پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

آمریکا در هوش مصنوعی از چین عقب ماند

hooshsaman 1 سال پیش

آمریکا در هوش مصنوعی از چین عقب ماند!

نبرد بین چین و آمریکا در AI به نفع چه کسی تمام می‌شود؟ در حال حاضر آمریکا و چین در حوزه‌های امنیتی و نظامی در حال رقابت‌اند. بر اساس گفته‌های نیکلاس چایلان، رئیس سابق نرم‌افزار پنتاگون چین از آمریکا در هوش مصنوعی جلو زده است و هدف اصلی آن‌ها این است که آمریکا همیشه در ریسک باشد. بااین‌حال راج ایر، فرمانده ارتش ایالات متحده معتقد است این حرف‌ها صحت ندارد. راج ایر می‌گوید اطلاعات زیادی در مورد هوش مصنوعی وجود دارد که در اختیار ارتش و شرکت‌های هوشمند است. این داده‌ها بسیار زیاد است و بر اساس استراتژی پیش می‌رود که با چینی‌ها قابل‌ مقایسه نیست.

 

چینی‌ها آب در هاون می‌کوبند!

 تنها راهی که می‌توان تکه‌هایی از این نوع اطلاعات را به دست آورد، جرایم سایبری، جاسوسی و سایر روش‌های پلید است. درست است که چین در به‌کارگیری AI قوی‌تر عمل کرده است ولی هزینه‌ی این کار، نادیده‌ گرفتن آزادی افراد و حقوق انسانی است. دولت چین از هوش مصنوعی برای کنترل زندگی مردم و کاهش جمعیت استفاده می‌کند.

 

درحالی‌که داده‌های ایالات‌متحده در گذشته از مرزها عبور کرده است، این تخلفات در مقایسه با سیستم اعتبار اجتماعی چین در آمریکا بسیار کمرنگ شده است. در چین روش‌های شناسایی دیجیتال و سایر ابزارهای سرکوب توسط حزب کمونیست اجرا می‌شود.

 

 

آیا آمریکا در هوش مصنوعی عقب‌نشینی می‌کند؟

 

چالیان چنین فکر می‌کند که حقوق بشر و آزادی شخصی فراموش ‌شده است. بر اساس مقاله رویترز، او می‌گوید بی‌میلی شرکت‌های آمریکایی مانند آلفبت گود -1.41 برای همکاری با دولت در زمینه هوش مصنوعی و بحث‌های اخلاقی گسترده در مورد این فناوری نشان‌دهنده رعایت نشدن حقوق مردم است. درحالی‌که شرکت‌های چینی موظف به همکاری با دولت خود هستند و متأسفانه چینی‌ها در این نبرد سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی را بدون رعایت اصول اخلاقی انجام می‌دهند.

 

همه‌ی این مشکلات به دلیل یک آموزش اشتباه است. در قرن نوزدهم سرگئی نچایف، رویکرد «هدف وسیله را توجیه می‌کند» را در انقلاب روسیه ابداع کرد. این طرز تفکر به دولت‌مردان اجازه می‌دهد که با خودرأی بودن از هر روشی برای پیشرفت و رقابت با سایر کشورها استفاده کنند. همان‌طور که در حال حاضر ابرقدرت‌ها، به این بهانه که در حال تقویت قدرت خود هستند و به ابزارهای خاصی نیاز دارند از کشورهای جهان سوم سواستفاده می‌کنند.

 

حال سوال اصلی اینجاست. آمریکا تا کجا پیش رفته است؟

در اوایل سال جاری، گزارشی با حمایت دفتر معاون رئیس ستاد ارتش ایالات‌متحده منتشر شد. این سند تأکید می‌کند که آخرین اتحاد چین و روسیه که در سال ۲۰۱۴ آغاز شده است، هنوز در سال ۲۰۲۱ وجود دارد و به‌احتمال زیاد در آینده هم ادامه خواهد داشت. این گزارش نشان می‌دهد آمریکا باید عملکرد متفاوتی را برای چین در نظر بگیرد. بر طبق این گزارش این دو کشور توافق کرده‌اند که اطلاعات مهم در حوزه‌ی تکنولوژی را به اشتراک بگذارند، اطلاعاتی مانند وسایل نقلیه مافوق صوت، سیستم‌های ضد فضایی و هوش مصنوعی. البته باید اشاره‌کرده که این ائتلاف شریک قدرتمندی را برای چین فراهم کرده است، ولی این همکاری در صورتی ضروری بوده که هر دو کشور شانس کمی در برابر آمریکا، کشوری با بیشترین هزینه نظامی در جهان، داشته باشند.

البته باید به یاد داشته باشیم که چین کشوری است که باید در آینده با بحران جوان‌سازی جمعیت دست‌وپنجه نرم کند و استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند یک شمشیر دو لبه تیز باشد که چین را به نابودی بکشاند. برای همین است که چین به متحدهای دیگر نیاز دارد. برای بررسی فرضیه‌ای که توسط رئیس سابق نرم‌افزار پنتاگون ارائه شده است هنوز زود است و باید منتظر اتفاقات آینده باشیم.

 

 

همیشه باید گوش‌به‌زنگ بود

آیا این هشدار وحشتناک در ایالات‌متحده باید تبدیل به یک‌ فوریت نظامی شود؟ آیا این احساس خطر این اجازه را به آمریکا می‌دهد که سیاست‌های خود را تغییر دهد؟ برای این نتیجه‌گیری هنوز زود است ولی همه می‌دانیم که این‌چنین درگیری‌ها و احساس خطرها برای اولین بار نبوده و آخرین بار هم نیست. در جهان اکنون، ما با مشکلات متفاوتی روبه‌رو هستیم. از گرمای جهانی گرفته تا بهداشت عمومی و این خطرات بهانه‌های خوبی برای کشورهای قدرتمند هستند تا نفوذ خود را در سایر کشورها بیشتر کنند.

 

هوش مصنوعی یک علم اصلی و پایه‌ای است که می‌تواند در سایر علوم به کار گرفته شود. همچنین، AI یک حامی عالی برای پیشرفت سایر علوم از صنایع و کارخانه‌ها گرفته تا ارتش است. اینکه آمریکا برای بهبود عملکرد از AI استفاده کند ایده‌ی بدی نیست. ما باید به سمت آینده حرکت کنیم و برای این حرکت  باید حقوق شخصی انسان‌ها را رعایت کنیم. اگر آمریکا قوانین انسانی را زیر پا بگذارد تا بتواند خود را به چین برساند فرقی با سایر کشورهای متجاوز نخواهد داشت.

باید امید داشت دولت آمریکا با وجود این فشارها و مخالفت‌ها راه درستی را انتخاب کند و نه‌تنها به متحدهای خود احترام بگذارد بلکه به مردم آمریکا نیز خدمت کند.

https://hooshsaman.com/

 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

هوش مصنوعی هنر ماست. هوش سامان فعال در زمینه تشخیص چهره، احراز هویت و اصالت