توی این پست قصد داریم تا زبان بهترین زبان های برنامه نویسی از نظر خودم رو بهتون معرفی کنم. البته که اگر رنکینگ های جهانی رو هم نگاه بندازید، زبان های برنامه نویسی که اینجا معرفی کردم رو میتونید ببینی و دلیل اینکه هر کدوم از این زبان ها رو هم بهتون معرفی کردم رو بعد از توضیح در مورد هر زبان خواهم گفت.
ممنون مشیم اگر این مطلب براتون مفید بود یا اگر پیشنهاد و انتقادی داشتید، به شکل کامنت قرار بدید که بتونیم با هم تعامل داشته باشیم. حدود 1 سال هست که در حال تولید محتوا برای سایت های مختلف در زمینه برنامه نویسی هستم و با برند های مختلفی توی این زمینه همکاری داشتم که به دلایل مختلف نمیتونم ازشون نام ببرم.
توی این مدت زمانی که در حال تولید محتوا بود، تجربیات مختلفی رو از برنامه نویسی به دست آوردم و اطلاعات خیلی زیاد هم در مورد زبان های برنامه نویسی پایتون، جاوا اسکریپت و همچنین حوزه های طراحی سایت به دست آوردم که میخوام توی این پست با شما به اشتراک بگذارم.
بهترین زبان برنامه نویسی از نظر من
بدون اینکه بخوام اضافه گویی کنم. بهترین زبان برنامه نویسی به نظرم در حال حاضر و تا 5 سال آینده جاوا اسکریپت هست. بعد از این زبان برنامه نویسی، به نظرم پایتون انتخاب خوبیه و بهترین حوزه برای ورود به بازار کار هم به نظرم طراحی سایت هست.
بررسی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت از نظر من
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت خیلی کارا رو توی سطح وب ساده تر کرده. این زبان برنامه نویسی ساده است و می توانید یادگیریش رو توی سریعترین زمان انجام بدید. اما کارهایی که میشه توی طراحی سایت باهاش انجام داد حد و مرز نداره.
برند های بزرگی مثل اسنپ، تپسی، دیجی کالا و … همگی برای طراحی سایت از جاوا اسکریپت استفاده می کنند و این یعنی در صورتی که زبان جاوا اسکریپت رو یاد بگیرید میتونید به راحتی در شرکت های بزرگ کار پیدا کنید.
با جاوا اسکریپت هم میتونید طراحی سایت فرانت اند انجام بدید (با استفاده از فریم ورک هایی مثل ریکت) و هم میتونید طراحی سایت در بخش بک اند رو انجام بدید (با کتابخانه هایی مثل نود جی اس). جالب اینجاست که بعد از اینکه 2 تا فریم ورک بسیار کاربردی رو یاد بگیرید، میتونید فول استک جاوا اسکریپت باشید و در این صورت حقوق دریافتی شما میتونه خیلی بیشتر از یه توسعه دهنده ساده باشه!
منبع یادگیری برنامه نویسی جاوا اسکریپت برای من سایت امیر رسولی بود. البته با توجه به اینکه با این مجموعه فعالیت دارم، این آموزش رو به صورت هدیه دریافت کردم ولی به صورت کلی این آموزش رو پیشنهاد می کنم، چون پروژه محور هست.
بررسی زبان برنامه نویسی پایتون از نظر من
پایتون، دومین زبانیه که من بهش علاقه دارم و فکر می کنم که برای شروع برنامه نویسی بسیار عالی هست. این زبان برنامه نویسی همه کار می کنه و باهاش میتونید توی حوزه های مختلفی کد نویسی تون رو انجام بدید.
با توجه به غوغایی که هوش مصنوعی و چت جی پی تی انجام داده، باید بگم که با پایتون میتونید برنامه هایی مثل چت جی چی تی و هوش مصنوعی رو هم بسازید!
البته که میتونید برای طراحی سایت در بخش Back-end هم از این زبان استفاده کنید. ولی به نظرم برای بک اند از زبان های برنامه نویسی دیگه مثل جاوا اسکریپت و php استفاده کنید بهتره. دلایلی که برای این موضوع دارم رو توی ادامه همین مطلب میگم بهتون.
با اینکه توی آموزش پایتون، مهارت زیادی ندارم و به تازگی این زبان برنامه نویسی رو شروع کردم، ولی بازم برای یادگیر از آموزش های امیر رسولی استفاده کردم. آموزش پایتون رسولی رو هم پیشنهاد می کنم به دلیل اینکه پروژه محور هست و میتونید بعد از اتمام دوره پروژه های مختلفی رو انجام بدید.
بررسی زبان برنامه نویسی php از نظر من
آخرین زبان برنامه نویسی که قصد معرفیش رو دارم، زبان برنامه نویسی php هست. این زبان برای برنامه نویسی back end مناسبه. دلیل اینکه من php رو برای بک اند ترجیح میدم و پایتون رو کنار میزارم، این است که php زبانی هست که سیستم های مدیریت محتوایی باهاش ساخته شدن.
حدود 70 درصد وب سایت های دنیا، با استفاده از سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس، پرستاشاپ، شاپیفای، جوملا، دروپال و … ساخته شدن. داستان اینجا جالب میشه که این سیستم های مدیریت محتوایی 99 درصد شون با php کد نویسی شدن. یعنی اگر پی اچ پی بلد باشید، میتونید توسعه دهنده این سیستم های مدیریت محتوایی باشید و پول خوبی رو از این روش به دست بیارید.
کلام آخر من!
در آخر، اگر میخواهید برنامه نویسی رو یاد بگیرید و داخل یک تیم یا یک شرکت فعالیت حرفه ای داشته باشید و یا به مهاجرت فکر می کنید. توصیه می کنم تا آموزش گیت و گیت هاب رو مشاهده کنید تا بتونید با سیستم های کنترل نسخه هم کار کنید.
من این آموزش رو هم از سایت امیر رسولی تهیه کردم و با توجه به اینکه نیازم رو برطرف کرده، پیشنهاد می کنم.
ممنون میشم نظرتون رو در این مورد این مقاله باهام در میون بزارید و یا اگر زبان برنامه نویسی رو دوست دارید، توی بخش کامنت ها مزایا و معایبش رو برام بنویسید.