بازی برای گیمرهای دارای معلولیت نسبت به بقیه گیمرها اهمیت بیشتری دارد. چراکه آنها در بازیهای ویدئویی قادر به انجام کارهایی هستند که در دنیای واقعی برایشان غیرممکن است. همین باعث میشود بازیها برای این دسته از گیمرها به چیزی فراتر از یک سرگرمی و در عوض به کاری ارزشمند تبدیل شود. با پلی پاد تی وی همراه باشید تا این بار با تجهیزات گیمینگ مختص گیمرهای دارای معلولیت آشنا شویم.
کنترلر گیمینگ QuadStick FPS
Quadstick کنترلری است که با دهان گیمر کنترل میشود. این کنترلر طراحی شده تا گیمرهای دارای معلولیت بتوانند با بهترین کیفیت ممکن بازیهای ویدئویی را تجربه کنند و بتوانند مثل سایر گیمرها در جامعه بازیکنان حضور داشته باشند. سه نسخه از این دستگاه موجود است که بهترین آن QuadStick FPS Game Controller است. در این دستگاه دکمه و لولههایی تعبیه شده که گیمر با لب و دهان خود میتواند به واسطه فوت کردن یا مکش هوا در لوله کنترل بازی را برعهده بگیرد. علاوه بر آن، امکان شخصیسازی این دستگاه هم بسته به نیازمندیهای گیمر وجود دارد.
Quadstick روی پلی استیشن 4، پلی استیشن 3 و نینتندو سوئیچ و همچنین کامپیوترهای ویندوز و Mac کار میکند. علاوه بر آن، این دستگاه حتی با افزودن یک مبدل با PS5، ایکس باکس وان و Xbox 360 هم کار میکند. این یعنی Quadstick امکان تجربه بازیهای روز کنسولی دنیا را برای گیمرهای دارای معلولیت فراهم میکند.
Xbox Adaptive کنترلر مایکروسافت
یکی از مشهورترین کنترلرهای گیمینگ adaptive یا تطبیقی، کنترلری است که مایکروسافت برای گیمرهای با محدودیتهای حرکتی ایجاد کرده. مایکروسافت با مشارکت متخصصانی از چندین موسسه و خیریه فعال در حوزه معلولان توانست دستگاهی بیش از یک کنترلر ساده تولید کنند.
در نگاه اول، این کنترلر با وجود دو دکمه مشکی بزرگ بر روی صفحهاش، شبیه به دستگاهی برای تمرین درام است. اما ویژگی بارز کنترلر Adaptive ایکس باکس گسترشپذیری آن است. مثلاً یک جوی استیک Adaptive (شامل پدال پایی و Quadstick برای معلولان) هم میتواند از طریق USB به این کنترلر متصل شود. یا حتی میتوان دکمهها، سوئیچها، دکمههای نگهدارنده و دستگاههای دیگری را با استفاده از پورتهای USB و جکهای 3.5 میلیمتری به دستگاه اضافه کرد که عملکرد آن را بهبود ببخشد و استفاده از آن را برای گیمرهایی با انواع معلولیت جسمی و حرکتی راحتتر کند.
از سوی دیگر، از طریق اپلیکیشن Xbox Accessories تمام دکمههای این کنترلر را میتوان شخصیسازی کرد تا عملکرد مدنظرتان را داشته باشد و شما حتی میتوانید با ذخیره چندین پروفایل گیمر، بسته به ترجیح و نیازمندیهای خاص خودتان بازی کنید. همچنین، با وجود اینکه این کنترلر برای ایکس باکس طراحی شده، اما امکان استفاده از آن با پلتفرمهای دیگری مثل نینتندو سوئیچ و پلی استیشن هم وجود دارد.
با همه اینها، کنترلر Adaptive ایکس باکس گزینهای عالی برای گیمرهای دارای معلولیت است. علاوه بر آن، قیمت تقریباً 100 دلاری این کنترلر آن را به محصولی مقرون به صرفه تبدیل میکند. این کنترلر همه کنسولهای ایکس باکس و کامپیوترهای ویندوز 10 را پشتیبانی میکند. بنابراین، گیمرهای دارای معلولیت میتوانند به تمام بازیهای کتابخانه Xbox و بازیهای PC ویندوز 10 دسترسی داشته باشند و آنها را تجربه کنند.
Adaptive Kit شرکت Logitech
اگر تصمیم به استفاده از کنترلر ادپتیو ایکس باکس گرفتید، احتمالاً اکسسوری جانبی هم نیاز دارید. راههای متفاوتی برای ساختن پک کنترلر گیمینگتان وجود دارد. اما ارزانترین و آسانترین آنها کیت گیمینگ لاجیتک است. Logitech از مشهورترین شرکتهای سازنده لوازم جانبی و اکسسوری گیمینگ است که احتمالاً ماوس و کیبوردهای زیادی از این برند دیدهاید. مایکروسافت با این شرکت همکاری کرده تا کیت گیمینگ Adaptive استانداردی را برای استفاده به همراه کنترلر ادپتیوش تولید کنند.
این کیت شامل سه دکمه کوچک، سه دکمه بزرگ، دو تریگر قابلتغییر، چهار دکمه لمسی، یک تخته گیمینگ محکم و یک تخته گیمینگ منعطف و چندین برچسب است که شما میتوانید همه اینها را به دلخواه خود شخصیسازی کنید.
جلیقه Subpac M2X
ناشنوایی یکی از شایعترین نوع معلولیتهاست که به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی، راهکارهایی هم برای گیمرهای ناشنوا در نظر گرفته شده. Subpac M2X راهکاری هوشمندانه برای گیمرهای دارای مشکل شنوایی است. همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، Subpac M2X نوعی جلیقه است که صدای بازی را به ضربهها و ویبرههایی تبدیل میکند تا گیمر بتواند بازی را به صورت فیزیکی حس کند. اینگونه گیمرهای دارای معلولیت میتوانند با پوشیدن این جلیقه، صداهای موجود در بازی را روی نقاط مختلف بدنشان حس کنند. بنابراین، جزئیات مناسبی به گیمرهای ناشنوا اما مستعد منتقل میشود و آنها حتی میتوانند با این دستگاه بازیهای موسیقیمحور را هم تجربه کنند.
جالب اینجاست که حتی کسانی که مشکل شنوایی ندارند هم میتوانند از این دستگاه استفاده کنند و تجربه جدیدی از بازیها و موسیقی داشته باشند و صداها را لمس کنند.
و اما Voice Attack
و اما خارقالعادهترین اکسسوری گیمرهای دارای معلولیت، Voice Attack. به کمک این محصول، گیمرهای با محدودیت حرکتی میتوانند صرفاً به واسطه صدایشان بازی را کنترل کنند و از تجربه بازی خود لذت ببرند. تفاوت این محصول با سایر اکسسوریهایی که معرفی کردیم این است که این محصول، یک اکسسوری گیمینگ فیزیکی نیست و در واقع یک نرمافزار است.
کارکرد این دستگاه درست مثل این است که شما کلمات و عباراتی بگویید و یک نفر دیگر به جای شما دکمههای مدنظرتان را فشار دهد که آن فرد کسی نیست جز Voice Attack. برای مثال، اگر بخواهیم راه برویم، در اکثر بازیهای ویدئویی باید دکمه دسته را فشار دهیم. با Voice Attack تنها کافی است بگوییم “run” یا “go forward” و برنامه به ازای این دستور، دکمه حرکت را برای شما نگه میدارد. به همین راحتی!
شما حتی میتوانید دستورهای پیچیدهتری طراحی کنید. این نرمافزار نه تنها برای تجربه بازیهای ویدئویی، بلکه برای استفاده از کامپیوتر و اجرای نرمافزارهای متفاوت هم میتواند استفاده شود.
منبع: PlayPod TV