پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

نکاتی که باید برای خرید سینما خانگی بدانید

GZINGKALA 1 سال پیش

 

سینما خانگی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا 

اگر می خواهید بدانید سینما خانگی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است و یا اینکه نکاتی که باید برای خرید یک سینما خانگی مناسب بدانید چه نکاتی هستند تا پایان این مقاله با من همراه باشید. به طور کل سینما خانگی را نمی توان به راحتی توصیف کرد اما در تعریفی ساده میتوان گفت سینما خانگی مجموعه ای از وسایل صوتی و تصویری می باشد که تجربه ی تماشای یک فیلم را در خانه به طور کامل دگرگون می سازد و سینما را برای افراد شبیه سازی می کند. اسپیکر خانگی از چند بلندگو و یک دستگاه اصلی تشکیل شده است که در اطراف سالن خانه قرار می‌گیرند و در پخش صدا به دلیل داشتن مزیت صدای سه بعدی بسیار تاثیرگذار هستند.

اجزای تشکیل دهنده ی سینما خانگی

اگر شما قصد خرید یک سینما خانگی با کیفیت را دارید باید در مورد اجزای تشکیل دهنده ی آن اطلاعاتی داشته باشید به طور کل سینماهای خانگی از این چند اجزا تشکیل شده اند :

  • بلندگو
  • آمپلی فایر
  • ساب ووفر
  • لوازم جانبی

بلندگو

بلندگوها وظیفه ی این را دارند که صدا را با کیفیت مناسب از آمپلی فایر دریافت و پخش کنند و یکی از بخش های اصلی در سینما خانگی محسوب می شوند. راهنمای خرید سینمای خانگی در بخش بلندگوها به این ترتیب است :

بلندگو های ۱.۲ کاناله شامل دو بلندگو که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ تلویزیون نصب شده و یک ساب ووفر در جایی دیگر از اتاق برای اضافه کردن دلربایی بیشتر قرار داده می شود.

بلندگو های ۱.۵ کاناله شامل ۵ بلندگو و یک ساب ووفر می باشند که پنج بلندگوی این پیکربندی شامل سه بلندگوی جلویی در چپ ، راست و جلو و دو بلندگوی فراگیر می شود.

بلندگوهای ۱.۶ کاناله بیشتر با سیستم های Dolby Digital Surround EX رمز گذاری شده و برای تعداد کمی از DVD ها مناسب می باشند.

بلندگوهای ۱.۷ کاناله شامل ۷ بلندگو و یک ساب ووفر می باشند که هفت بلندگوی این پیکربندی شامل سه بلندگو در جلو و چهار بلندگوی فراگیر می‌شود و این نوع بلندگوها در برخی از دیسک ها بلوری مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر این پیکربندی ها سیستم های صوتی قدرتمندتری وجود دارد که هم تعداد بلندگو‌ های بیشتری دارند و هم هزینه‌ی خرید آن ها بیشتر است. این پیکربندی‌ها ۱.۹ و ۱.۱۱ هستند که از کیفیت صدای فوق العاده‌ای برخوردار هستند.

0*GMOOKwHg0ThMtO2S.jpg

آمپلی فایر

آمپلی فایر دستگاهی است که برای تقویت کردن سیگنال های ضعیف استفاده می شود. صدای تولیدی توسط هر دستگاه صوتی به تنهایی قابل شنیدن نمی باشد. این دستگاه با دریافت صدا، آن را طی چند مرحله تقویت و تفکیک کرده و سپس به بلندگوها در هر کانال ارسال می کند و بدین ترتیب می تواند تا حدود بسیار زیادی، نوسانات و نویز در صدا را کاهش دهد.

آمپلی فایرها دو نوع مختلف دارند که نوع اول آمپلی فایر استریو و نوع دوم آمپلی فایر سینمای خانگی نام دارد. تفاوت این دو در این است که در آمپلی فایر استریو شما تنها می توانید ۲ بلندگو را به آن متصل کنید اما آمپلی فایر سینمای خانگی قدرت بالاتری داشته و امکان اتصال ۶ بلندگو را هم برای شما فراهم می کند.

0*K2Q42wIafDWfvFVt.jpg

ساب ووفر سینما خانگی

ساب ووفرها نیز وظیفه ی پخش صداهای ریزتر و یا صداهای بم را بر عهده دارند.ساب ووفر صدا را از نقاط مختلف به گوش رسانده و این باعث شده است که بتوان به راحتی آن را در هر جایی از سالن گذاشت اما گوشه ی اتاق به طوری که بین دو دیوار قرار نگیرد می تواند جای بسیار مناسبی باشد.

 

لوازم جانبی

کارت حافظه ، کابل های اتصال از جمله HDMI و ریموت کنترل از تجهیزات جانبی یک سینما خانگی می باشند.

 

پورت و درگاه های اتصال یک سینما خانگی

HDMI : بهترین و ساده‌ ترین روش اتصال تلویزیون به دستگاه سینمای خانگی HDMI می باشد و هر چه تعداد این پورت بیشتر باشد بهتر است.

پورت USB : کاربرد این درگاه در مواقعی می باشد که بخواهیم فایل های صوتی و تصویری موجود بر روی فلش مموری را بشنویم و یا مشاهده نماییم.

ورودی AUX : اگر کاربر قصد داشته باشد خروجی دستگاه های صوتی را انتقال دهد باید از این درگاه استفاده نماید.

Component Video : این درگاه جهت پخش به صورت HD می باشد و دستگاه‌هایی که ورودی HDMI ندارند و یا تعداد کمی دارند بیشتر از این درگاه استفاده می‌کنند.

Composite Video : این درگاه یک اتصال تک کابلی ایجاد می‌کند که در حقیقت برای پخش به صورت SD می باشد و برای اتصال دستگاه‌ های خیلی قدیمی مثل VCR ها از آن استفاده می شود.

Digital Audio : این پورت نیز جهت سیگنال‌ های دالبی دیجیتال می باشد که در سیستم‌ هایی که پورت HDMI ندارند از آن استفاده می شود که با نام S/PDIF نیز شناخته می‌ شود.

F-Type: این پورت نیز برای اتصال به آنتن و آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد.

USB : ورودی USB به شما این امکان را می‌دهد که سینمای خانگی خود را به کامپیوتر وصل نمایید.

bluetooth : در این روش می توانید سینما خانگی را به دستگاه های مجهز به بلوتوث وصل نمایید. برای مثال می توان دستگاه را به هدفون های بلوتوث دار و یا تلفن همراه خود متصل نمایید و از صدای پخش شده با کیفیتی عالی لذت ببرید.

Wi-Fi : برخی از سینما خانگی ها این قابلیت را دارند که به کاربر اجازه دهند به صورت بی سیم به اینترنت و دیگر شبکه ها متصل شود.

انواع سیستم های سینما خانگی

  • Home-theater-in-a-box (HTIB) systems : این سیستم از ۵ اسپیکر و یک ساب ووفر و یک آمپلی فایر تشکیل شده است که همه ی اجزا به صورت یک مجموعه به فروش می رسند و از نظر قیمت نیز بسیار مناسب هستند.

 

  • Sound Bars : این نوع سیستم دارای چند واحد اسپیکر بوده و صدای سراوند واقعی را ارائه می دهد و از نظر قیمت نیز در حد متوسط می باشد.

 

  • Component systems : اجزای این سیستم می‌تواند به تمام انتخاب ‌های شما از جمله رسیور صدا و تصویر، اسپیکرها، پلیر و یا … بازگردد و از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند.
  • Separates : در این سیستم ها به جای ریسیور می توانید از پری آمپلی فایر ها و پاور آمپلی فایر ها استفاده کنید و قیمت این سیستم ها بسیار زیاد و به عبارتی دیگر نجومی می باشند.

سینما خانگی بی سیم یا سیم دار

طی چند سال اخیر استفاده از اسپیکر های بی‌سیم محبوبیت زیادی در میان مردم پیدا کرده و همین مسئله باعث شده است که کمپانی‌ های تولید کننده ی سینما خانگی نیز به فکر طراحی اسپیکر های بی سیم بیفتند. با اینکه طراحی بی‌ سیم می‌تواند ما را از شر سیم‌ های مزاحم خلاص کند اما این طراحی دو ایراد نیز دارد که هر سیستم بی‌سیم دیگری نیز شامل این ایراد می باشد. اول اینکه سیستم‌ های صوتی بدون سیم گران تر از سیستم‌ های صوتی سیمی می باشند و دومین این که سینماهای خانگی بی‌سیم در واقع کاملا بی‌سیم نیستند و باید آن‌ها را به پریز برق وصل کنید و این بدین معنیست که یا باید روی دیوار خانه چندین پریز داشته باشید و یا برای هر اسپیکر یک کابل بلند برق تهیه نمایید.

فضای مناسب برای قراردادن سینما خانگی در آن

قراردادن اسپیکرهای بزرگ در فضاهای کوچک می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد و ساوند بارها هم نمی‌توانند برای محیطی وسیع کافی باشند، پس توجه به فضایی که می‌خواهید سینمای خانگی خود را در آنجا قرار دهید بسیار حائز اهمیت می باشد.

اتاق خواب یا فضایی مشابه به آن : برای چنین فضایی مجموعه‌های HTIB ، ساوند بارها و کامپوننت‌ های مجهز به اسپیکرهای کوچک مناسب هستند.

اتاق نشیمن آپارتمان : توجه داشته باشید سیستمی را انتخاب نمایید که بعدها باعث دردسرتان نشود و کامپوننت های کوچک و ساوندبارها مناسب ترین سیستم صوتی برای این فضا می باشد.

در آخر اتاق های نشمین بزرگ : قطعا سیستم‌ های کامپوننت بهترین گزینه می باشند.

خلوتگاه : سیستم های کامپوننت مناسب این فضا هستند.

اتاق ویژه تماشای فیلم : مسلما برای چنین فضایی باید بهترین سیستم کامپوننت موجود را انتخاب کنید.

 

آیا مارک سینما خانگی باید با مارک تلویزیون یکی باشد؟

قطعا این سوال برای کاربرانی که قصد خرید سینما خانگی را دارند پیش آمده است و در جواب این سوال میتوان با قاطعیت ذکر کرد که خیر . زیرا از آنجایی که رابط اصلی بین تلویزیون های هوشمند و سینما خانواده کابل HDMI می باشد پس نیازی نیست که مارک اسپیکر خانگی و تلویزیون یکی باشد. قبل از متصل نمودن کامل قطعات هرگز دو شاخه را به پریز برق متصل نکنید. لطفا قبل از شروع پخش موزیک صدای بلندگو را تا میزان مورد نظر زیاد کنید. مطمئن شوید که کابل ها به صورت محکم متصل باشد زیرا در صورت شل بودن ممکن است صدا پخش نشود و یا نویز ایجاد شود. قبل از اینکه دو شاخه را به پریز برق متصل کنید و یا آن را از پریز برق خارج کنید حتما دستگاه را از طریق کلید مخصوص خاموش کنید.

 

