پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

معرفی دو سرویس‌ بازی ابری واقعیت مجازی: Shadow VR و PlutoSphere

میم مثل مهسا 1 سال پیش

ما در پلی پاد تی وی سرویس‌های بازی ابری متعددی را به شما معرفی کرده‌ایم. اما این بار می‌خواهیم به سراغ سرویس‌ بازی ابری واقعیت مجازی (VR) برویم. اگر می‌خواهید یکی از این سرویس‌ها را امتحان کنید، این مقاله حتماً تصمیم‌گیری شما را آسان‌تر خواهد کرد؛ با ما همراه باشید.

سرویس‌های بازی ابری پرقدرت‌تر از همیشه

سال‌هاست که شاهد پیدایش بازی ابری بر روی پلتفرم‌های متفاوت بوده‌ایم. وقتی که صحبت از بازی ابری می‌شود، سرویس‌ بازی ابری Nvidia GeForce Now و کنسول بازی ابری ایرانی پلی پاد گزینه‌های پیشنهادی ما هستند. این سرویس‌ها همگی با تکنولوژی و زیرساخت ابر، امکان اجرای بازی‌ها را با اینترنت بدون نیاز به سخت افزار پیشرفته فراهم می‌کنند. حالا پس از گذشت سال‌ها از راه‌اندازی اولین سرویس گیمینگ ابری، سرورها و اتصال‌های پهن‌باند آن‌ها پایدارتر شده‌اند و حالا بازی با لگ و تأخیر کمتری انجام می‌شود. برای بازی ابری، فقط کافی است که اینترنت مناسب داشته باشید.

بازی ابری پا به دنیای واقعیت مجازی می‌گذارد!

حالا تصور کنید که همه این تکنولوژی‌ها در دنیای واقعیت مجازی پیاده‌سازی شوند و با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی مقرون به صرفه، اجرای آنلاین بازی‌ها خیلی ساده‌تر از گذشته شود. دو سرویس بازی ابری VR امکان بازی در واقعیت مجازی را فراهم کرده‌اند: Shadow VR و PlutoSphere. البته که هردوی آن‌ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

sKivdxPIELMwHDc5m4KNQxCGq3CTWrDbfljfxbCS.jpg

سرویس گیمینگ ابری واقعیت مجازی Shadow

سرویس بازی ابری Shadow در ابتدا برای گیمرهای صفحه نمایش تخت راه‌اندازی شده بود که با حداقل سخت‌افزار قدرت یک PC قوی را در اختیار کاربران قرار می‌داد تا بازی‌هایشان را بر روی آن اجرا کنند. واقعیت مجازی بعدها به عنوان یک پروژه جانبی راه اندازی شد. برای همین، انگار که این سایت از ابتدا برای کاربران VR ساخته نشده و چنین حسی را منتقل نمی‌کند. اشتراک این سرویس ماهانه 30 دلار است. با این اشتراک، زمان نامحدودی برای بازی و حجم ذخیره داده 256 گیگابایتی برای شما فراهم می‌‎شود. این حجم با کارمزدهای بالاتر افزایش هم پیدا می‌کند.

Shadow VR به صورت یک اپلیکیشن طراحی شده، پس شما برای اجرای آن به سیستم نیاز دارید و بر روی مرورگر اجرا نمی‌شود. Shadow VR در حال حاضر ویندوز، MacOS، iOS، اندروید و Ubuntu را پشتیبانی می‌کند. پس، هر تبلت یا کامپیوتر ضعیفی کارتان را راه می‌اندازد. Shadow VR شما را به GPU، قدرت CPU و سرورهای آنلاینی متصل می‌کند که برای اجرای هر بازی به‌روزی به آن احتیاج دارید. برای اینکه از Quest 2 استفاده کنید، فقط کافی است که اپلیکیشن Shadow VR خود را در هدستتان اجرا کنید. به همین سادگی!

Y7BEaXwBSqHfmnyHskO6UYYYyGmxG1zTnvnOLwRv.jpg

Shadow VR چه مناطقی را تحت پوشش قرار می‌دهد؟

در حال حاضر این سرویس فقط در 8 کشور در دسترس است که این کشورها شامل انگلستان، امریکا (اما نه همه جای آن)، فرانسه، آلمان، بلژیک، سوئیس، لوکزامبورگ و هلند می‌شوند. کاربران ساکن امریکا، ابتدا باید بررسی کنند که Shadow VR در ایالتشان در دسترس است یا خیر.

برای استفاده از این سرویس بازی ابری واقعیت مجازی چه امکاناتی مورد نیاز است؟

برای اینکه این سرویس به خوبی اجرا شود، شما باید اینترنت مناسبی داشته باشید. پیشنهاد می‌شود سرعت دانلودتان 50 مگابایت بر ثانیه، وایفای 5 و پینگ کمتر از 20ms داشته باشید. هرچند که این نیازمندی‌ها کاملاً اغراق‌آمیز هستند و با در نظر گرفتن آن، احتمالاً این سرویس برای خیلی‌ از کاربران قابل استفاده نیست. پس، لطفاً پیش از ثبت نام، ابتدا چندین تست سرعت اینترنت انجام دهید تا مطمئن شوید این سرویس مناسب سرعت اینترنت شماست یا نه.

