وب سایت یکی از مهم ترین ابزارها در کسب و کار شماست. وبسایت شما جایی است که مشتریان با ورود به آن از محصولات و یا خدمات شما استفاده می کنند.
خدمات شما می تواند فروش محصولات فیزیکی (لباس، کتاب، لوازم الکتریکی و …) و دیجیتالی (فایل هایی مثل pdf، فیلم، موسیقی و …) باشد. شاید در زمینه خاصی تجربه دارید و می توانید تجربه و تخصص خود را با دیگران به اشتراک بگذارید (وکیل، دکتر، مهندس، روان شناس و …). شاید هم تنها به موضوعی علاقه مند هستید و می خواهید از طریق نوشتن مطالب در مورد آن موضوع، کسب درآمد کنید (سلامتی، تکنولوژی، کتاب، موسیقی و …).
در تمام این موارد شما به یک وب سایت نیاز دارید و این وب سایت باید به گونه ای طراحی شده باشد تا اعتماد کاربران را به خود جلب کند.
خبر خوب این است که ساخت وب سایت بسیار آسان است و شما می توانید به سادگی و بدون داشتن تخصص در برنامه نویسی و طراحی وب سایت به تمام امکانات یک وب سایت حرفه ای دسترسی پیدا کنید.
اکنون با پیشرفت ابزارهای موجود در زمینه طراحی وب سایت، دیگر نیاز نیست تا به مطالب و مباحث پیچیده برنامه نویسی وارد شوید و می توانید با خیال راحت بر روی کسب و کار خود تمرکز کنید.
در اینجا ما فرآیند ساخت یک وب سایت برای کسب و کار شما را قدم به قدم توضیح می دهیم.
هدف خود را از ساختن وب سایت مشخص کنید
قبل از اینکه وب سایت خود را بسازید باید در ابتدا هدف خود را از ساخت وب سایت مشخص کنید.
عموما هدف از ساخت وب سایت ها عبارتند از:
- کسب درآمد از طریق تولید محتوا
- افزایش اطلاع رسانی به جامعه
- رزرو کردن خدمات، مشاوره و …
- افزایش فروش آنلاین
- افزایش فروش آفلاین
آیا برای ساخت وب سایت باید یک متخصص را استخدام کنیم یا خودمان می توانیم یک وبسایت خوب بسازیم
یکی از تصمیمات اساسی برای یک کسب و کار وابسته به وب سایت این است که آیا باید ساخت وب سایت را به عهده یک متخصص گذاشت یا نه؟ در گذشته ساختن وب سایت به دانش بسیار زیادی نیاز داشت و از این رو کسب و کارهای نوپا مجبور به پرداخت هزینه بسیار برای ساختن یک وب سایت معمولی بودند. اما اکنون پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که ساختن یک وب سایت حرفه ای به قدری آسان باشد که اکثر کسب و کارها خودشان ساخت وب سایت را بر عهده بگیرند.
چه زمان باید ساختن وب سایت کسب و کار خود را به یک متخصص بسپارید؟
کسب و کارهایی که خدمات آنها بسیار خاص و منحصر به فرد است و یا نمی خواهند اصلا خود را درگیر ساخت وب سایت کنند بهتر است که ساخت وبسایت خود را به یک متخصص بسپارند.
باید بدانید که شما می توانید با کمی آموزش به راحتی یک وب سایت حتی با قابلیت های فیسبوک بسازید.
چه زمان باید ساختن وب سایت کسب و کار خود را خودتان بر عهده بگیرید؟
با وجود ابزارهای بیشمار در زمینه ساختن وب سایت هر کسی می تواند بدون نیاز به متخصص برای کسب و کار خود یک وب سایت طراحی کند. کسانی که به دنبال یک گزینه کم هزینه و یا شاید هم بدون هزینه هستند و می توانند کمی زمان را به یادگیری ابزار ساخت وبسایت اختصاص دهند می توانند ساخت وب سایت برای کسب و کار خود را بر عهده بگیرید.
چطور یک وب سایت برای کسب و کار خود راه اندازی کنیم
شما می توانید با طی کردن پنج مرحله برای کسب و کار اینترنتی خود یک وب سایت راه اندازی کنید. 1- سیستم مدیریت محتوای خود را انتخاب کنید (برای مثال وردپرس) 2- یک هاست مناسب انتخاب کنید 3- یک نام دامنه خریداری کنید 4- یک قالب برای وبسایت خود انتخاب کنید 5- وبسایت خود را شخصی سازی کرده و صفحات وبسایت خود را بسازید
1- انتخاب سیستم مدیریت محتوا
قبل از آن که برای کسب و کار خود یک وب سایت راه اندازی کنید باید ابتدا سیستم مدیریت محتوای خود را انتخاب کنید. معروف ترین سیستم مدیریت محتوا “وردپرس” است. به گفته وبسایت وردپرس حدود 30 درصد از وبسایت های موجود در جهان با وردپرس طراحی شده اند.
2- انتخاب یک هاست مناسب
اگر چه ساخت وب سایت با استفاده از وردپرس رایگان است اما برای آن که وب سایت ساخته شده شما به کمک وردپرس به صورت آنلاین در اختیار عموم قرار بگیرد لازم است تا یک هاست خریداری کنید. هر شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می دهد هزینه ای را دریافت می کند. شرکت های بسیاری در زمینه ارائه خدمات هاستینگ فعالیت می کنند و شما باید قبل از انتخاب شرکت مورد نظر خود در مورد آن ها به میزان کافی تحقیق کنید. از جمله شرکت های معتبر فعال در این زمینه نت افزار، ایران هاست، ایران سرور، سرور پارس هستند.
منظور از خدمات شرکت های هاستینگ چیست؟
انتخاب شرکت هاستینگ تاثیر بسیار بزرگی بر روی کسب و کار اینترنتی شما دارد. پلنی که شما از شرکت هاستینگ خریداری می کنید میزان حداکثر بازدید روزانه و ماهانه، حجم مجاز مصرف کاربران و حتی سرعت وبسایت شما و بسیاری مسائل دیگر را تعیین می کند. این هزینه از سالی 100 هزار تومان تا سالی چند میلیون تومان متغیر است.
البته نگران نباشید. نیاز نیست شما هزینه زیادی را صرف خرید یک هاست که بدرد شما هم نمی خورد بکنید. هزینه میلیونی برای وبسایت هایی مانند آپارات با بازدید میلیونی و حجم مصرفی بالا در روز است و یک پلن با هزینه 100 هزار تومان در سال هم می تواند به خوبی کار شما را راه بیندازد. شما می توانید هر زمان که بازدید وب سایتتان افزایش یافت و شروع به کسب درآمد کردید پلن خریداری شده خود را ارتقا دهید.
شرکت نت افراز دارای ۱۲ سال سابقه در زمینه ارایه سرویس های میزبانی وب است از ویژگی های این شرکت هاستینگ عبارت اند از:
- پشتیبانی قدرتمند
- سرور های قدرتمند
- مانیتورینگ ۲۴ ساعته سرورها
- سرویس سریع، عدم قطعی و آپتایم بالای ۹۹
- ارایه سرویس پایدار، عدم امکان تحریم
- امنیت
- نسخه پشتیبان هفتگی و روزانه
شرکت ایران هاست
شرکت ایران هاست در سال 1378 آغاز به کار نمود و به جرات می توان اظهار داشت که این شرکت از قدیمی ترین و با سابقه ترین شرکتهای میزبانی وب در ایران می باشد. از ویژگی های این شرکت هاستینگ عبارت اند از:
- استفاده از نرم افزارهای دارای License
- استفاده از سخت افزارهای مناسب
- امنیت
- ارائه Application Isolation Mode
- استفاده از دیتا سنتر های معتبر
- مانیتورینگ خودکار سرویسها
- مالکیت سرورها
فعالیت ایران سرور از سال ۱۳۸۱ آغاز گردید و در مدتی کوتاه به یکی از گزینه های محبوب میزبانی وب در ایران تبدیل شد. از ویژگی های این شرکت هاستینگ عبارت اند از:
- پشتیبانی سطح بالا بر روی تمامی خدمات
- ارائه سرویس های متنوع و مورد نیاز
- پارتنر رسمی دیتاسنتر و رجیسترار های معتبر
- هزینه های بسیار مناسب
- بهره گیری از متخصصین خبره هاستینگ
- بروز بودن خدمات و سرویس
سرور پارس
سرور پارس یکی دیگر از شرکتهای هاستینگ با 14 سال سابقهی فعالیت است که میتواند جزو 10 هاست برتر ایران قرار گیرد. از ویژگی های این شرکت هاستینگ عبارت اند از:
- ارائه سرویسهای جدید و با امنیت بالا
- آپ تایم 99.99%
- پشتیبانی 24 ساعته
3- انتخاب نام دامنه وب سایت
قدم بعدی انتخاب یک نام دامنه برای وبسایت شماست. نام دامنه همان آدرس وب سایت شماست، مثلا آدرس وبسایت ما www.siteinsight.ir است. هزینه ثبت نام دامنه برای کسب و کار شما از 6 هزار تومان تا 150 هزار تومان در سال متغیر است. برای مثال نام دامنه وبسایت های با پسوند دامنه ir برابر با 5600 تومان و برای .com برابر با 150 هزار تومان در سال است.
