پچ پنل شبکه واحد انتهایی پورت های شبکه است که با هم متمرکز شده اند. یک راه حل مدیریت کابل برای سازماندهی کابل های فیبر نوری و مرتب نگه داشتن کابل ها در یک قفسه کابل تمیز استفاده می شود.
در مراکز خدماتی، کابل های پراکنده و نامرتب زیادی وجود دارد که روند کار را کند می کند، بنابراین وجود پچ پنل اجتناب ناپذیر و مفید می شود. پچ پنل نه تنها برای کنترل بلکه برای ارائه پایانه ها نیز مفید است. علاوه بر پچ پنل فیبر نوری، سایر ابزارهای مدیریت کابل مانند اتصالات کابل و برچسب کابل نیز برای ساده و آسان کردن مسیریابی کابل استفاده می شود.
کاربرد پچ پنل
با توجه به استانداردهای کابل کشی ساخت یافته در شبکه های کامپیوتری، پچ پنل ها یکی از تجهیزات اصلی شبکه هستند.
پچ پنل ها به عنوان جعبه های پارتیشن عمل می کنند که مدیریت شبکه را در آینده آسان تر می کند.
پچ پنل معمولا در رک نصب می شود و در کنار تجهیزاتی مانند نگهدارنده کابل شبکه، پنل خالی، لایت پنل و ... قرار می گیرد.
پچ پنل یکی از اجزای اصلی چیدمان رک است.
کابل های شبکه ورودی به رک شبکه از یک طرف به ورودی های پورت پچ پنل و از طرف دیگر پچ کوردها به خروجی پچ پنل متصل می شوند.
برای اتصال ایستگاه های کاری به سوئیچ ها، روترها، مودم ها یا سایر دستگاه های فعال، به جای اتصال مستقیم آنها به کابل های شبکه، از پچ پنل ها استفاده می کنیم. این امکان عیب یابی و تغییرات احتمالی شبکه را در آینده فراهم می کند. این کار را آسان می کند.
انواع پچ پنل
پچ پنل ها را می توان بر اساس سه ویژگی طبقه بندی کرد.
1- بر اساس Cat
مانند سایر تجهیزات شبکه، پچ پنل ها از استانداردهای رتبه بندی سرعت پشتیبانی می کنند و شما شاهد پچ پنل های Cat5e، Cat6 و سایر پچ پنل های رتبه بندی شده در بازار خواهید بود. همانطور که در مقالات دیگر گفته شد، در اینجا پچ پنل شبکه باید با سایر استانداردهای سخت افزاری مطابقت داشته باشد، به عنوان مثال اگر از کابل شبکه Cat7 در شبکه خود استفاده کنید و پچ پنل Cat5e را خریداری کنید، کار خود را از دست می دهید. کابل شبکه Cat7.
2- مدولار یا نه
یکی از مهم ترین ویژگی های پچ پنل ها ماژولار بودن آن ها است. ماژولار بودن امکان استفاده از کی استون های مختلف را در پچ پنل فراهم می کند و در صورت خرابی یکی از کی استون ها نیازی به تعویض کل پچ پنل نیست و فقط کی استون آسیب دیده تعویض می شود. اگر یکی از کیستون های پچ پنل غیر ماژولار آسیب دیده است و به این پورت نیاز دارید، باید کل پچ پنل را تعویض کنید.
3-تعداد پورت
تعداد پورت ها یکی از عواملی است که بر خرید پچ پنل تاثیر می گذارد، معمولا در پورت های 16، 24 و 48 در بازار یافت می شوند. در واقع دیدن پچ پنل های 32 پورت و سایر پچ پنل های غیر استاندارد تعجب آور نیست، اما پچ پنل های 16، 24 و 48 پورت بیشترین استفاده را در شبکه دارند.
جهت خرید پچ پنل شبکه و یا اطلاع از قیمت پچ پنل شبکه می توانید با کارشناسان سرای شبکه تماس بگیرید.