پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

نسبت های مالی در حسابداری

niloofar 2 سال پیش

نسبت‌های مالی مقایسه دو صورت مالی است که درک دقیقی از وضعیت مالی یک شرکت ارائه می‌دهد. نسبت‌های مالی ابزار بسیار مهم و مفیدی برای مدیران سازمان‌ها، سهامداران موجود بالقوه شرکت و حتی طلبکاران شرکت می‌باشد. با مطالعه و تحلیل این شاخص‌های مالی می‌توان آسیب شناسی سازمان را تحلیل کرد. این نسبت را می‌توان به صورت اعشاری یا درصد بیان کرد.

تمامی این نسبت‌ها به صورت خودکار در فایل اکسل نسبت مالی که در سایت آپاداس ارائه شده است محاسبه می‌شود و فقط باید اطلاعات مربوط به صورت‌های مالی را وارد کنید.

استفاده کنندگان از نسبت مالی اکثراً بستانکاران کوتاه مدت و شرکتی هستند. اگر نسبت فعلی بیشتر از 1 باشد، بستانکار می‌تواند مطمئن باشد که اعتبار در مدت تعیین شده پرداخت می‌شود. به طور مشابه، سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی ممکن است شرکت را با استفاده از نسبت‌های مالی شرکت تجزیه و تحلیل کنند.

نسبت‌های مالی مقادیر عددی است که از صورت‌های مالی یک شرکت با هدف استخراج اطلاعات معنادار استفاده می‌شود. اعداد استخراج شده از صورت‌های مالی شرکت مانند ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد در تحلیل کمی و برآورد جریان نقدی، رشد، حاشیه سود، سودآوری، نرخ بازده، ارزش گذاری و... استفاده می‌شود.

یکی از متداول‌ترین روش‌های تحلیل مالی، محاسبه و کنترل نسبت‌های مالی است. این نسبت‌ها در گروه‌های مختلفی تعریف می‌شوند و هر کدام به جنبه‌ای از وضعیت مالی شرکت‌ها می‌پردازد. نسبت‌های مالی به دسته‌های اصلی زیر تقسیم می‌شوند:

  • نسبت‌های نقدینگی: نسبت‌هایی وجود دارد که کفایت و نقدینگی سازمان را برای بازپرداخت بدهی‌های کوتاه مدت مشخص می‌کند. این نسبت برای طلبکاران کوتاه مدت سازمان و افرادی که تصمیم به اعطای وام به سازمان دارند اهمیت بیشتری دارد.
  • نسبت‌های اهرمی و پوششی: نسبت‌هایی وجود دارد که میزان تامین مالی از منابع مالی خارجی را تعیین می‌کند. این بدان معناست که وجوه ارائه شده توسط صاحبان شرکت (سهامداران) با وجوه به دست آمده از طریق وام مقایسه می‌شود.
  • نسبت‌های فعالیت: نسبت‌هایی وجود دارد که میزان استفاده از دارایی را محاسبه می‌کند و سطح فروش و اطلاعات مختلف دارایی مانند موجودی، حساب های دریافتنی، دارایی‌های ثابت و... را اندازه‌گیری می‌کند.
  • نسبت‌های سودآوری: این نسبت‌ها عملکرد عملیاتی شرکت را از طریق سود و زیان ارزیابی می‌کنند.
  • نسبت‌های ارزش بازار: برای شرکت‌هایی است که در بورس وارد شده باشند.

 به عبارت دیگر، نسبت مالی با استفاده از مقادیر عددی استخراج شده از صورت‌های مالی برای به دست آوردن اطلاعات مربوطه در مورد شرکت تعیین می‌شود. ارقام موجود در گزارش‌های مالی شرکت برای انجام تحلیل‌های کمی و ارزیابی فروش، قدرت، رشد، حاشیه سود، حاشیه سود، قیمت‌ها و موارد دیگر استفاده می‌شود.

فایل اکسل نست مالی به گونه‎ای فرموله‌بندی شده است که با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز در داخل ترازنامه جهت سال‌های مختلف قادر هستید انواع نسبت‌های مالی (شامل: نسبت جاری، نسبت آنی، نسبت نقدینگی، نسبت دارایی جاری، نسبت گردش نقدی و ... ) را به صورت خودکار بدست آورید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید