سامانه آنلاین صدور یکپارچه دسته چک، معروف به سامانه صیاد، توسط بانک مرکزی جهت رفع مشکلات متعددی که در حیطه صدور و استفاده از چک در کشور وجود داشت، طراحی و ساخته شده و از سال ۱۴۰۰، ثبت چک در سامانه صیاد، جهت صدور و نقد کردن آنها الزامی گشته است.
تنها کسی که پس از ثبت چک در سامانه صیاد مجاز به استفاده از آن است مالک آن می باشد، و فرد گیرنده نیز تنها پس از تایید چک در سامانه صیاد، قادر به دریافت وجه چک میگردد.
بنابراین با توجه به الزام فراگیر ثبت چک صیادی، در ادامه مقاله قصد داریم نحوه ثبت چک در سامانه صیاد را بطور کامل شرح دهیم. ممکن است در استفاده از سامانه صیاد دچار اخلالات شبکه ای شوید، لذا پیشنهاد ما به شما ارتباط با کارشناسان بخش سامانه مرکز، و انجام فرآیند ثبت چک صیادی توسط ایشان می باشد، چرا که فرآیند ثبت و استفاده از چک های صیادی بسیار حساس بوده و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

نحوه ثبت چک در سامانه صیاد
بدون استثنا تمامی بانکها اقدام به طراحی و تدوین بستری از جمله، سایت بانک، اینترنتبانک یا همراهبانک که شیوه عمل در آنها تقریبا مشابه است، جهت ورود به سامانه ثبت چک صیاد کردهاند.
همچنین میتوانید با استفاده از نرمافزارها و اپلیکیشنهای مجاز مانند آپ و ۷۲۴، و سامانه ثبت چک صیادی سایت بانک مرکزی اقدام به ثبت چک صیادی نمائید. به عنوان مثال در ادامه ثبت چک در همراه بانک سامان را بررسی میکنیم.
از همراه بانک خود وارد قسمت سامانه “ثبت چک صیاد” شوید و گزینه “مدیریت چک” را انتخاب نمائید.
در قسمت “مدیریت چک”، گزینههای “ثبت”، “استعلام”، “انتقال” و “تایید/رد” قرار گرفتهاند. پس از انتخاب گزینه “ثبت”، شناسه ۱۶ رقمی بالای چک خود را وارد نموده و گزینه “تایید و ادامه” را انتخاب کنید.
سپس مبلغ چک و تاریخ سررسید چک را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید
در این مرحله، اطلاعات دریافتکننده را طبق تصویر زیر ثبت نمائید، سپس “ادامه و تایید” انتخاب کرده و شرح مدنظر خود را برای چک ثبت کنید.
در آخرین مرحله، تمام اطلاعات واردشده به شما نمایش دادهخواهدشد تا مورد آخرین بازبینی شما قرار گیرد. به عنوان آخرین مرحله در صورت عدم نیاز به اصلاح، گزینه “تایید و صدور چک” را انتخاب نمائید تا چک صیادی شما ثبت گردد.

ثبت چک در سامانه صیاد بانک مرکزی
همانطور که اشاره کردیم یکی از روش های ثبت چک صیادی، رجوع به سایت بانک مرکزی با نشانی www.cbi.ir میباشد. پس از ورود به سایت، گزینه ” نظامهای پرداخت و زیرساخت” و بعد از آن گزینه “ثبت” را انتخاب نمائید.
باقی مراحل سایت بانک مرکزی نیز مشابه مراحل استفاده از همراهبانک یا اپلیکیشنهای مجاز میباشد. با استفاده از شناسه ۱۶ رقمی و ثبت اطلاعات مورد نیاز، اقدام به ثبت و تایید چک خود در سامانه ثبت چک صیاد بانک مرکزی نمائید.
کلام آخر
در مقاله فوق نحوه ثبت چک در سامانه صیاد را به صورت تصویری، و با جزئیات کامل در اختیار کابران قرار داده ایم، بدین صورت شما می توانید به ثبت چک صیادی بپردازید.
ممکن است در مواردی پس از ثبت چک در سامانه صیاد و انجام عملیات مربوطه، اشتباهی هنگام درج اطلاعات رخ دهد و نیازمند حذف چک از این سامانه شوید، بنابراین جهت لغو چک در سامانه صیاد می توانید مطلب مربوطه را مطالعه نموده و در موارد حساس تر با کارشناسان سامانه مجموعه تماس حاصل نموده و اشکالات و تمامی مربوط به چک صیادی خود را برطرف نمایید.
مطالب مرتبط؛