پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

مقایسه حسابداری در داخل و خارج از ایران

niloofar 1 سال پیش

حسابداری جز رشته‌هایی می‌باشد که میزان درصد اشتغال در آن بالاست و به همین دلیل امروزه استقبال جوانان قرار می‌گیرد. جوانان باید بدانند آن‌چه در دانشگاه در رشته حسابداری می‌آموزند تازه شروع راه است، برای تبدیل شدن به حسابداران و حسابرسان ماهر باید بیش از آن‌چه در دانشگاه درس خوانده‌اید تلاش کنید و بیاموزند زیرا داشتن دانش عمومی و تئوری کافی نیست.

توسعه آموزش حسابداری و افزایش تعداد حسابداران تحصیل کرده، اثرات کیفی حسابداری و تأثیر حسابداری بر تصمیمات مدیران واحدهای اقتصادی را افزایش داده است. به طور کلی، حرفه حسابداری در حال گسترش و توسعه است و از طریق دستاوردهای فناوری، با ارائه هر چه بیشتر توانایی‌ها و مهارت‌های خود، جایگاه اجتماعی گسترده‌تری پیدا می‌کند.

بازار کار رشته حسابداری خارجی نیز، یکی از پردرآمدترین مشاغل محسوب می‌شود. بسیاری از ایرانیان آموزش دیده و تحصیل کرده در رشته حسابداری تمایل به مهاجرت کشورهای دیگر، کار در آن‌جا و کسب درآمد مناسب دارند. رشته حسابداری دارای بازار کار بزرگی است که افراد می‌توانند به‌عنوان حسابدار، حسابرس، برنامه‌ریز مالی، مشاور مالی، مدیر حقوق و دستمزد و... مشغول به‌کار شوند. امروزه در همه کشورها به ویژه در تمام کشورهای صنعتی نیاز به حسابدار وجود دارد، بنابراین امنیت شغلی در این بخش نسبت به سایر رشته‌ها بسیار بالاست.

به طور کلی در دنیای حسابداری به دلیل روابط مالی کشورها و سایرین، استانداردهایی وجود دارد که این‌ها اصول حسابداری است. شرکت‌های بین‌المللی برای ارائه گزارش‌های مالی خود باید قوانین خاصی را رعایت کنند که به آن قوانین گزارشگری بین‌المللی (استانداردهای حسابداری) می‌گویند. این استانداردها به استانداردهای بین‌المللی تبدیل شده‌اند که همه کشورها با استانداردسازی گزارشگری مالی در سراسر جهان آن را اتخاذ می‌کنند.

با این حال، هر کشور ممکن است بر اساس سیاست‌های پولی و حسابداری خود تغییراتی در این دستورالعمل‌ها ایجاد کند. بنابراین اگر به مقایسه استانداردهای حسابداری در ایران و جهان بپردازیم، طبیعی است که تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. که این تفاوت‌ها عبارتند از:

·         تفاوت در نحوه ارائه صورت‌های مالی ایران و بین‌المللی

·         تفاوت ترازنامه‌های بین‌المللی با ترازنامه‌های داخلی

·         تفاوت در صورت سود و زیان بین‌المللی و ایرانی

·         تفاوت در استاندارد حسابداری صورت سود و زیان جامع IRFS و ایران

همانطور که قبلاً هم ذکر شد، امروزه اکثر مردم به دلیل وضعیت درآمد مطلوب در بازار کار بخش حسابداری در خارج از کشور، تمایل دارند خود را برای مهاجرت آماده کنند. اولین قدم برای استخدام در رشته حسابداری طی کردن این فرآیند است:

شما باید رزومه کامل و جامع، مهارت‌های زبان انگلیسی قوی، گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای در حسابداری و حسابرسی و 3 الی 5 سال تجربه فعالیت در سازمان‌ها و شرکت‌های حسابداری داشته باشید.

مدرک دانشگاهی در رشته حسابداری معتبرترین گواهینامه برایتان محسوب می‌شود و اگر چه تحصیلاتتان در رشته‌های تحصیلی غیرمرتبط می‌باشد گواهینامه سازمان فنی و حرفه‌ای معتبر و امکان ترجمه رسمی را دارد. البته برای فعالیت در داخل کشور داشتن مدرک چندان مهم نیست زیرا مهارت و تسلط شما در این حرفه در اولویت کارفرماها می‌باشد ولی اگر قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارین حتماً باید مدارک و شرایط لازم را مهیا کنید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید