در حال حاضر دو دسته سرویس بازی ابری وجود دارد: آنهایی که کتابخانه ابری خودشان را در دسترس شما میگذارند و آنهایی که امکان اجرای بازی را از طریق ماشینهای ابری یا مجازی میدهند. علاوه بر آن، سرویس های ابری دیگری مثل Shadow هستند که اختیار بیشتری به کاربرانشان میدهند. Nware یک سرویس بازی ابری مابین این دو طیف است. با ما همراه باشید تا با این سرویس بیشتر آشنا شویم.
Nware محصول یک شرکت اسپانیایی
یک استارتآپ فناورانه به نام Cloudware در اسپانیا سرویس بازی ابری Nware را عرضه کرده است. هدف این سرویس اینست که امکان دسترسی به بازیهای ویدئویی را برای همه فراهم کند. آنچه این سرویس را از سایر سرویس های بازی ابری متمایز میکند، امکان دسترسی به بیش از 20000 بازی است. در مقابل سرویس بازی ابری Nvidia GeForce Now حدود 1500 بازی دارد. با وجود اینکه این سرویس هنوز در نسخه بتاست، این تعداد بازی فوقالعاده است. نسخه بتای این سرویس در اوایل شیوع کرونا راهاندازی شده و کاربران سه روز برای تست این سرویس فرصت دارند. پس از آن، کاربران باید یک طرح اشتراکی انتخاب کنند. این سرویس دو طرح اشتراکی دارد: یک طرح پایه با (Base) 8.99 یورو در ماه و یک طرح اشتراکی پریمیوم 10.99 یورو در ماه یا 99.99 یورو در سال.
شباهت و تفاوت Nware با سایر سرویس های بازی ابری
در نگاه اول، Nware شبیه به سایر سرویس های ابری مثل Boosteroid یا GeForce Now است. هرچند که مثل سرویس های Amazon Luna یا Blacknut این سرویس دسترسی به کتابخانه ابری خودش را فراهم نمیکند و در عوض از طریق ماشینهای مجازیاش اجرای تمام بازیها را روی خود Steam یا دیگر پلتفرمها برای شما امکانپذیر میکند. Nware در واقع مثل یک دسکتاپ ابری کار میکند که به کاربران اجازه نصب هر بازی دلخواهشان را در Steam میدهد و پس از آن میتوانند روی ماشینهای مجازیشان بازی کنند. کمی شبیه به سرویس ابری و ماشین مجازی Paperspace، اما توجه کنید که برای استفاده از ماشین Paperspace شما باید از اپلیکیشن Parsec استفاده میکردید.
امکانات اشتراک Premium
کاربرانی که طرح اشتراکی Premium تهیه کرده باشند، بخش “Launchers” را دارند. در این بخش، کاربران به Steam، اپیک گیمز و یوبیسافت به طور مستقیم دسترسی پیدا میکنند. یعنی کاربران میتوانند بازی مورد علاقهشان را از این لانچرها نصب کنند. علاوه بر آن، بخش لانچرها به Roblox و ماینکرافت هم دسترسی خواهد داشت. مشترکان پریمیوم در طرح ماهانه ابتدا 100 گیگابایت دریافت میکنند که پس از آن، با پاداش وفاداری Nware حجمش ماهانه افزایش پیدا میکند. مشترکان سالانه، حجم 360 گیگابایت را دریافت میکنند. کسانی که اشتراک پریمیوم نداشته باشند هم میتوانند از طریق تب “My Games” به بازیهایی که روی Steam دارند (یعنی بازیهایی قبلاً خریداری کردهاند یا بازیهای رایگان) دسترسی پیدا کنند.
مزایای سرویس بازی ابری Nware
همچنین با وجود اینکه این سرویس بازی ابری هنوز در نسخه بتاست اما کیفیت استریم بازی آن قابلتوجه است. عملکرد آن فوقالعاده است و بیشتر بازیها با نرخ فریم 60fps و با کندی کم اجرا میشوند. اجرای بازیهایی مثل Dark Souls Remastered رضایتبخش و قابل قبول است.
مشکلات سرویس بازی ابری Nware
Nware از طریق مرورگر وب در دسترس نیست و تنها از طریق اپلیکیشن آن میتوانید به کتابخانه ابری، لانچر و در کل سرویس بازی ابری دسترسی داشته باشید. همچنین، زمان ستاپ اولیه بازی نسبت به سایر سرویس های بازی ابری زیاد است. علاوه بر آن، دو مورد دیگر هم وجود دارد. یکی اینکه نورهای خاکستری رنگی در بازیهای متفاوت در بکگراندهای مشکی دیده میشود. دوم اینکه گیمپد گاهی اوقات درست کار نمیکند و نمیگذارد بازیکن آنطور که باید از بازی لذت ببرد. یکی دیگر از مشکلات این سرویس اپلیکیشن اندروید آن است. با وجود اینکه اپلیکیشن به راحتی نصب میشود اما کار نمیکند و پس از 30 دقیقه بارگذاری، بازی شروع نمیشود. این اپلیکیشن حتی روی تلویزیونهای اندروید هم نصب میشود که متأسفانه روی تلویزیون هوشمند هم مثل گوشی نمیتوان بازیها را اجرا کرد.
کنسول بازی ابری پلی پاد
اگر این دسترسیها برایتان سخت است و از این اطلاعات گیج شدید، نگران نباشید. سرویس بازی ابری پلی پاد اینجاست تا امکان بازی روی گوشی هوشمند، تبلت و لپتاپ و کامپیوتر قدیمیتان را برای شما مهیا کند. پس، فرصت تجربه آن را از دست ندهید!
منبع: پلیپاد تیوی