6RaHykx20H6wizNYwf9uVDyrKbrDkJ6ocp6l244W.jpg

سرویس گیمینگ ابری PlutoSphere: بازی واقعیت مجازی بر فراز ابرها

PlutoSphere از ابتدا برای بازی واقعیت مجازی راه‌اندازی شد و پس از آن، قرار شد به صفحات موبایل، لپ‌تاپ و PC راه پیدا کند. این بدین معناست که کامپیوتر ابری‌ای که در آن بازی خواهید کرد، برای VR تنظیم شده و شما نیاز نیست با تنظیمات آن کاری داشته باشید. SteamVR بر روی این کامپیوتر نصب شده. پس، شما بلافاصله می‌توانید تجربه خود را آغاز کنید. این سرویس گیمینگ ابری کاملاً جدید است و PlutoSphere هنوز در نسخه Early Access خود قرار دارد.

هزینه اشتراک سرویس بازی ابری واقعیت مجازی PlutoSphere چقدر است؟

سیستم پرداخت این سرویس پیچیده‌تر از قیمت سرویس Shadow VR است. شما باید برای این سرویس توکن پرداخت کنید. یعنی شما باید هر توکن را به قیمت دو دلار بخرید و با پرداخت 600 توکن، یک ساعت می‌توانید بازی کنید. در صورتی که همزمان مقدار زیادی توکن بخرید، قیمت تفاوت می‌کند و ارزان‌تر می‎‌شود.

حجم ذخیره هم چالش‌برانگیز است. چرا که هیچ حجم رایگانی وجود ندارد، شما برای حجم هم باید اشتراک تهیه کنید. با پرداخت ماهانه 9.99 دلار در ماه، صرفاً 128 گیگابایت دریافت خواهید کرد. با پرداخت 39.99 دلار در ماه هم به 128GB  حجم به علاوه 12,000 توکن در ماه (یا حدود بیست ساعت گیم‌پلی) دسترسی خواهید داشت.

YXMmtRvmVv5D99YRzApzNdG76qtQZqgtwSYwF83F.jpg

PlutoSphere چه مناطق و چه هدست‌های VRای را پوشش می‌دهد؟

این سرویس در حال حاضر اکثر مناطق جهان را تحت پوشش قرار می‌دهد. Pluto بر مبنای وب است و از سرورهای آمازون استفاده می‌کند که کم و بیش سراسر جهان را پشتیبانی می‌کنند. در صورتی که شما به یک مرورگر دسترسی داشته باشید و نزدیک یکی از سرورهای آمازون باشید، Pluto در دسترس شماست. علاوه بر آن، این سرویس اندروید و iOS را هم تحت پوشش قرار می‌دهد و ویندوز هم به زودی اضافه خواهد شد. هرچند که از طریق مرورگر در هر دستگاهی می‌توانید از آن استفاده کنید. VR در حال حاضر Quest 1 ،Quest 2 و HoloLens 2 را پوشش می‌دهد و هدست‌های دیگر هم به زودی به این سرویس ملحق خواهند شد.

چه امکاناتی برای استفاده از PlutoSphere مورد نیاز است؟

پیشنهادات سرعت اینترنت این سرویس شبیه به Shadow VR است: سرعت دانلود 50 مگابایت بر ثانیه و وایفای 5. هرچند که PlutoSphere بازه‌ای از پینگ‌های کمتر (پنجاه به پایین) را هم در لیستش گنجانده‌ که ممکن است بهتر از Shadow VR باشد. هرچند که در عمل تفاوت محسوسی دیده نمی‌شود.

کدام را انتخاب کنیم؟ Shadow VR یا PlutoSphere؟

واضح است که Shadow VR یک پیشروی تمام عیار در این حوزه است. قیمتش مناسب است و چیزی را فدای قیمت مناسبش نمی‌کند. از آن‌جایی که PlutoSphere هنوز در نسخه Early Access خود است و احتمالاً بهبود پیدا کند، ارزش دنبال کردن را دارد تا ببینیم در نهایت این سرویس به کجا می‌رسد و چه قابلیت‌هایی را درون خود می‌گنجاند. اگر صرفاً می‌خواهید یک سرویس بازی ابری VR را امتحان کنید، یک ساعت بازی روی PlutoSphere مقرون به صرفه‌تر است. اما اگر قصد داشته باشید طولانی‌تر بازی کنید، آن وقت پیشنهاد ما Shadow VR است. در نهایت، انتخاب با شماست!

منبع: پلی پاد تی وی 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید