پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

تاریخچه طراحی سایت

saeed sadeghi 3 سال پیش

طراحی سایت به معنای ساخت پایگاه داده در سطح اینترنت است. ساخت یک سایت شامل بخش های متفاوتی می شود. بخش هایی از جمله تولید، نگهداری، طراحی گرافیک و رابط کاربری، طراحی تجربه کاربری، کد نویسی استاندارد و در نهایت بهینه سازی برای موتور های جستجو  را  می توان بخش های مختلف طراحی وب سایت دانست.

هر کدام از بخش هایی که گفته شد، نیاز به یک تیم متخصص و حرفه ای دارد تا بخش مورد نظر را از جنبه های مختلف مورد آزمایش قرار دهد. با این حال افرادی وجود دارند که تمام این بخش ها را پوشش می دهند. تفاوت این این افراد با تیم ها در این است که هزینه کمتری دریافت می کنند و به همین دلیل نمی توانند به صورت خیلی حرفه ای وب سایتی به شما تحویل دهند.

اصطلاح طراحی وب سایت معمولا برای توصیف روند طراحی سایت استفاده می شود و مربوط به یک بخش خاص نیست.

امروزه طراحی وب به یک تخصص تبدیل شده و افراد مختلف در بخش های مختلف فعالیت می کنند. به طور مثال بخش کد نویسی خود به دو دسته طراح فرانت اند و طراح بک اند تقسیم می شود. بخش بهینه سازی برای موتور های جستجو شامل متخصص سئو، تیم تولید محتوا، تیم بروزرسانی، تیم فنی و تیم تبلیغات می شود.

اغلب وب سایت هایی که امروزه مشاهده می کنید شامل افراد زیادی می شود که قصد دارند بهترین حالت وب سایت را به شما تحویل دهند.

در ادامه به تاریخچه پیدایش وب سایت خواهیم پرداخت.

zNwnarGnln44Z1tHIJjeshfY5AWQxZzdntJEeGVy.jpg

تاریخچه وب سایت

با اینکه طراحی وب سایت دارای سابقه نسبتا جدید است، می توان آن را به سایر زمینه ها مانند طراحی گرافیکی و تجربه کاربری پیوند داد.

امروزه تصور دنیا بدون اینترنت یک امر محال و وحشتناک است. یا اینکه تصور کنید از گرافیک متحرک، سبک های مختلف تایپو گرافی، موسیقی، فیلم ها و ... نتوان استفاده کرد.

در سال 1989 شخصی به نام تیم برنرز لی، پیشنهاد ایجاد یک پروژه ابر متن جهانی را داد که بعدا به شبکه جهانی وب معروف شد. طی سال های 1991 تا 1993 شبکه جهانی وب متولد شد. در آن زمان صفحات فقط متن بودند و با استفاده از یک مرورگر ساده نمایش داده می شدند.

در سال 1993 آندرسن و اریک بینا، مرورگر Mosaic را ایجاد کردند. در آن زمان مرورگر های متعددی وجود داشت و اکثر ان ها مبتنی بر یونیکس بودند و به طور طبیعی متن دارای کد نویسی سنگینی بودند. هیچ گونه رویکرد و یکپارچگی میان عناصر گرافیکی مانند تصاویر و صداها وجود نداشت اما مرورگر Mosaic پا را فراتر از این گذاشت.

در سال 1994 W3C ایجاد شد تا با توسعه پروتکل های متداول تکامل اینترنت جهانی را به بالاترین سطح خود برساند. W3C به تعیین استاندارد ها ادامه داد و امروزه مشاهده تصاویر متون و طرح های گرافیکی را مدیون این مجموعه هستیم.

بعد ها Mosaic به نام Netscape تغییر کرد. طی سال های 1996 تا 1999 جنگ مرورگر ها آغاز شد. زیرا مایکرو سافت و نت اسکیپ به عنوان دو غول در میان تمام مروگر ها به دنبال تسلط نهایی بر این زمینه بودند. در این مدت بسیاری از فناوری ها مانند Cascading Style Sheets ، JavaScript و Dynamic HTML به وجود آمدند. به طور کلی رقابت مرورگر ها باعث ایجاد خلاقیت های مثبت شد و همین امر به توسعه وب سرعت بخشید.

در سال 1996 مایکرو سافت اولین مرورگر رقابتی خود را منتشر کرد که از برگه های سبک پشتیبانی می کرد. در آن زمان استفاده از برگه های سبک خیلی رواج نداشت اما امروزه برای افزایش سرعت سایت، این امر باید به الویت تبدیل شود. در سال 1996 CSS توسط W3C معرفی شد. CSS به کد های HTML اجازه می دهد تا باعث بهبود دسترسی وب سایت افزایش زیبایی آن شوند.

در سال 1996 Flash توسعه یافت که کمک می کرد تا توسط کد های HTML گیف های متحرک بسازند. و به سرعت در بازار طراحی وب سایت فراگیر شد.

q2nJIfD7KDLSqSNJuhoLaXEfAQN6S7fCuSRlTGAD.jpg

جنگ بزرگ مرورگر ها

در سال 1998 نت اسکیپ برای سرعت بخشیدن به رشد مرورگر خود، تصمیم بر این گرفت تا کد منبع را منتشر کنند تا برنامه نویسان در جهت بهبود آن کمک کنند. از سوی دیگر در سال 2000 مایکرو سافت مرورگر خود را تحت عنوان اینترنت اکسپلورر منتشر کرد. این مرورگر اولین مرورگری بود که از HTML 4.01 و CSS 1 پشتیبانی می کرد. همچنین اولین مرورگری بود که از قالب تصویر PNG به طور کامل پشتیبانی می رکد. پس از کمپین مایکروسافت برای رواج اینترنت اکسپلورر، این مرورگر به 96 درصد از سهم مرورگر ها رسید. همین امر نشان می دهد که در این جنگ بلاخره مایکروسافت با اینترنت اکسپلورر موفق به پیروزی شد.

از زمان پایان جنگ مرورگرها مرورگرهای جدید منتشر شده اند. بسیاری از آنها منبع باز هستند به این معنی که تمایل به توسعه سریع تری دارند و از استانداردهای جدید حمایت بیشتری می کنند.

 

ترافیک تلفن همراه

از آغاز قرن بیست و یکم ، وب بیشتر و بیشتر در زندگی مردم ادغام شده است. از آنجا که این اتفاق افتاده است ، فناوری وب نیز پیشرفت کرده است. همچنین تغییرات مهمی در نحوه استفاده و دسترسی افراد به وب ایجاد شده است و این امر نحوه طراحی سایت ها را تغییر داده است.

با بهبود پوشش اینترنت 3G و LTE ، بخش بزرگی از ترافیک وب سایت توسط تلفن همراه ایجاد شد. این امر صنعت طراحی وب را تحت تأثیر قرار داد و آن را به سمت سبک مینیمالیستی ، سبک و ساده پیش برد. به طور خاص ، رویکرد "ابتدا موبایل" پدیدار شد که به معنی ایجاد طراحی وب سایت با طرح موبایل و سپس تطبیق آن با ابعاد صفحات بزرگتر است.

A3SzwQZIQc47xYseuJXuSjEhZYBm3a19tBAWuZKF.jpg

نتیجه گیری

در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا تاریخچه به آمدن طراحی سایت و شبکه جهانی وب را توضیح دهیم. همچنین تمام تلاش خود را کردیم تا نکات اضافی را حذف کنیم و مطالب را کاملا خلاصه و ساده به شما توضیح دهیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید و بر دانش شما افزوده شده باشد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام من یک دیجیتال مارکتر هستم که با سئو زندگی میکند.