در یک دنیای ایده آل انتخاب یک نام برای وبسایت کار آسانی به نظر می رسد اما در واقعیت برای بسیاری از کسب و کارها، پیدا کردن یک نام وبسایت می تواند خسته کننده باشد. دلیل مشکل بودن انتخاب نام دامنه این است که هر وب سایت فعال در اینترنت باید نامی یکتا داشته باشد و شما نمی توانید برای مثال دو وب سایت با نام www.siteinsight.ir ثبت کنید. و به احتمال زیاد نامی که انتخاب کرده اید قبلا توسط شخص دیگری خریداری شده است.
در زمان انتخاب نام وب سایت خود به موارد زیر توجه کنید:
- به خاطر سپردن نام وب سایت شما آسان باشد
- معرفی کننده نوع کسب کار شما باشد
- کوتاه باشد
برای آن که بدانید نام دامنه شما قبلا ثبت شده یا نه و خرید آن می توانید به وبسایت شرکت ارائه دهنده هاستینگ مراجعه کنید. تمام وبسایت های ارائه دهنده هاستینگ 0 تا 100 فرآیند ثبت دامنه و خرید هاست را پشتیبانی می کنند.
4- انتخاب یک قالب برای ساخت وبسایت کسب و کار شما
پس از این که هاست و نام دامنه خود را خریداری و سپس وردپرس را روی هاست نصب کردید نوبت به انتخاب یک قالب برای وب سایت می رسد. قالب، پیکر بندی وب سایت شما را کنترل می کند. برای مثال قالب یک وب سایت خبری به گونه ای طراحی شده تا مطالب و محتواهای متنی را به بهترین شکل نشان دهد. قالب وب سایت های فروشگاهی هم به گونه ای طراحی شده است که محصولات را به بهترین شکل ممکن به کاربر نشان داده و خرید محصولات را آسان کند. شاید بتوان قالب را به تم گوشی تشبیه کرد. هر تم ویژگی ها و امکانات به خصوصی را به گوشی شما اضافه می کند. هر قالب وبسایت هم امکانات به خصوص خود را دارد.
قالب ها به صورت رایگان و پولی موجود هستند و شما می توانید هر کدام را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. شما حتی می توانید قالب مخصوص به خود را طراحی کنید که البته این کار نیاز به تجربه بسیار در زمینه برنامه نویسی دارد. شرکت های بسیاری در زمینه طراحی قالب های وردپرس فعالیت می کنند و بازار ابزارهای وردپرس بسیار داغ است.
5- وبسایت خود را شخصی سازی کرده و صفحات وبسایت خود را بسازید
پس از این که یک قالب بر روی وردپرس نصب کردید باید صفحات وب سایت خود را بسازید و محتواهای مورد نظر خود را وارد وب سایت کنید. مثلا صفحه ای با نام “درباره ما” بسازید و در آن مطالبی درباره خدمات و وب سایت خود بنویسید.
تبریک می گویم وب سایت شما اکنون آنلاین است و کسب درآمد از آن تنها به خودتان و میزان زمانی که برای آن می گذارید بستگی دارد.