معمولاً وقتی میخواهیم محصول یا سرویس جدیدی را بخریم، نظرات منتقدان آن حوزه بهترین مرجع ما هستند. در مورد سرویس گیمینگ ابری هم همینطور است. در بخش اول بررسی نظرات یوتیوبرهای مشهور، نظرات TechSpaceCowboy درباره سرویس بازی ابری آمازون لونا را بررسی کردیم. حالا میخواهیم به سراغ Xbox Cloud Gaming برویم و نظرات ErockonDeck را در این باره بررسی کنیم. این یوتیوبر مشهور سرویس کلاد گیمینگ ایکس باکس را بر روی PC، تلویزیون، گوشی و تبلت بررسی کرده. با ما همراه باشید.
هزینه اشتراک سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس
برای دسترسی به سرویس گیمینگ ابری Xbox، ابتدا باید یک حساب Ultimate در Xbox Game Pass داشته باشید. پس از پرداخت هزینه ماهانه 14.99 دلار و ثبت نام در این سرویس، میتوانید از آن روی چندین دستگاه استفاده کنید.
دسترسی و تجربه سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس روی PC
اگر با کامپیوتر شخصیتان میخواهید بازی کنید، اپلیکیشن Xbox یا Game Pass را دانلود کنید و در آن به حساب کاربریتان وارد شوید. پس از انتخاب زبانه Cloud Gaming یا همان بازی ابری، میتوانید به تمام بازیهای ابری دسترسی داشته باشید. با انتخاب هر کدام از بازیهای این زبانه، بلافاصله میتوانید آن را اجرا کنید و نیازی به دانلود یا نصب خاصی نیست.
ما با اتصال به اترنت LAN کابلی در PC بازی کردیم که بهترین سرعت را داشت. بازی در کامپیوتر کاملاً قابل اجرا بود. یعنی هیچ لگ، کاهش نرخ فریم، قطع و وصلی یا موارد مشابه دیگری را مشاهده نکردیم. اما مشکل رزولوشن وجود داشت که منطقی هم به نظر میرسد. برای اینکه پهنای باند حفظ شود، کلاودگیمینگ ایکس باکس صرفاً بازیها را با رزولوشن 1080p استریم میکند.
تا به حال بازی ابری را روی تبلت تجربه کردهاید؟
تجربه بازی ابری ایکس باکس روی تلویزیون هوشمند
ما برای نمایش و تجربه بازی یک تلویزیون اولد 4k را امتحان کردیم. اساساً اگر شما با رزولوشن 1080p بر روی یک تلویزیون 4k بازی کنید، کم کم متوجه گوشه و کنارهای مات بازی میشوید و میبینید که به آن شفافی و در واقع اصلاً عالی نیست. پس اگر میخواهید در خانه بازی ابری ایکس باکس را تجربه کنید، ما پیشنهاد میکنیم که بر روی یک صفحه نمایش کوچکتر بازی کنید که برای رزولوشن 1080p مناسب باشد.
و ایده دیگری که درباره بازی ابری Xbox بر روی کامپیوتر داریم این است که: اگر شما یک اترنت مختص کامپیوترتان دارید، چرا باید از سرویس گیمینگ ایکس باکس استفاده کنید؟ شما میتوانید مستقیم Steam را باز کنید و بازیها را بر روی سختافزار خودتان اجرا کنید. این کار منطقیتر به نظر میرسد.
اگر به سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس دسترسی ندارید، جای نگرانی نیست! بازیهای پلی پاد را حتی میتوانید در گوشی اندرویدتان تجربه کنید!
دسترسی به سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس در گوشی اندروید
اگر میخواهید روی موبایل بازی کنید، اندروید خیلی به PC شباهت دارد. فقط اپلیکیشن Game Pass را نصب کرده و وارد حساب کاربری مایکروسافتتان شوید. از آنجا میتوانید بازیهای با آیکون cloud یا همان ابر را اجرا کنید.
تجربه و دسترسی به گیمینگ ابری Xbox روی گوشی آیفون
اما اگر آیفون داشته باشید، باید زحمت بیشتری بکشید. پس به جای استفاده از اپلیکیشن ایکس باکس، باید یک مرورگر قابل قبول داشته باشید. پس مثلاً سافاری را باز میکنیم و به سایت ایکسباکس میرویم. در حساب کاربری مایکروسافت وارد میشویم و حالا میتوانیم به سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس دسترسی داشته باشیم.
پس، ما با استفاده از وایفای با گوشی آیفون به حساب کاربری Xbox Game Pass وارد شدیم و بازی بر روی گیمینگ ابری ایکس باکس را شروع کردیم. به خاطر کوچک شدن صفحه نمایش، تصویر مثل تلویزیون هوشمند مات نبود و رزولوشن 1080p برای گوشی آیفون مناسب بود. تفاوت دیگری که احساس کردیم این بود که با اتصال به وایفای، بازی به روانی اتصال کابلی به کامپیوتر نبود. با گوشی و آیفون و اینترنت وایفای، کندی، کاهش نرخ و قطع و وصلی خیلی بیشتری را تجربه کردیم که انتظارش را داشتیم. زیرا وایفای به پایداری اترنت نیست. پس، این هم تجربهای است که با گوشی خواهید داشت اما اگر حوصلهتان سررفته یا دلتان لک زده برای بازی، تجربه بازی ابری بر روی گوشی آن هم با اینترنت وایفای قطعاً بهتر از هیچی است.
