پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) چیست؟

rfidhouse 2 سال پیش

RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) شکلی از ارتباطات بی سیم است که استفاده از جفت الکترومغناطیسی یا الکترواستاتیکی را در بخش فرکانس رادیویی طیف الکترومغناطیسی برای شناسایی منحصر به فرد یک شی، حیوان یا شخص ترکیب می کند.

RFID چگونه کار می کند؟

هر سیستم RFID از سه جزء تشکیل شده است: یک آنتن اسکن، یک فرستنده گیرنده و یک فرستنده. هنگامی که آنتن اسکن و فرستنده گیرنده با هم ترکیب می شوند، به عنوان خواننده یا بازپرس RFID شناخته می شوند. دو نوع خواننده RFID وجود دارد - خوانندگان ثابت و خوان های سیار. خواننده RFID یک دستگاه متصل به شبکه است که می تواند قابل حمل یا به طور دائم متصل شود. از امواج رادیویی برای ارسال سیگنال هایی استفاده می کند که برچسب را فعال می کند. پس از فعال شدن، تگ موجی را به آنتن می فرستد و در آنجا به داده تبدیل می شود.

ترانسپوندر در خود تگ RFID قرار دارد. محدوده خواندن برای برچسب های RFID بر اساس عواملی از جمله نوع برچسب، نوع خواننده، فرکانس RFID و تداخل در محیط اطراف یا سایر برچسب ها و خوانندگان RFID متفاوت است. برچسب هایی که منبع تغذیه قوی تری دارند، محدوده خواندن بیشتری نیز دارند.

برچسب های RFID و برچسب های هوشمند چیست؟

تگ های RFID از یک مدار مجتمع (IC)، یک آنتن و یک زیرلایه تشکیل شده اند. بخشی از تگ RFID که اطلاعات شناسایی را رمزگذاری می کند، RFID inlay نامیده می شود.

دو نوع اصلی تگ RFID وجود دارد:

1.تگ RFID فعال یک برچسب RFID فعال منبع تغذیه خود را دارد که اغلب یک باتری است.

2.تگ RFID غیرفعال یک تگ RFID غیرفعال توان خود را از آنتن خواندن دریافت می کند که موج الکترومغناطیسی آن جریانی را در آنتن تگ RFID القا می کند.

همچنین برچسب های RFID نیمه غیرفعال وجود دارد، به این معنی که یک باتری مدار را اجرا می کند در حالی که ارتباط توسط خواننده RFID تغذیه می شود.

حافظه غیرفرار جاسازی شده کم مصرف نقش مهمی در هر سیستم RFID ایفا می کند. تگ های RFID معمولا کمتر از 2000 کیلوبایت داده، از جمله شناسه/شماره سریال منحصر به فرد را در خود جای می دهند. برچسب ها می توانند فقط خواندنی یا خواندنی-نوشتنی باشند، که در آن داده ها می توانند توسط خواننده اضافه شوند یا داده های موجود بازنویسی شوند.

محدوده خواندن برای برچسب های RFID بر اساس عواملی از جمله نوع برچسب، نوع خواننده، فرکانس RFID و تداخل در محیط اطراف یا سایر تگ ها و خوانندگان RFID متفاوت است. تگ های RFID فعال به دلیل منبع تغذیه قوی تر، دامنه خواندن بیشتری نسبت به تگ های RFID غیرفعال دارند.

برچسب های هوشمند برچسب های RFID ساده هستند. این برچسب ها دارای یک تگ RFID هستند که در یک برچسب چسبنده تعبیه شده و دارای بارکد هستند. آنها همچنین می توانند توسط هر دو دستگاه RFID و بارکدخوان استفاده شوند. برچسب‌های هوشمند را می‌توان بر حسب تقاضا با استفاده از چاپگرهای رومیزی چاپ کرد، جایی که برچسب‌های RFID به تجهیزات پیشرفته‌تری نیاز دارند.

خوانندگان RFID می توانند ثابت (چپ) یا سیار (راست) باشند.

انواع سیستم های RFID کدام اند؟

سه نوع اصلی سیستم های RFID وجود دارد: فرکانس پایین (LF)، فرکانس بالا (HF) و فرکانس فوق العاده بالا (UHF). مایکروویو RFID نیز موجود است. فرکانس ها بسته به کشور و منطقه بسیار متفاوت است.

سیستم های RFID فرکانس پایین این فرکانس ها بین 30 کیلوهرتز تا 500 کیلوهرتز هستند، اگرچه فرکانس معمولی آن 125 کیلوهرتز است. LF RFID محدوده انتقال کوتاهی دارد، معمولاً از چند اینچ تا کمتر از شش فوت.

سیستم RFID فرکانس بالا اینها از 3 مگاهرتز تا 30 مگاهرتز متغیر هستند، با فرکانس معمولی HF 13.56 مگاهرتز. محدوده استاندارد از چند اینچ تا چند فوت است.

سیستم های UHF RFID. این فرکانس‌ها از 300 مگاهرتز تا 960 مگاهرتز، با فرکانس معمولی 433 مگاهرتز هستند و معمولاً از فاصله 25 فوتی بیشتر قابل خواندن هستند.

سیستم های RFID مایکروویو. اینها با سرعت 2.45 غزند از فاصله 30 فوتی قابل خواندن هستند.

فرکانس استفاده شده به کاربرد RFID بستگی دارد، با فواصل واقعی به دست آمده گاهی اوقات با آنچه انتظار می رود متفاوت است. به عنوان مثال، وقتی وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد که گذرنامه های الکترونیکی با تراشه RFID را صادر می کند، گفت که تراشه ها فقط از فاصله تقریباً 4 اینچی قابل خواندن هستند. با این حال، وزارت امور خارجه به زودی شواهدی دریافت کرد مبنی بر اینکه خوانندگان RFID می‌توانند اطلاعات برچسب‌های RFID را از فاصله بسیار دورتر از 4 اینچ - گاهی اوقات تا 33 فوت بالاتر، جمع‌آوری کنند.

اگر بازه‌های خواندن طولانی‌تری مورد نیاز است، استفاده از برچسب‌هایی با قدرت اضافی می‌تواند محدوده خواندن را تا 300 فوت افزایش دهد.

کاربردها و موارد استفاده RFID

قدمت RFID به دهه 1940 باز می گردد. با این حال، در دهه 1970 بیشتر مورد استفاده قرار گرفت. برای مدت طولانی، هزینه بالای برچسب ها و خوانندگان، استفاده گسترده تجاری را ممنوع می کرد. با کاهش هزینه های سخت افزاری، پذیرش RFID نیز افزایش یافته است.

برخی از کاربردهای رایج برای برنامه های RFID عبارتند از:

1.      ردیابی حیوانات خانگی و دام

2.      مدیریت موجودی

3.      ردیابی دارایی و ردیابی تجهیزات

4.      کنترل موجودی

5.      لجستیک کالا و زنجیره تامین

6.       ردیابی وسیله نقلیه

7.      خدمات مشتری و کنترل ضرر

8.      بهبود دید و توزیع در زنجیره تامین

9.      کنترل دسترسی در شرایط امنیتی

10.  حمل دریایی

11.  مراقبت های بهداشتی

12.  تولید

13.  خرده فروشی

منبع : خانه RFID

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

خانه RFID اولین و کامل ترین مرجع فروش محصولات RFID و ارائه آموزش و راهکار های RFID در ایران است.