پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

تست و تشخیص اختلالات یادگیری

vianclinic 2 سال پیش

 

تنها با دانستن این که اختلال یادگیری چیست و شناخت علائم و نشانه‌های آن، نمی‌توان این مشکل را در کودکان یا بزرگسالان تشخیص داد. تشخیص اصلی باید توسط روانشناس یا روانپزشک انجام شود. یک اختلال LD خاص از طریق بررسی بالینی تاریخچه رشدی، پزشکی، آموزشی و خانوادگی فرد، گزارش‌های نمرات آزمون و مشاهدات معلم و پاسخ به مداخلات تحصیلی تشخیص داده می‌شود. همه این عوامل در زمان تشخیص باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان نظر نهایی را عنوان کرد.

چگونه بفهمیم فرزندمان دچار اختلال یادگیری است؟

اختلالات یادگیری با انجام تست هوش (یا IQ) و یک تست استاندارد شده (خواندن، نوشتن، حساب) قابل تشخیص است. اکثر کودکانی که دارای ناتوانی یادگیری هستند، هوش طبیعی یا بالاتر از حد طبیعی دارند، اما این پتانسیل را به طور کامل در آزمون‌های پیشرفت نشان نمی‌دهند.

اگر فکر می‌کنید فرزندتان علائم اختلال یادگیری را دارید، بهتر است برای بررسی بیشتر به روانشناس مراجعه کنید.

 

شیوه درمان اختلالات یادگیری

رایج‌ترین روش درمان ناتوانی یادگیری، آموزش ویژه است. پیش از شروع کار مربیان آموزش دیده، یک ارزیابی آموزشی تشخیصی برای ارزیابی پتانسیل تحصیلی و فکری و سطح عملکرد تحصیلی کودک انجام می‌دهند. امکان دارد متخصصانی مانند کاردرمانگر، گفتار درمانگر و زبان درمانگر نیز درگیر باشند. علاوه بر این برخی از داروها با افزایش توجه و تمرکز در کمک به یادگیری کودک موثراند.

آیا اختلال یادگیری در کودکان قابل درمان است؟

این بیماری هیچ درمان قطعی ندارد، اما مداخله زودهنگام می‌تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد مبتلا به ناتوانی‌های یادگیری می‌توانند راه‌هایی برای مقابله با ناتوانی‌های خود را امتحان کنند. روانشناس کودک و نوجوان در دکترتو می‌تواند با ایجاد نقاط قوت کودک و یافتن راه‌هایی برای جبران ضعف‌ها، به یادگیری مهارت‌های او کمک کند. این مداخلات بسته به ماهیت و میزان ناتوانی متفاوت است.بهترین روانپزشک تهران

کمک به کودکان مبتلا به اختلال یادگیری

خوشبختانه راهکارهایی برای کمک به درمان این بیماری در کودکان وجود دارد. کافیست تا با آن آشنا باشید و سپس نکات لازم در آموزش به این کودکان را فرا بگیرید.

  • از تکنیک تکه تکه کردن استفاده کنید: معلمان می‌توانند با تقسیم کردن درس‌ها به تکه‌های کوچک به دانش آموزان در فرآیند یادگیری کمک کنند.
  • سازماندهی اطلاعات به صورت بصری: بسیاری از دانش آموزان با ناتوانی یادگیری، اطلاعات را به صورت دیداری پردازش می‌کنند. معلمان و والدین می توانند از این مهارت‌ها برای درک دروس استفاده کنند.
  • شخصی سازی درس و آموزش آنلاین: معلمان باید آموزش فردی و آنلاین را برای این کودکان در دستور کار قرار دهند.

 

والدین و معلم با تکنیک‌های مختلف می‌توانند به یادگیری بیشتر کودک کمک کنند.

درمان اختلال یادگیری در بزرگسالان

در مورد بزرگسالان نیز درمان قطعی برای اختلالات یادگیری وجود ندارد. استراتژی‌های معمولی که ممکن است به بزرگسالان مبتلا به LD کمک کند، شامل مواردی مانند:

  • خواندن با صدای بلند
  • گوش دادن به متون صوتی
  • کدگذاری رنگی
  • استفاده از سازمان‌دهنده‌های گرافیکی مثل نمودارها و غیره.

با این وجود مراجعه به متخصص مغز و اعصاب در دکترتو برای تعیین منشأ این بیماری می‌تواند روند درمان را سرعت بخشد.

داروی موثر در درمان اختلال LD چیست؟

تحقیقات نشان داده است که برخی از داروهای ضد روان‌پریشی، بنزودیازپین‌ها و داروهای ضد افسردگی می‌توانند در درمان اختلال یادگیری موثر باشند. نکته قابل توجه این است که این داروها برای همه بیماران مناسب نیستند و امکان دارد عوارضی را برای آنها در پیش داشته باشد. برخی از بیماران با مشکلات یادگیری شدید در زمان مصرف این داروها میزان بالایی از رفتارهای چالش برانگیز مانند اعمال پرخاشگرانه یا آسیب رساندن به خود را نشان می‌دهند. در این مواقع روانپزشک یا متخصص مغز و اعصاب تشخیص می‌دهد که چه نوع دارویی باید برای فرد مبتلا به این بیماری تجویز شود.

دکتر مغز و اعصاب، روانپزشک و روانشناس همگی می‌توانند در تشخیص علت اختلال یادگیری و درمان آن به فرزند شما کمک کنند.

راه پرورش مهارت های اجتماعی و عاطفی در افراد مبتلا به ناتوانی یادگیری چیست؟

برای یک کودک مبتلا به اختلال LD لحظات ناامیدکننده بسیاری وجود دارد. آنها می‌دانند که بدون ناتوانی‌ در یادگیری، برخی از موقعیت‌های چالش ‌برانگیز که مرتباً با آن‌ها مواجه هستند، وجود نداشتند. در این لحظات، داشتن ثبات عاطفی و مهارت‌های مقابله‌ای مناسب برای کمک به آنها برای گذر از این احساسات بسیار مهم است. پرورش مهارت‌های عاطفی و اجتماعی به افراد این توانایی را می‌دهد که مشکلاتی که با آن مواجه می‌شوند را حل کنند و به اهداف خود ادامه دهند. این کار جز با کمک گرفتن از یک روانشناس میسر نخواهد بود.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا