های داستانی در دنیا محسوب می شود که شالوده آن بر عشق نهاده شده و بیانی لطیف و آمیخته با جملات عاطفی دارد که همین بر جذابیتش می افزاید. داستان های عاشقانه جهانی می توانند موجب بهبود روابط عاطفی انسانی شود و دید گسترده ای از حال و هوای عاشقی در انسان بیدار کند و درک عمیق تری از زندگی پدید آورد.
بسیاری از رمان های عشقی در سراسر دنیا پس از گذر زمان به تصویر کشیده شده و به فیلم های پرفروشی تبدیل می شوند. این ویژگی مختص ادبیات ایران نیست و در تمام جهان، داستان عاشقانه بازگوکننده احساسات پاک انسانی است. رمان های عاشقانه دربردارنده حال و هوایی خیال‌انگیز و به‌یادماندنی هستند که کم‌تر در دیگر ژانرها دید‌ه می‌شود. از پرفروش ترین رمان های عاشقانه خارجی می توان به عشق سالهای وبا، بلندی های بادگیر، غرور و تعصب، دزیره و ملت عشق اشاره کرد.
رمان‌های عاشقانه برنده جایزه

در دنیای ادبیات جوایز زیادی دست‌به‌دست می‌شود. داستان‌های عاشقانه نیز هرساله سهمی در این جوایز دارند. اگر بخواهیم تعدادی از داستان‌هایی را که در سال‌های اخیر جایزه گرفته‌اند نام ببریم رمان پرفروش خطای ستارگان بخت مایکی از آن‌هاست که جایزه ادیسه را از آن خود کرده است.کتاب‌های «النور و پارک» و «قرمز، سفید و آبی سلطنتی» هم از طرف خوانندگان گودریدز بهترین کتاب سال شده‌اند و رمان رودخانه ممنوع برایان کلی جایزه‌ی ریتا را در سال 2018 از آن خود کرده است.
شاید به خاطر سپردن محتوای همه داستان‌ها کار دشواری باشد اما می‌توان از این داستان‌ها درس‌های مهمی گرفت. بیشتر داستان‌های عاشقانه را چه کسانی نوشته‌اند؟ اگر دقیق‌تر به این سوال فکر می‌کنید حتما متوجه می‌شوید که زنان پیشگام این عرصه هستند. در این مقاله قصد داریم 6 مورد از درس‌هایی که می‌توان از داستان‌های عاشقانه یاد گرفت را با هم مرور کنیم.
خود را همیشه در نظر داشته باشید:

داشتن یک رابطه عاطفی و عاشقانه به این معنی نیست که خود را فراموش کنید. شما در این داستان نقش بسیار مهمی بازی می‌کنید. درست است که یک شریک خوب و مناسب می‌تواند عشق و سرزندگی را وارد زندگی شما بکند اما به یاد داشته باشید که شما اولین و مهم ترین بازیگر زندگی خود هستید. خود را فراموش نکنید.

داشتن یک رابطه خوب و صادقانه:

اگرچه داستان‌هایی که از روابط زندگی واقعی تقلید می‌کنند زیاد سرگرم کننده نیستند اما به ما می‌آموزند که صداقت کلید یک رابطه خوب است. رابطه یک بخش ضروری از زندگی هر فردی است و کلید موفقیت در این روابط صادق و درستکار بودن است.

همه افراد حق دارند که از فرد مورد علاقه خود صداقت و درستکاری را تقاضا کنند. در این صورت می‌توان به فرد مقابل اعتماد کرد. اگر در رابطه خود با فردی که دوستش دارید احساس امنیت و آرامش بکنید، قادر خواهید بود عشق و دوست داشتن خود را آزادانه و بی قید و شرط در اختیارش قرار دهید ، بدون اینکه چشم داشتی از او داشته باشید.

داشتن رابطه خوب و موثر با دیگران نیز لازم است:

بیشتر افراد زمانی که عاشق یک نفر می‌شوند تمامی روابط خود با دیگران را قطع می‌کنند. اینکار به هیچ عنوان صحیح نیست. دوستان و اعضای خانواده نیز سهمی دارند. این افراد می‌توانند نقش حمایتی و عاطفی خوبی برای شما داشته باشند. زمانی که یک کتاب عاشقانه می‌خوانید جنبه‌های مثبت آن را نیز در نظر بگیرید. این داستان‌ها تنها رابطه عاشق و معشوق را به تصویر نمی‌کشند. روابط دیگری نیز در این داستان‌ها به چشم می‌خورد. شما باید یاد بگیرید که چگونه رابطه خوب و موثری با دوستان و اعضای خانواده خود داشته باشید.

نویسندگان بزرگ رمان عاشقانه

تاریخ ادبیات نویسندگان بزرگی را به خودش دیده است که هرکدام بخشی از آثار ارزشمند عاشقانه جهان را برای ما به یادگار گذاشته‌ و برای همیشه در ذهن‌ها ماندگار شده‌اند. کسانی مانند جین آستین، خواهران برونته، کالین مک کالو، الیف شافاک، نادر ابراهیمی، بزرگ علوی، مارگارت میشل، نیکلاس اسپارکس، دافنه دو موریه و لئو تولستوی در سراسر جهان و از فرهنگ‌های مختلف تصویری زیبا و غیرقابل وصف از یکی از مهم‌ترین احساسات انسانی رسم کرده‌اند و خواندن آثارشان روح انسان را به پرواز درمی‌آورد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا