اگر اسم بازاریابی PPC یا تبلیغات کلیکی را شنیدهاید و میخواهید اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع کسب کرده و دانش خود را تکمیل نمایید. یا اگر قصد دارید از PPC برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کنید، اما نمی دانید باید از کجا شروع کنید؛ این مقاله می تواند برای شما مفید باشد.
ابتدا بازاریابی PPC یا تبلیغات کلیکی را تعریف می کنیم و درک درستی از نحوه کار آنها را بیان خواهیم کرد. سپس به این موضوع خواهیم پرداخت که تبلیغات کلیکی چگونه می تواند بر رشد کسب و کار شما تاثیر بگذارد.
تبلیغات کلیکی (بازاریابی PPC) چیست؟
PPC مخفف pay-per-click، نوعی بازاریابی اینترنتی است که در آن، تبلیغ کنندگان هر بار که روی یکی از تبلیغاتشان کلیک میشود، هزینهای را پرداخت میکنند. اساساً، این راهی برای خرید ترافیک سریع تر و بیشتر به وب سایت شما است، به جای تلاش طبیعی و جذب بازدید ارگانیک.
یکی از محبوب ترین اشکال PPC، تبلیغات موتورهای جستجو است. این نوع تبلیغات، به تبلیغ کنندگان اجازه میدهد تا زمانی که شخصی کلمه کلیدی مرتبط با پیشنهاد تجاری خود را جستجو میکند، لینکهای حمایت شده در موتورهای جستجو، پیشنهادات ثبت شده شما باشد. به عنوان مثال، اگر ما برای کلمه کلیدی “اپلیکیشن”، این نوع تبلیغات را اجرا کنیم، تبلیغ ما در سرچ های اولیه صفحه نتایج Google ظاهر خواهد شد. در این صورت، هر بار که روی تبلیغ ما کلیک می شود، یک بازدیدکننده به وب سایت ما ارسال خواهد شد و ما باید برای این کار، هزینه ای را به موتور جستجو بپردازیم. هنگامی که این موضوع به درستی انجام شود، PPC هزینه بسیار کمی دارد زیرا ارزش بازدید و کلیک بسیار بیشتر از هزینه ای است که برای اجرای آن پرداخت می کنید. به عبارت دیگر، اگر برای یک کلیک حدود 10 هزار تومان بپردازیم، و همان کلیک منجر به یک فروش 100 هزار تومانی شود حاشیه سود 20 درصدی دارد، آنگاه ما دو برابر مبلغ ابتدایی سود کرده ایم.
در طراحی و اجرای کمپین تبلیغات کلیکی موارد زیادی وجود دارد، از جمله: انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط، جستجو، سازماندهی کلمات کلیدی در کمپین های سازمانی و گروه های تبلیغاتی و حتی داشتن صفحه فرود مناسب و بهینه سازی آن برای تبدیل بیشتر ترافیک.
اگر تبلیغات و صفحات فرود شما برای کاربران مفید و راضی کننده باشد، گوگل با هر کلیک، به شما پاداش می دهد و اینگونه، سود آوری کسب و کار شما افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین اگر می خواهید استفاده از PPC را شروع کنید، مهم است که یاد بگیرید چگونه آن را به درستی انجام دهید.
تبلیغات گوگل (Google Ads) چیست؟
محبوب ترین سیستم تبلیغاتی PPC در جهان، گوگل ادز است. در این سیستم، شما تبلیغاتی را ایجاد میکنید که در موتور جستجوی گوگل و سایر خدمات گوگل ظاهر می شوند.
تبلیغات گوگل بر روی مدل پرداخت به ازای کلیک کار می کند که در آن، کاربران برای کلمات کلیدی پیشنهاد می دهند و به ازای هر کلیک روی تبلیغ خود، هزینه آن را می پردازند. هر بار که جستجو آغاز می شود، گوگل تبلیغات را جمع آوری می کند و برندگان را برای نمایش فضای تبلیغاتی ارزشمند در صفحه نتایج جستجو انتخاب می کند. “برندگان” بر اساس ترکیبی از عوامل، از جمله کیفیت و ارتباط کلمات کلیدی و کمپین های تبلیغاتی و همچنین پیشنهادات کلمه کلیدی انتخاب می شوند.
به طور خاص، اینکه کدام تبلیغ در صفحه نمایش داده میشود، به موقعیت آگهی تبلیغکننده بستگی دارد، معیاری که با ضرب دو عامل کلیدی محاسبه میشود: قیمت پیشنهادی(CPC) یعنی بالاترین مبلغی که یک تبلیغکننده مایل به خرج کردن است و امتیاز کیفیت (نرخ کلیک، ارتباط و کیفیت صفحه فرود). این سیستم به تبلیغ کنندگان برنده اجازه می دهد تا با قیمتی متناسب با بودجهشان، به مشتریان بالقوه دست یابند.
اجرای تبلیغات کلیکی از طریق Google Ads بسیار سودمند است زیرا گوگل به عنوان یک موتور جستجوی محبوب، ترافیک زیادی دریافت می کند. بنابراین باعث بیشتر دیده شدن تبلیغ شما شده و در نتیجه، بازدید کننده بیشتری را به سمت سایت شما سوق می دهد.
اینکه تبلیغات کلیکی شما هر چند وقت یکبار ظاهر می شود، بستگی به این دارد که کدام کلمات کلیدی و نوع تطابق را انتخاب کنید. با توجه به اینکه تعدادی از عوامل موفقیت کمپین تبلیغاتی کلیکی را شما تعیین می کنید، لذا می توانید با تمرکز بر موارد زیر به موفقیت های زیادی برسید.
- ارتباط کلمه کلیدی: ایجاد لیستی از کلمات کلیدی مرتبط، گروه های کلیدی فشرده و کپی تبلیغات مناسب نقش بزرگی در موفقیت تبلیغات کلیکی دارد.
- کیفیت صفحات: صفحاتی بهینه سازی شده با محتوای جذاب و مرتبط بر اساس عبارات جستجوی خاص ایجاد کنید که می تواند تبلیغات کلیکی شما را به موفقیت نزدیک کند.
- امتیاز کیفیت: این امتیازی است که گوگل به کیفیت کلمات کلیدی، صفحات فرود و کمپین های PPC شما می دهد. تبلیغ کنندگانی که امتیاز کیفیت بهتری دارند، کلیکهای بیشتری روی تبلیغات خود با هزینه کمتر دریافت می کنند.
- خلاقیت: بسیار جذاب و مهم است که تبلیغ شما کپی برداری نباشد و ایده ای تازه باشد.
تحقیق کلمات کلیدی در تبلیغات کلیکی
تحقیق کلمات کلیدی می تواند زمان بر باشد، اما بسیار مهم است. کل کمپین شما حول کلمات کلیدی ساخته شده است و موفق ترین تبلیغ کنندگان گوگل ادز دائماً لیست کلمات کلیدی خود را ویرایش می کنند. اگر در هنگام ایجاد اولین کمپین خود فقط یک بار تحقیق کلمات کلیدی انجام دادید، ممکن است صدها کلمه کلیدی ارزشمند، طولانی، کم هزینه و بسیار مرتبط را که می توانند ترافیک سایت شما را تامین کنند، از دست بدهید.
- ارتباط: شما نمی خواهید برای ترافیک اینترنتی که به کسب و کار شما مرتبط نیست پولی بپردازید. شما می خواهید کلمات کلیدی هدفمندی را پیدا کنید که دارای نرخ کلیک بالا، هزینه به ازای هر کلیک موثر و حاشیه سود بالا هستند. این به این معنی است که کلمات کلیدی ارائه شده باید با سرویسی که می فروشید مرتبط باشد.
- جامع: تحقیق کلمه کلیدی شما نه تنها باید شامل محبوب ترین و جستجو شده ترین عبارات در جایگاه شما، بلکه عبارات جستجوی طولانی نیز باشد. کلمات کلیدی طولانی؛ موارد خاص تر و کمتر رایج وجود دارد، اما اکثر ترافیک جستجو را تشکیل می دهند. همچنین، آنها رقابت کمتری دارند و از این رو هزینه کمتری دارند.
کمپین های بازاریابی کلیکی خود را مدیریت کنید.
هنگامی که کمپین های جدید خود را ایجاد می کنید، باید به طور منظم آنها را زیر نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که هنوز کار می کنند یا خیر. شما باید عملکرد کمپین خود را تجزیه و تحلیل کنید و تغییرات زیر را برای بهبود کمپین خود اعمال کنید:
- کلمات کلیدی را اضافه کنید: با افزودن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان، دامنه کمپین های PPC خود را افزایش دهید.
- افزودن کلمات کلیدی منفی: برای بهبود ارتباط کمپین و کاهش هزینه، عباراتی را اضافه کنید که نمی خواهید در نتایج آنها نمایش داده شوید.
- تقسیم گروه های تبلیغاتی: با تقسیم کردن گروه تبلیغاتی خود به گروه های تبلیغاتی کوچکتر و مرتبط تر، نرخ کلیک (CTR) و امتیاز کیفیت خود را افزایش دهید، که به شما کمک می کند تبلیغات و صفحات فرود هدفمندتری ایجاد کنید.
- کلیدواژه های گران قیمت را بررسی کنید: کلمات کلیدی گران قیمت و ناکارآمد را بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را غیرفعال کنید.
- بهینه سازی صفحه فرود: محتوا و فراخوان برای اقدام(CTA) صفحه فرود خود را تغییر دهید تا با عبارات جستجوی هماهنگ شود تا نرخ تبدیل افزایش یابد. تمام ترافیک خود را به یک صفحه نفرستید.
در این مقاله سعی کردیم نگاهی جامع و مفید به تبلیغات کلیکی و بازاریابی PPC داشته باشیم تا به رشد کسب و کار شما کمک کنیم. امیدواریم از این مقاله، نهایت استفاده را برده باشید.
منبع: پروژه سئو در اصفهان