فیلتـرینگ اینترنتی یافیلتـرینگ، عبارت است از محدود کردن دسترسی کاربران اینترنت به وبگاهها و خدمات اینترنتی که از دیدگاه متولیان هر کشور برای مصرف عموم مناسب نیست، اعمال فیلتـر به وسیله ارائهدهندگان خدمات اینترنتی انجام میشود ولی تعیین سطح، مصادیق و سیاستهای فیلتـرینگ با حکومتهاست.
برای دسترسی به صفحات فیلتر شده نیاز به وی پی ان است.
VPN مخفف "شبکه خصوصی مجازی" است و فرصت ایجاد یک اتصال شبکه محافظت شده را هنگام استفاده از شبکه های عمومی توصیف می کند. VPN ها ترافیک اینترنت شما را رمزگذاری می کنند و هویت آنلاین شما را پنهان می کنند. این امر ردیابی فعالیت های آنلاین شما و سرقت داده ها را برای اشخاص ثالث دشوارتر می کند. رمزگذاری در زمان واقعی انجام می شود.
وی پی ان چگونه کار می کند؟
یک VPN آدرس IP شما را با اجازه دادن به شبکه هدایت مجدد آن از طریق یک سرور راه دور پیکربندی شده توسط میزبان VPN پنهان می کند. این بدان معناست که اگر به صورت آنلاین با VPN گشت و گذار کنید، سرور VPN منبع داده شما می شود. این بدان معناست که ارائهدهنده خدمات اینترنت (ISP) و سایر اشخاص ثالث نمیتوانند ببینند از کدام وبسایتها بازدید میکنید یا چه دادههایی را بهصورت آنلاین ارسال و دریافت میکنید. یک VPN مانند فیلتری عمل می کند که تمام داده های شما را به "بیهوده" تبدیل می کند. حتی اگر کسی قرار باشد داده های شما را در دست بگیرد، بی فایده خواهد بود.
اتصال VPN ترافیک داده شما را به صورت آنلاین پنهان می کند و از دسترسی خارجی محافظت می کند. هر کسی که به شبکه دسترسی دارد و می خواهد آن را ببیند می تواند داده های رمزگذاری نشده را مشاهده کند. با VPN، هکرها و مجرمان سایبری نمی توانند این داده ها را رمزگشایی کنند.
رمزگذاری امن: برای خواندن داده ها، به یک کلید رمزگذاری نیاز دارید . بدون آن، میلیونها سال طول میکشد تا یک کامپیوتر رمز را در صورت حمله brute force رمزگشایی کند . با کمک VPN، فعالیت های آنلاین شما حتی در شبکه های عمومی پنهان می شود.
پنهان کردن مکان شما : سرورهای VPN اساساً به عنوان پروکسی شما در اینترنت عمل می کنند. از آنجایی که داده های موقعیت دموگرافیک از یک سرور در کشور دیگری می آید، مکان واقعی شما نمی تواند تعیین شود. علاوه بر این، اکثر سرویس های VPN گزارش فعالیت های شما را ذخیره نمی کنند. از سوی دیگر، برخی از ارائه دهندگان، رفتار شما را ثبت می کنند، اما این اطلاعات را به اشخاص ثالث منتقل نمی کنند. این بدان معنی است که هرگونه سابقه بالقوه رفتار کاربر شما برای همیشه پنهان می ماند.
دسترسی به محتوای منطقه ای: محتوای وب منطقه ای همیشه از همه جا قابل دسترسی نیست. خدمات و وب سایت ها اغلب حاوی محتوایی هستند که فقط از نقاط خاصی از جهان قابل دسترسی است. اتصالات استاندارد از سرورهای محلی در کشور برای تعیین موقعیت مکانی شما استفاده می کنند. این به این معنی است که در هنگام سفر نمی توانید به محتوای خانه دسترسی داشته باشید و نمی توانید از خانه به محتوای بین المللی دسترسی پیدا کنید. با جعل موقعیت مکانی VPN ، می توانید به یک سرور به کشور دیگری بروید و به طور موثر مکان خود را "تغییر دهید".
انتقال امن داده ها: اگر از راه دور کار می کنید، ممکن است نیاز به دسترسی به فایل های مهم در شبکه شرکت خود داشته باشید. به دلایل امنیتی، این نوع اطلاعات نیاز به یک اتصال امن دارد. برای دسترسی به شبکه، اغلب به اتصال VPN نیاز است. سرویس های VPN به سرورهای خصوصی متصل می شوند و از روش های رمزگذاری برای کاهش خطر نشت داده ها استفاده می کنند.
ISP شما معمولاً هنگام اتصال به اینترنت اتصال شما را تنظیم می کند. شما را از طریق یک آدرس IP ردیابی می کند. ترافیک شبکه شما از طریق سرورهای ISP شما هدایت می شود که می توانند هر کاری را که به صورت آنلاین انجام می دهید ثبت و نمایش دهند.
ممکن است ISP شما قابل اعتماد به نظر برسد، اما ممکن است سابقه مرور شما را به اشتراک بگذارد. ISP ها همچنین می توانند قربانی حملات مجرمان سایبری شوند: اگر آنها هک شوند، داده های شخصی و خصوصی شما ممکن است به خطر بیفتد.
اگر به طور مرتب به شبکه های Wi-Fi عمومی متصل می شوید، این امر به ویژه مهم است. شما هرگز نمی دانید چه کسی ممکن است بر ترافیک اینترنت شما نظارت داشته باشد و چه چیزی ممکن است از شما بدزدد، از جمله رمز عبور، داده های شخصی، اطلاعات پرداخت یا حتی کل هویت شما.
حال فکر کنید با وی پی ان به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کردید و می خواهید از آن پرینت بگیرید اما نمی توانید.
برای اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.