جامع ترین راهنمای خرید و انتخاب یک هندزفری خوب
چرا انتخاب و خرید هندزفری خوب مهم است؟ دلایل زیادی وجود دارند. با یک هندزفری خوب به موزیکهای دلخواهمان گوش میدهیم. روی موج احساساتمان سوار میشویم. جریان فکرها و آروزهایمان را دنبال میکنیم و تمام این اتفاقات با بهترین کیفیت ممکن رخ میدهند. هر چقدر کیفیت موزیکی که گوش میدهیم بالاتر باشد کیفیت زندگی هم بالاتر میرود. این یک اصل نانوشته است که موزیکبازها و خورههای موزیک به خوبی آن را درک میکنند. راهنمای خرید هندزفری و هدفون به شما کمک میکند یک هندزفری باکیفیت انتخاب کنید تا کیفیت زندگیتان را بالاتر ببرید.

جامع ترین راهنمای خرید و انتخاب یک هندزفری خوب
اما این تنها دلیل اهمیت انتخاب هندزفری باکیفیت نیست. دلایل دیگری هم هستند. احتمالا خودتان هم چند دلیل خوب دارید. از سلامتی سیستم شنوایی گرفته تا سبک موزیکی که گوش میدهید در این انتخاب دخیلند. ما در راهنمای خرید هدفون و هندزفری انواع مدل های هندزفری را دستهبندی کردهایم. امکانات و قابلیتهای مدلهای مختلف هندزفری و هدفون را بررسی کردهایم. مزایا و معایبشان را هم گفتهایم. در نهایت هم بهترین مارک های هندزفری در جهان را زیر ذرهبین بردهایم. اگر قصد خرید هندزفری را دارید در این مطلب نکات مهمی خواهید خواند که قبلا جایی ندیدهاید.
به نظر شما بهترین هندزفری موجود در بازار کدام است؟ با ما باشید تا سری به دنیای هندزفری و هدفون و ایرفون بزنیم و ببینیم چه خبر است.
انواع مدل های هندزفری و هدفون از نظر فرم و استایل
به جای اینکه اول سراغ کیفیت و قابلیتهای هدفون و هندزفری برویم استایل آنها را بررسی میکنیم. طراحی هدفون و هندزفریها در مدلهای مختلف کاملا متفاوت است. روز به روز هندزفریهای جدید با استایلهای خاص وارد بازار میشوند. هر کدام هم طرفداران خاص خودشان را دارند. از سایر کوچک گرفته تا هدفونهای بزرگ مخصوص گیمینگ. از طراحی مینیمال و ظریف گرفته تا طرحهای خاص و فانتزی. شما کدام مدل را دوست دارید؟
ایرباد بی سیم
اصطلاحا به آنها ایرفون بی سیم میگویند. هندزفریهای توگوشی که مدلهای مختلفی دارند. از مدلهای تکگوش گرفته که به آنها هدفون خلبانی میگویند تا مدلهای جدیدی که با گوشی سینک میشوند. در سایز کوچک و با طراحی مینیمال و ظریف عرضه میشوند. قسمت ایرباد یا سری هندزفری داخل کانال گوش قرار میگیرد و بدنهی آن هم بیرون از گوش قرار میگیرد.
هر کمپانی طراحی خاص خودش را دارد. برخی ایربادها به طور کامل داخل گوش قرار میگیرند و بدنهی آنها دیده نمیشود. گلکسی بادز سامسونگ یکی از آنهاست.
ایرپاد اپل مدل دیگری است که حالت دنبالهدار دارد. استایل خاص ایرپاد اپل آن را به یکی از پرفروشترینها بدل کرد. حتی افرادی که از محصولات اپل استفاده نمیکنند هم این مدل را انتخاب میکنند. سنهایزر هم مدل in-ear به نام Momentum True دارد. بعد از سامسونگ و اپل بقیهی کمپانیها هم به سمت ایرباد رفتند. اما این هدفونهای توگوشی چه مزایا و معایبی دارند؟

ایرباد بی سیم
مزایای ایرباد
- ایربادها ساده و کم حجمند. به راحتی میتوانید آنها را داخل جیبتان قرار دهید و با خودتان هر جایی ببرید.
- بیسیم هستند. معمولا بلوتوثی هستند و خبری از سیم و گره خوردن نیست. به راحتی به گوشی وصل میشوند.
- طراحی ظریفی دارند. استایل جذابی دارند. وزنشان هم کم است. اصلا وزنشان را احساس نمیکنید. به راحتی داخل گوشتان قرار میدهید و موزیک دلخواهتان را پلی میکنید.
- با ساعت هوشمند، گوشی و سایر دستگاههای پخش موسیقی که بلوتوث دارند سازگارند و استفاده از آنها بسیار راحت است.
- ایربادهای جدید کیفیت صدای خوبی دارند. پاسخ فرکانسی آنها به خوبی تنظیم شده است.
- دکمههای کوچکی دارند که کار کردن با آنها هم راحتتر است. بسیاری از ایربادها قابلیت لمسی دارند و بدون اینکه دکمهای را بزنید تنها با ضربه و کلیک میتوانید موزیک را پاز یا پلی کنید. تماسهایتان را جواب دهید. صدا را کم و زیاد کنید و به طور کلی راحتتر با آن کار میکنید.
- امکانات هوشمند هم دارند که در بخشهای دیگر به آنها خواهیم پرداخت.
معایب ایرباد
- چون حجم کمی دارند درایورهای صوتی آنها نسبت به هندزفری و یا هدفونهای روگوشی کوچکتر است. در نتیجه کیفیت صدای آنها به نسبت کمتر است. هر چند در گلکسی بادز و اپل ایرپاد پرو سیستم پردازش صوتی تا حد زیادی پیشرفت کرده است و کیفیت صدای آنها به سطح مطلوبی رسیده است.
- از داخل گوش میافتند. البته به طراحی آنها بستگی دارد. در پیادهروی یا حتی دویدن هم مشکلی پیش نمیآید و معمولا داخل گوش میمانند. اما کوچکترین تکان و یا برخورد دست به آنها احتمال افتادن و آسیب دیدن آنها را بالاتر میبرد. (البته بند نگهدارنده دارند که جزو لوازم جانبی هندزفری و هدفون محسوب میشوند و میتوانید حین ورزش از آنها استفاده کنید.) در ضمن چون کوچکند بیشتر گم میشوند. (چند تا هندزفری تا حالا گم کردید؟)
- چون حجم کمتری دارند معمولا باتریشان هم کوچکتر است. مدت زمان شارژ ایربادها عمدتا کمتر از مدلهای بیسیم دیگر مانند هدفونهای دورگردنی و … است.
- تعمیرپذیری کمتری دارند. یعنی اگر آسیب ببینند احتمال تعمیر شدن آنها کمتر است.
ایرباد بیشتر به خاطر استایل و راحتی آن پرطرفدار است. اما کمپانیها همچنان روی کیفیت پردازش صدای آنها و همچنین مدت زمان شارژشان کار میکنند و آنها را بهبود میدهند. با خرید اپل ایرپادز 2 و یا گلکسی بادز یک محفظه یا کیس کوچک هم دارید که در حکم یک پاوربانک عمل میکنید. میتوانید تا 5 بار هم آن را دوباره فولشارژ کنید و استفاده کنید. با این کیسهای محافظ مشکل شارژ آنها تقریبا برطرف شده است.
هندزفری سیمی
به این هندزفریها هم ایرباد میگویند. اما از نوع سیمی. دلیل اینکه در این راهنمای خرید هندزفری و هدفون آنها را جدا کردهایم سیم آنهاست که استایل و فرم آنها را کاملا متفاوتتر کرده است. این هندزفریها بسیار پراستفادهاند. همهی ما بارها و بارها از آنها استفاده کردهایم. با یک جک 3.5 میلیمتری به گوشی یا سایر دستگاهها وصل میشوند. استفاده از آنها راحت است. کابل را به گوشی وصل میکنید و موزیک را پلی میکنید. همین.
اولین مدلهای هندزفری از نوع سیمی بودند. هنوز هم محبوبند. هنوز هم کمپانیها روی این هندزفریها کار میکنند. انواع مدلهای هندزفری سیمی وجود دارند. (به نوع دورگردنی که ترکیبی از بلوتوثی و سیمی است در ادامه خواهیم پرداخت.) در استایلهای خاص و با طراحی خاص. احتمالا با آنها به خوبی آشنا هستید. زیاد توضیح نمیدهیم. این مدلها هم مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.

هندزفری سیمی
مزایای هندزفری سیمی
- سریهای ارگونومیک و سازگار دارند. (البته برخی مدلهای بیکیفیت گوش را اذیت میکنند اما اینجا هندزفریهای باکیفیت و مطرح بررسی میشوند.) ایربادهای نرم آن به راحتی داخل گوش قرار میگیرند و اصلا گوش را اذیت نمیکنند.
- رنگبندی سیمها و ایرباد هندزفری متنوع است و میتوانید رنگ دلخواهتان را انتخاب کنید و استایل دلخواهتان را بسازید.
- کیفیت صدای بسیار بالایی دارند. سطح صدای آنها بالاتر است. درایور صوتی و سیستم پردازشی قویتری دارند.
- چون از نوع سیمی هستند تاخیر صدایی ندارند. هدفونهای بلوتوثی تاخیر صدا دارند. البته در حد صدم ثانیه است و برای موزیک هیچ مشکلی پیش نمیآید. اما برای گیمینگ این تاخیر صدم ثانیهای هم مهم است. گیمرها به آن Lag میگویند.
- استایل متنوعی دارند. نوع قرار گرفتن آنها داخل گوش در مدلهای مختلف متفاوت است. شکل سری هندزفری هم متفاوت است.
- از داخل گوش نمیافتند. (همچنان به مدل ایرباد بستگی دارد.) اگر هم بیفتند چون سیمی هستند آسیبی نمیبینند.
معایب هندزفری سیمی
- اصلیترین عیب این هندزفریها سیم آنهاست. با کوچکترین فشاری سیمشان از جا درمیآید یا اتصال سیم آن در ناحیه ایرباد ضعیفتر میشود و خش خش میکنند. یا سیم کلا پاره میشود. به طور کلی نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
- برخیها به طور کلی با سیم مشکل دارند. سیم کوتاه محدودیت دارد و سیم بلند هم دستوپاگیر است.
- همچنان گم میشوند. این مشخصه تمام هندزفریهاست. .
- امکانات هوشمند کمی دارند و بسیار ساده هستند. البته این سادگی به نوعی مزیت هم حساب میشود. چون راحت و بدون پیچیدگیهای اضافی سیم را وصل میکنید و موزیک را پلی میکنید.
- تعمیرپذیری آنها نسبت به ایرپادهای بیسیم بهتر است. میتوان آنها را تعمیر کرد اما نمیتوان مطمئن بود همان کیفیت و کارایی سابق را داشته باشند.
یک نکته: هندزفری سیمی محبوبیت زیادی دارد. یک دلیل به قیمت آن برمیگردد. هر چند هندزفریهای حرفهای وجود دارند که قیمت آنها حتی از ایربادها که امکانات نسبتا هوشمند دارند هم بیشتر است. نمیتوان قیمت این دو مدل هندزفری را با هم مقایسه کرد چرا که همه چیز به امکانات و قابلیتهای انواع هندزفری بستگی دارد که در بخشهای بعدی به آن خواهیم پرداخت.

معایب هندزفری سیمی
هدفون روگوشی یا همان هدفون
با نام هدفون فولسایز، هدفون دایرهای و هدفون بالای گوش هم شناخته میشود. عمدتا هدفون را با هندزفری یا حتی ایرفون هم اشتباه میگیرند. بزرگ و پرحجمند. برای گیمینگ فوقالعاده هستند. البته وزن بیشتری هم دارند. استایل خاص خودشان را دارند و طرفداران خاص خودشان. بیتس، جبرا، بوز، سنهایزر و بسیاری از کمپانیهای مطرح دنیا در این زمینه شناختهشده هستند. این هدفونها در دو نوع سیمی و بی سیم عرضه میشوند. مزایا و معایب خاص خودشان را هم دارند.

هدفون روگوشی یا همان هدفون
مزایای هدفون رو گوشی
- چون حجم بالایی دارند درایورهای صوتی و پردازشگرهای فوقحرفهای داخل آنها تعبیه شده است و کیفیت صدای بسیار بالایی دارند. (البته همچنان به کیفیت انواع مدل های هدفون بستگی دارد و عملا مقایسه هدفون و هندزفری و یا حتی ایرباد هم به این صورت امکانپذیر نیست)
- استایل فوقالعادهای دارند. به راحتی روی گوش قرار میگیرند و مثل ایربادها داخل گوش ناراحتی ایجاد نمیکنند. معمولا از الیاف نرم روی قسمت گوشی هدفون و هدست استفاده میشود که برای استفاده طولانی مدت هم مشکلی ایجاد نمیکند.
- طراحی مقاوم و محکمی دارند. تکان نمیخورند. از بالای سر یا پشت گردن عبور میکنند و حین پیادهروی یا دویدن هم مشکلی به وجود نمیآید.
- تعمیرپذیری بالایی دارند. اما همچنان با مشکل کم شدن کیفیت هدفون بعد از تعمیر مواجه هستید.
معایب هدفن روگوشی
- حجم زیادی میگیرند و اگر اهل سفر هستید و یا دوست دارید بیرون از خانه موزیک گوش کنید باید بخشی از حجم کیفتان را به آن اختصاص دهید.
- حین ورزش و تحرک بدنی عرق میکنند چون معمولا از الیاف پارچه و مشابه آن در طراحی هدفون استفاده میشود.
- برای صحبت کردن نیاز به میکروفن مجزا دارید. البته اکثر هدفونها میکروفن دارند اما باید این میکروفن را باز کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید.
هدفونها دامنه قیمت گستردهای دارند ولی عمدتا قیمت هدفونهای باکیفیت سیمی از هندزفریهای سیمی بیشتر است. هم به دلیل متریالهای استفاده شده در آن و هم به خاطر کیفیت صدایی که در مقایسه با هندزفریها دارد.
هندزفری دورگردنی یا Collar-Style
اسامی دیگری هم دارد. هندزفری گردنی، هندزفری یقهای و یا هندزفری دور گردن. هم سیمی هستند و هم بلوتوثی. طراحی خاصی دارند. حلقه مانند هستند و دور گردن قرار میگیرند. ایربادها از طریق یک سیم به این حلقه وصل میشوند و از طریق بلوتوث میتوانید به گوشی، لپتاپ و یا سایر دستگاههای بلوتوثی وصل شوید.
محبوبیت زیادی پیدا کردهاند و اکثر برندهای هندزفری و هدفون این مدلهای خاص و دوستداشتنی را تولید و عرضه کردهاند. سامسونگ، جبرا، سنهایزر، فیلیپس و … در این زمینه پیشتازند. هندزفری بی سیم لول یو فلکس آخرین سری از هدفونهای سری Level سامسونگ از هر نظر بهینه شده است. سنهایزر هم این مدلهای دورگردنی را به دو فرم با بدنهی پلاستیکی و بدون بدنه پلاستیکی ارائه کرده است.

هندزفری دورگردنی یا Collar-Style
حالا هندزفری خوب چی بخریم؟
در بخش پایانی راهنمای خرید هندزفری و هدفون از فروشگاه اینترنتی جانبی تک شما را به مشاهده این دسته بندی از سایتمان دعوت می کنیم. تعداد هندزفریها و هدفونها بسیار زیاد است. اما ما با ترندها جلو خواهیم رفت. جدیدترین و بهترین هندزفری ها را به شما معرفی خواهیم کرد.