پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

پرینتر سه بعدی و تولید آسان قطعات

Jahan3D 1 سال پیش

 

hmuybJLV0WeJFKoixAEGe9sdlnSiI798WE0DE0uQ.webp

 

 

با پیشرفت تکنولوژی، نحوه­‌ی تولید وسایل هم پیشرفت کرده است. امروزه هر تولیدکننده‌­ای تلاش می­‌کند در سریع‌­ترین زمان ممکن تولید انبوهی داشته باشد. یکی از تکنولوژی­‌هایی که صنعت تولید را تا حد زیادی دگرگون کرد، چاپگر سه بعدی بود. اولین چاپگر سه بعدی در سال 1980 میلادی توسط «هیدئو کوداما» اختراع شده و نامش نمونه­‌ساز فوری بود. اولین دستگاه استریولیتوگراف توسط «چاک هال» به ثبت رسید که بعداً در موردش توضیح داده می‌­شود. این فناوری تا امروز به بسیاری از تولیدکنندگان کمک کرده است، بدین صورت که طرح را دریافت کرده و مواد را به صورت انقیاد ماده‌­ی مایع چاپ می­‌کند. نحوه­!ی کارکرد این دستگاه با تولید سنتی متفاوت است. صنعت چاپ متن بر روی کاغذ را تصور کنید، همه چیز از صفر تولید می!­شود. نوشته­!ها برش داده نمی‌­شوند، بلکه به وسیله‌­ی جوهر بر روی یک بستر قرار داده می­‌شوند؛ حال این فرآیند را بجای دو بعدی بودن، در حالت سه بعدی تصور کنید. به جای برش دادن و تراش قطعات، در چاپ سه بعدی طرح پس از طراحی در نرم‌­افزارهای طراحی سه بعدی به دستگاه منتقل شده و مواد بر روی هم دیگر قرار می­!گیرند. مانند قطعات لگو یا آجرهای یک ساختمان.

 این دستگاه در گذشته برای تولید نمونه­‌ی اولیه از یک تولید انبوه استفاده می!­شده است. اما با گذشت زمان برای خود فرآیند تولید نیز مورد استفاده قرار می‌­گیرد. با انتشار اخبار موفقیت­‌های این چاپگرهای سه بعدی در جهان، میزان محبوبیت آن­ها بالاتر رفت و صنعتگران کشورهای مختلف به این فکر افتادند که در کشور خود روی این فناوری سرمایه­‌گذاری کنند. در ایران نیز برخی از پیشتازان حوزه­‌ی علم و فناوری استفاده­!ی خود از این پرینترهای سه بعدی را شروع کرده‌­اند. اما برخی همچنان از سرمایه­‌گذاری بر روی چنین فناوری پیشرویی خودداری می­‌کنند. دلیل آن هم در یک جمله خلاصه می‌­شود: آن­ها با گستره‌­ی کاربرد این دستگاه آشنایی لازم را ندارند. در این مطلب به برخی از فواید این وسیله می­‌پردازیم.

انواع پرینتر سه بعدی

اگر به خدمات پرینتر سه بعدی اعم از تهیه، تولید و یا فروش نیاز داشته باشید، بهتر است اول با انواع آن آشنا شوید. پرینترهای سه بعدی انواع متفاوتی دارند که بسته به استفاده­‌ی فرد یا کارخانه طراحی شده است. به طور کلی سه مدل پرینتر سه بعدی وجود دارد:

استریولیتوگرافی (SLA)

استریولیتوگرافی اولین نوع چاپگر سه بعدی بود که از لیزر برای جامدسازی مواد مایع استفاده می­‌کند. این مدل همچنان محبوب و بیشتر مناسب پرینت نمونه‌­های اولیه در سریع­ترین زمان ممکن است.

پخت لیزری انتخابی (SLS)

این مدل از پرینترهای سه بعدی مواد پلیمری را با قدرت و فشار بالا به هم فشرده کرده و به حالت جامد طرح مورد نظر در می­‌آورد. این مدل همچنین مناسب اشکال پیچیده‌­ی هندسی است. برای کار با این دستگاه عموماً ماده‌­ی نایلون به کار می­‌رود. تولیدات کوتاه مدت و محصولات نهایی به راحتی با این مدل قابل اجرا هستند.

