امروزه به جای استفاده از کیس های کامپیوتری بزرگ و جاگیر در مجموعه ها می توان از کامپیوتر های کوچک با کاربرد های مختلف استفاده کرد. کامپیوتر هایی همچون مینی کامپیوتر ها که با نام تین کلاینت هم شناخته می شوند.
دستگاه هایی که بدون فن هستند و در بیشتر مدل ها دارای اندازه ای کوچک می باشند. دارای سیستم عامل داخلی هستند و همچنین می توانند بدون سیستم عامل و مانند یک زیروکلاینت به سرور متصل شده و کار کنند.
تعریف سخت افزاری: درباره ماهیت سخت افزاری تین کلاینت ها باید گفت یک کامپیوتر با حداقل قطعات مکانیکی، تینکلاینت نامیده می شود.
تین کلاینت
تعریف نرم افزاری: درباره قابلیت نرم افزاری آن باید ذکر کرد که، کامپیوتری که متناسب با نوع کاربری در اغلب موارد به طور مستقل، امکان اجرای هرگونه برنامه ای را نداشته، هرعملیاتی برای کاربران فقط براساس تعریف مدیر شبکه روی سرور امکان پذیرمی شود.
این دستگاه ها که با نام مینی کامپیوتر هم شناخته می شوند دارای برند های مختلفی می باشند همچون اچ پی، دلوایز، ایسوس، اینتل و ... .
تفاوت این برند ها در اندازه، سیستم عامل، نوع تکنولوژی، برند و میزان قدرت پردازنده، هارد دیسک، رم و نوع آن و ... می باشد.
قیمت مینی کامپیوتر ها چگونه است؟
قیمت این دستگاه ها به عوامل مختلفی بستگی دارد همچون اندازه و سایز آن ها، برند، جنس بدنه دستگاه، قدرت پردازنده، نوع هارد دیسک و میزان حجم آن، نوع رم و حجم آن، میزان گارانتی و خدمات پس از فروش، قابلیت نصب بر پشت مانیتور، تکنولوژی به کار رفته در دستگاه بستگی دارد. میزان گارانتی تین کلاینت های رایان اندیشه مایا 1 سال می باشد.
حتی نو و دسته دوم بودن دستگاه هم تاثیر زیادی بر قیمت آن دارد.
دستگاه هایی که نو هستند به مراتب قیمت بالاتری دارند نسبت به دستگاه هایی که استفاده شده هستند. معمولا دستگاه های استفاده شده دو مدل هستند. دستگاه هایی که قبلا به طور کامل توسط کاربر استفاده شده اند که به آن ها استوک می گویند و دستگاه هایی که فقط در حد استفاده به عنوان نمایش بوده اند و توسط کاربر نهایی از آن ها استفاده نشده. مانند دستگاه هایی که در نمایشگاه ها برای نمایش یک ویدئو استفاده می کنند که به آن ها ریفر می گویند.
مزایای مینی کامپیوتر ها یا تین کلاینت ها در چیست؟
- آلودگی صوتی ندارند.
- میزان برق مصرفی در مقایسه با یک کامپیوتر بسیار کم است.
- هزینه های نگهداری و راه اندازی شبکه یک مجموعه را به شدت کم می کند.
- به راحتی کاربران در یک شبکه را می توان از راه دور انجام داد.
- نیاز به ارتقا سخت افزاری و نرم افزاری سیستم عامل ها برای هر دستگاه وجود ندارد در نتیجه هزینه کمتری برای پشتیبانی چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ زمانی وجود دارد.
- سطح امنیتی در شبکه بالا می رود و سرقت اطلاعات از مجموع به شدت کم می شود.
- حل مشکلات کاربران و کنترل آن ها از محیطی خارج از مجموعه و داخل.
- کنترل دسترسی به اینترنت برای همه کاربران.
- افزایش سطح راندمان شبکه.
- سیستم عامل اختصاصی
- عدم امکان نصب نرم افزارهای جدید توسط کاربران به طور مستقل.
- عمر مفید بسیار بالاتر، نسبت به یک رایانه
- بسیار کم حجم و کوچکتر نسبت به یک کامپیوتر.
- کمترین میزان نیاز به استفاده ازتجهیزاتی همچون یو پی اس.
آیا تین کلاینت ها را می توان ارتقاع داد؟
بله. در بیشتر موارد و مدل ها می توان میزان رم و حافظه ذخیره سازی یا همان هارد دیسک را ارتقاع داد و همچنین می توان از ویندوز های مختلف همچون ماکروسافت یا لینوکس استفاده کرد.