اجرای بازی ابری ایکس باکس روی تبلت تجربه جالبی نبود!
تجربه بازی ابری ایکس باکس در تبلت
دسترسی به سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس در تبلت یا Macbook Air یا Macbook Pro هم درست مثل iPhone است. تنها با این تفاوت که نیازی نیست همیشه از سافاری استفاده کنید و مرورگرهایی مثل گوگل کروم یا مایکروسافت Edge هم قابل استفاده هستند.
در نهایت، با اینترنت Wi Fi و مرورگر وب، بازی بر روی تبلت Surface را امتحان کردیم و تجربهای دقیقاً شبیه به گوشی iPhone داشتیم. بازی مالتیپلیر هیلو اینفینیت را امتحان کردیم و به قدری کند بود که نتوانستیم کسی را در بازی بکشیم. حتی نتوانستیم خودمان را با سرعت بازی تطبیق دهیم، پس بازی را متوقف کردیم. پس از آن، بازیDoom Eternal را تجربه کردیم و شاهد بدترین مشکل ممکن بودیم. بین ورودی کنترلر و آنچه بر روی صفحه نمایش میدیدیم، تأخیر وجود داشت.
همه کنترلرها به طور طبیعی کمی کندی ورودی دارند و با اتصال به ابر این مشکل بیشتر شده بود. زمانی که به کمک کنترلرها به ابر متصل میشویم، ورودی باید به سرور برود و به بازی بگوید که کاراکتر را به چپ یا راست حرکت بدهد و آنوقت این دستور برگردد و بر روی صفحه نمایش شما نشان داده شود. با بازی بر روی PC اصلاً متوجه این مشکل نشدیم زیرا یک اتصال اینترنت کابلی داشتیم. حتی بر روی iPhone هم متوجه این مشکل نشدیم چرا که صفحه نمایش خیلی کوچک بود. اما با بازی روی تبلت، این مشکل مشخص شد.
بازی با کنترلر از طریق بلوتوث یا کابل USB بهتر است یا با ماوس و کیبورد؟ شما کدام را انتخاب میکنید؟
بازی با کنترلر
همانطور که میدانید در صورت بازی بر روی کامپیوتر شخصی، میتوانید از کیبورد و ماوس هم استفاده کنید. هرچند که بازی به کمک کنترلر ایکس باکس هم امکانپذیر است. ما از کنترلر Xbox Elite سری 2 استفاده کردیم و با دانگل ایکسباکس متصل شدیم. اما اگر با گوشی آیفون یا اندرویدتان بازی میکنید، این کنترلر با بلوتوث یا کابل USB هم کار میکند. بعضی از بازیها دکمههایی بر روی صفحه نمایش دارند اما بعضی دیگر ندارند، برای همین شما میتوانید کنترلر ایکس باکس را در بخش تنظیمات بلوتوث گوشی به آن متصل کنید. در مورد لپ تاپ و تبلت هم همینطور. اما اگر سیستمتان لپ تاپ باشد، مسلماً استفاده از کیبورد و ماوس هم یکی از راههای تجربه بازی است.
ارزشگذاری بر روی سرویس بازی ابری ایکس باکس
و اما برویم سراغ اینکه آیا سرویس گیمینگ ابری ایکس باکس به قیمتش میارزد یا نه. اگر نیاز بود شما برای گیمینگ ابری ایکس باکس به عنوان سرویسی جداگانه هزینهای پرداخت کنید، ما اصلاً آن را به شما پیشنهاد نمیکردیم. مگر اینکه شما مدام در سفر باشید و هیچ راه دیگری برای بازی نداشته باشید که در این صورت شاید گزینه خوبی باشد. اما به دلیل اینکه این سرویس به عنوان بخشی از اشتراک Ultimate سرویس Xbox Game Pass ارائه شده که به خودی خود بسیار ارزشمند است، پس، بله قطعاً میارزد. یعنی گیمینگ ابری قابلیتی روی سرویس Game Pass است. پس، چرا که نه؟ این قابلیت مهیاست و اگر دوست نداشته باشید، از آن استفاده نمیکنید.
حالا، با وجود مواردی که گفتیم، اگر شما در حال حرکت هستید و میخواهید با سرعت پایینتری بازی کنید، شاید بازیهای تک نفره داستان محوری مثل Fable یا چیزی شبیه به آن برایتان مناسب باشد و این سرویس واقعاً به دردتان میخورد. هرچند که اگر بازیهای شوتر اول شخص، رقابتی و با سرعت بالا را دوست دارید، احتمالاً خودتان میدانید که این سرویس به کار شما نمیآید.
با وجود تمام مواردی که گفته شده، بازی ابری ایکس باکس جایگاهی در دنیای گیم پیدا کرده. این سرویس ارزش افزوده و ظرفیت رشد و پیشرفت آتی را هم دارد. همینطور که تکنولوژی پیشرفت میکند، شما شاهد لگ و تأخیر کمتری خواهید بود و بازی روانتری را تجربه خواهید کرد. همچنین، اگر بازیهای انواع دیگر مثلاً اسکاریم را تجربه کنید، این سرویس عملکرد بهتری خواهد داشت. پس در این صورت، این سرویس مناسب شماست.
منبع: PlayPod TV