یکی از پروتکلهای شبکه اترنت یا همان شبکه داخلی PPPoE است. اول اینکه PPPoE پروتکل به چه معناست؟ این پروتکل که مخفف پنج واژهی “Point-to-Point Protocol over Ethernet” است به معنای پروتکلِ نقطه به نقطه بر روی بستر اِترنت است. این پروتکل که در اکثر اینترنتهای خانگی که ما استفاده میکنیم قرار دارد و اکثر ISPها که همان ارائه دهندگان خدمات اینترنت ما هستند این پروتکل را به عنوان محصول اینترنت خود به ما عرضه میکند. حال برای این که بدانید این پروتکل چیست و چگونه عمل میکند در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید.
PPPoE چیست؟
برای درک این پروتکل بهتر است PPP را بشناسیم. PPP یا Point-to-Point Protocol به معنای پروتکل نقطه به نقطه است یک نوع پروتکلی است که وظیفه انتقال داده از لایه DataLink Layer یا همان دومین لایه شبکه به لایههای بالاتر را داشت این پروتکل که محدودیت هایی را به همراه داشت که از جملهی آن این بود که این پروتکل نقطه به نقطه بود و یک کلاینت میتوانست از اینترنت استفاده کند و دیگر محدودیت آن این بود که بدون احراز هویت سبب اتصال به اینترنت میشد و امنیت پایینتری داشت. حال PPPoE یک پروتکل دیگری بود که مانند پروتکل قبلی عمل می کرد با این تفاوت که دیگر کلاینتهای این پروتکل برای اتصال به شبکه دیگر محدود به یک نفر نبود و برای اتصال از طریق این پروتکل نام کاربری و رمز عبور نیاز اتصالش بود.
ISPها چگونه از این پروتکل استفاده میکنند؟
با این پروتکل دیگر نیازی به ساخت کانکشن از سمت کاربر نیست و از این رو کار ارائه دهندگان اینترنت سهل و آسان میشود و از طرف دیگری هم چون این پروتکل محدود به استفاده یک کاربر نمیشود نیز برای کلاینتها یا کاربران نیز بسیار به صرفهتر است. و روش کار این پروتکل برای ISPها بدین صورت است که آنها کانفیگهای لازم را برای خطی انجام میدهند و کاربر کافی است که با وارد کردن نام کاربری و رمزعبوری که از شرکت ISP مربوطه تنظیم شده در مودم خود وارد کند تا این اتصال با امنیت برقرار شود.
مزایای استفاده از پروتکل PPPoE
- اکثر ISPها (ارائه دهندگان خدمات اینترنت) این پروتکل را برای اینترنت فراهم میکنند
- امنیت بالا به دلیل احراز هویت، رمزگذاری شدن و فشرده سازی اطلاعات
- دسترسی مقرون به صرفه برای کنترل دسترسی کاربر
- استفاده چندین کاربر از یک اینترنت در این پروتکل
- پشتیبانی اکثر سیستمعاملها از این پروتکل است و دیگر نیاز به نرمافزار جانبی نیست
- این پروتکل با IPv4 و IPv6 بسیار سازگار است.