ساخت فیلمان ذوبی (FFF)

این مدل که با نام مدل­سازی رسوبی ذوبی (FDM) هم شناخته می­‌شود، پرکاربردترین پرینتر سه بعدی مصرفی است. این دستگاه ماده را ذوب کرده، به صورت مایع درآورده و سپس دوباره در قالب طرح اولیه جامدسازی می­‌کند و برای نمونه‌­سازی­‌های ابتدایی و تثبیت طرح‌­های مفهومی مناسب است.

پرینتر سه بعدی و درآمدزایی

ابتدا بهتر است بدانیم که بدون در اختیار داشتن یک پرینتر سه بعدی هم می‌توان از آن کسب درآمد کرد. بسیاری از طراحان، طرح خود را به شرکت‌های چاپ سه بعدی می­‌فروشند تا آن را تولید کنند، آن هم با قیمتی بالا. اما با کمک کمی سرمایه‌­گذاری می‌­توان به فکر خرید پرینتر سه بعدی هم بود. در این صورت، فرد می‌­تواند طرح خودش را خودش چاپ کرده و در پلتفرم­‌های مختلف اعم از فروشگاه‌­های آنلاین و شبکه­‌های مجازی بفروشد. همچنین می­‌توان از طراحان دیگر طرح دریافت کرده و نمونه­‌های اولیه تولید کرد. از دیگر راه‌­های کسب درآمد، آموزش استفاده از این دستگاه به دیگران است.

کاربردهای پرینتر سه بعدی در صنایع

انعطاف‌­پذیری این فناوری به این امر منجر شده است که این پرینتر در طیف وسیع و متنوعی از صنایع مورد استفاده قرار بگیرد. از زمینه­‌ی سرگرمی گرفته تا تولید قطعات پزشکی، می‌­توان از پرینترهای سه بعدی نهایت استفاده را برد. یکی از پرکاربردترین مواد پرینت سه بعدی، نایلون است. پرینت سه بعدی نایلون ویژگی‌­هایی مانند مقاومت در برابر مواد ضربه و مواد شیمیایی دارد که موجب استفاده‌­ی مستدام این ماده شده است.

همانطور که گفته شد، پرینت سه بعدی در موارد فراوانی کاربرد دارد. یکی از این موارد پرینت سه بعدی سرامیک است. این ماده در تولید آثار هنری محبوبیت بالایی دارد. هنرمندان مختلف در این حوزه به استفاده از پرینت سه بعدی روی آروده‌­اند. ساخت قفسه با پرینتر سه بعدی، تولید گلدان با پرینتر سه بعدی و ساخت کوادکوپتر با پرینتر سه بعدی تنها نمونه‌­هایی از گستردگی توانایی این فناوری است. حتی در زمینه‌­ی انرژی هسته‌­ای نیز می‌­توان از پرینترهای سه بعدی بهره برد. کاربرد پرینتر سه بعدی در انرژی هسته‌­ای اکنون در جهان بسیار مورد توجه است. از دیگر کاربردهای بسیار مهم این پرینترها می­‌توان به تولید تجهیزات پزشکی و حتی اعضای بدن مصنوعی اشاره کرد.

 

یکی دیگر از قشرهایی که تمایل زیادی به این چاپگرها پیدا کرده‌­اند، گیمرها هستند که علاقه‌­ی خاصی به جمع‌­آوری اکشن­‌فیگورهای شخصیت­‌های محبوبشان دارند. در ایران تولید اکشن­‌فیگور هنوز با سطح جهان قابل مقایسه نیست، اما با استفاده از چاپگرهای سه بعدی می‌­توان این محصول پرطرفدار را در بازار داخلی عرضه کرد. برای انجام تمام موارد بالا نیاز به اسکنر سه بعدی هم دارید. اما نرم‌افزارهای اسکنر سه بعدی آندروید و ios با در اختیار گذاشتن امکانات ویژه، این کار را برای شما راحت­‌تر می‌­کنند.

نتیجه‌­گیری

در این مطلب با انواع پرینتر سه بعدی و مزایای آن آشنا شدیم. با توجه به تقاضای گسترده در بازارهای مختلف، نیاز به تولید سریع هم بیشتر می‌­شود. پرینترهای سه بعدی یکی از بهترین امکانات نمونه­‌سازی سریع و تولید بیشتر هستند، به ویژه اگر ماده­‌ی مورد نظر پلاستیک باشد. بنابراین اگر به فکر بهبود بخشیدن به تولید خود هستید، چاپگرهای سه بعدی را از قلم نیندازید.

 

 

 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا