یکی از بدترین اتفاقاتی که یک فرد میتواند در طول زندگی خود تجربه کند، ممنوعالخروج شدن است. ممنوع الخروجی به معنای این است که شخص قادر نیست از کشور خود خارج شود، البته ممنوعیت خروج از کشور امری نیست که افراد نسبت بدان آگاهی داشته باشند و هنگامیکه قصد سفر به یک کشور خارجی را دارند متوجه این قضیه میشوند. پس افراد لازم است که در همه حال از وضعیت خود نسبت به ممنوع الخروج بودن مطلع شوند.
چه کسانی ممنوعالخروج میشوند؟
دادگاه میتواند براساس میزان اهمیت جرم و بدهی رای به ممنوع الخروج بودن بدهکار بدهد و مانع از آن شود که متهم ردیف اول از کشور خارج شود. این چنین حکمیبه مدت 6 ماه یکبار معتبر است ولی در صورتی که دادگاه تشخیص دهد میتواند این حکم را هر شش ماه یکبار تمدید کرده و از خروج متهم به خارج از کشور جلوگیری کند. زمانی که فرد متهم این ابلاغیه را دریافت کرد میتواند تا 20 روز نسبت به رای دادگاه اعتراض داده و درخواست کند تا دادگاه در رای خود تجدیدنظر کند.
اصولا 5 گروه از مردم هرگز نمیتوانند از مرزهای کشور خارج شوند که بدین شرح تقسیم بندی میشوند:
- • اشخاصی که نمیتوانند به طور مستقل پاسپورت دریافت کنند و باید شخص دیگری مانند پدر یا شوهر برای آنها پاسپورت اخذ کند.
- • اشخاصی که بنا به دلیل مغایرت سفر خارجی آنان با مصالح جمهوری اسلامی، از سفر آنان به خارج از کشور ممانعت میشود. به طور معمول مقامات قضایی به این اشخاص در این زمینه یک ابلاغیه کتبی را ارسال میکنند.
- • اشخاصی که به دلیل سوء شهرت در زمینه کلاهبرداری، سرقت، تکدی گری، ایجاد مزاحمت برای افراد دیگر در خارج از کشور نمیتوانند از مرزهای کشور خارج شوند.
- • اشخاصی که توسط رای دادگاه بدهکار شناخته شده یا بخاطر صدور اجراییه در اجرای ثبت اسناد و املاک کشور، از طرف دولت بدهکار شناخته میشوند.
- • تمامیبدهکارانی که از پرداخت مالیات فرار کرده اند.
علت ممنوع الخروجی چیست؟
در قسمت قبل گروه هایی از افراد که ممنوع الخروج شده اند عنوان شده است. با بررسی این گروه ها می توان نتیجه گرفت که اشخاصی که با خروجشان باعث بروز مشکلاتی برای آن کشور می شوند با توجه به قوانین موجود از حق خروج از کشور منع می شوند. البته ممنوع الخروجی در اغلب اوقات پس از گذشت مدت زمان مشخص رفع خواهد شد. همچنین رفع ممنوع الخروجی به واسطه تغییر شرایط و قوانین و همچنین رفع عاملی است که منجر به ممنوع الخروجی شده است.
مدت زمان اعتبار ممنوع الخروجی
همان طور که گفته شد مدت زمان ممنوع الخروج بودن افراد محدود است. حکمی که دادگاه برای ممنوع الخروجی یک متهم صادر می کند 6 ماه اعتبار دارد و دادگاه این اجازه را دارد تا این حکم را تمدید نماید.
باید توجه داشت که پس از گذشت 20 روز از زمانی که حکم ممنوع الخروجی صادر می شود، افراد می توانند به این حکم اعتراض کنند تا مجددا مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که در بررسی مجدد مراجع ذی صلاح خروج بلامانع باشد، می بایست هر چه سریع تر اقدامات بعدی در جهت رفع ممنوع الخروجی انجام گیرد.
روشهای استعلام ممنوع الخروجی
همیشه مهاجرت تنها دلیل خروج از کشور نیست گاهی اوقات سفر، مسابقه، کار یا تحصیل میتواند دلیلی باشد که شما قصد خروج از کشور را داشته باشید. برای اینکه با خالی آسوده راهی فرودگاه شوید، بهتر است قبل از سفر خارجی نسبت به استعلام ممنوعالخروج بودن از فرودگاه امام خمینی و یا هر فرودگاه دیگری اقدام کنید.
اپلیکیشن استعلام ممنوع الخروجی پیشخوان24
در گذشته که خبری از پیشرفت تکنولوژی و اینترنت پر سرعت نبود، تمامی افراد باید برای پیگیری به اداره گذرنامه مراجعه میکردند اما امروزه فرایند استعلام خیلی سریعتر از قبل شده است. یکی از سادهترین و در دسترسترین روشها، استفاده از اپلیکیشن استعلام ممنوع الخروجی پیشخوان ۲۴ است. برای مشاهده نتیجه استعلام با جزئیات نیاز به شماره موبایل و کد ملی دارید.
استعلام ممنوع الخروجی با اپلیکیشن پلیس من
یکی از روشهای استعلام ممنوعالخروجی پلیس + ۱۰ استفاده از اپلیکیشن پلیس من است. شما میتوانید با پرداخت ۵۲۰۰ تومان و وارد کردن شماره تماس و کد ملیتان نسبت به استعلام ممنوعالخروجی خود در کوتاهترین زمان اقدام کنید. همچنین میتوانید نتیجه استعلام ممنوعالخروجی epolice.ir را از طریق دانلود اپلیکیشن پلیس مشاهده کنید.
استعلام ممنوع الخروجی قوه قضاییه
استعلام ممنوعالخروجی با کد ملی، یکی دیگر از روشهای استعلام ممنوعالخروجی است. برای استفاده از سرویس ثبت من قوه قضاییه باید به نشانی exitban.ssaa.ir مراجعه کنید. برای استعلام ممنوعالخروجی نیاز به کد ملی و وارد کردن اطلاعات شخصی خود دارید تا از آخرین وضعیت ممنوعالخروجی خود مطلع شوید.
استعلام ممنوع الخروجی چک برگشتی
برای استعلام ممنوعالخروجی اجرای اسناد رسمی و استعلام ممنوعالخروجی چک برگشتی میتوانید به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنید. برای مشاهده آخرین وضعیت خروج از کشور نیاز به اطلاعاتی مانند شماره کد ملی، نام پدر، نام و نام خانوادگی و شماره شناسنامه دارید. توجه داشته باشید که شما به کمک این سایت میتوانید از وضعیت اجازه خروج کشور تمام پروندههای قضایی مطلع شوید.
استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی با کد ملی
برای مشاهده وضعیت ممنوعالخروجی و پیگیری بدهی مالیاتی خود میتوانید به سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید و ببینید که آیا بدهی مالیاتی و اجازه خروج از کشور را دارید یا نه!
استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه
اگرچه امروزه بیشتر افراد ترجیح میدهند که برای استعلام ممنوعالخروجی خود از روشهای غیر حضوری استفاده کنند اما هنوز هم خیلی از افراد هستند که ترجیح میدهند از روش حضوری استفاده کنند. در این بین برای استعلام ممنوعالخروجی کیفری میتوانید به صورت حضوری به اداره گذرنامه مراجعه کنید یا از اپلیکیشن پیشخوان ۲۴ و پلیس من استفاده کنید.
استعلام ممنوعالخروجی سامانه ثبت
برای اطلاع از آخرین وضعیت ممنوع الخروجی پروندههای ثبتی میتوانید به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی ssaa.ir مراجعه کنید. همچنین در شرایط زیر میتوانید از سایت my.ssaa.ir استفاده کنید و نتیجه استعلام ممنوعالخروجی خود را مشاهده کنید.
- استعلام ممنوع الخروجی مهریه
- استعلام ممنوع الخروجی فرزند
درصورتیکه بعد از استعلام ممنوع الخروجی نظامیان، اجازه خروج از کشور را نداشتید، میتوانید با مراجعه به اداره گذرنامه اجازه موقت خروج از کشور را دریافت کنید.