توصیه های ایمنی در هنگام استفاده از سینما خانگی

  1. برق ورودی دستگاه : لطفا دستگاه را فقط به ولتاژ برق اشاره شده در دفترچه ی راهنما متصل نمایید.
  2. به منظور جلوگیری از احتمال برق گرفتگی : از خارج کردن و وارد کردن دو شاخه ی برق به پریز با دست خیس جدا خودداری نمایید.
  3. دستگاه را در معرض بارندگی و یا محلی که احتمال ریختن آب بر روی آن وجود دارد قرار ندهید همچنین گلدان و یا ظروفی که در آن آب وجود دارد را بر روی دستگاه قرار ندهید.
  4. دستگاه قابلیت تحمل وزن زیاد را ندارد. سینمای خانگی را در محلی که نور خورشید مستقیم به آن می تابد قرار ندهید. همچنین از قرار دادن دستگاه در کنار منابع گرما مانند اجاق گاز ، رادیاتور … خودداری کنید و دستگاه را در معرض گرد و خاک ، گرمای زیاد ، نور شدید و یا میدان مغناطیسی قوی قرار ندهید.
  5. مراقبت از سیم برق : هرگز سیم برق دستگاه را در مسیر عبور قرار ندهید همچنین از قرار دادن اجسام سنگین بر روی سیم خودداری کنید ، این کار باعث ضربه خوردگی و قطعی سیم می شود. برای خارج کردن دوشاخه از پریز سیم برق دستگاه را نکشید و حتما ابتدا دو شاخه را گرفته و آن را به آرامی از پریز خارج کنید.
  6. هرگز دستگاه را باز نکنید . در صورت تماس با قطعات داخلی احتمال جدی برق گرفتگی وجود دارد ، از افتادن قطعات فلزی و یا ریختن مایعات در داخل دستگاه جلوگیری کنید.
  7. در زمان جدا کردن دوشاخه از پریز برق ، سیم آن را جمع کنید ، در صورتی که برای مدت زیادی از دستگاه استفاده نمی کنید دو شاخه آن را از پریز خارج نمایید.

رایج ترین مشکلات کاربران برای استفاده از سیستم صوتی سینما خانگی

چرا اسپیکرها روشن نمی شوند : هر بلندگو به طور عادی به دو فاز ورودی و خروجی متصل می شود یعنی در پشت هر بلندگو دو سیم سفید و قرمز رنگ وجود دارد . در صورتی که ورودی و خروجی را اشتباه به ساب ووفر متصل کنید دچار مشکل می شوید. برای رفع مشکل سینمای خانگی خود در مورد اسپیکرها باید از ورودی و خروجی رنگ سیم‌ها مطمئن شوید و آن ها را درست متصل کنید تا روشن شوند.

چرا بلوتوث دستگاه کار نمی کند : بلوتوث تلفن همراه خود و همچنین سینمای خانگی را روشن نمایید و در تنظیمات سینمای خانگی چند ثانیه بر روی ID بلوتوث فشار دهید سپس اتصالات پشت فرستنده بلوتوث که معمولا در صفحه ی پشتی گیرنده قرار دارد را روشن کنید تا گیرنده را پیدا کند. در صورتی که روشن شود چراغ آبی رنگ آن نیز روشن می‌شود.

چرا شبکه Wi-Fi به شبکه سینمای خانگی وصل نمی شود

ابتدا برای وصل شدن شبکه Wi-Fi به سینما خانگی باید در تنظیمات رمز و نام شناسایی آن را وارد کنید و به شبکه اینترنت متصل شوید و در صورت اختلال می توانید این چند مورد را بررسی نمایید.

در صورتی که یک دستگاه در منزل شما از طریق فیلترشکن به اینترنت متصل شده باشد سبب ایجاد اختلال اتصال سینمای خانگی به اینترنت خواهد شد.

همچنین اگر در نزدیکی سینمای خانگی شما دستگاه هایی مانند ماکروویو و چراغ های فلورسنت قرار گرفته باشند می توانند سبب غیر فعال شدن این اتصال اینترنتی شوند.

چرا دستگاه صدا ندارد یا کم است : از کابل صدای جدید استفاده کنید و یا کابل های صدا را به طور صحیح به ترمینال های ارتباطی متصل نمایید. در برخی مواقع استفاده از کابل‌ ها و سیم ‌های ارزان قیمت که کیفیت خوبی ندارند می‌تواند در ضعف صدای اسپیکرها موثر باشند.

چرا کنترل از راه دور آن به خوبی کار نمی کند : فاصله ی دستگاه کنترل نباید بیشتر از ۷ متر باشد و یا ممکن است مانعی بین دستگاه و دستگاه کنترل وجود داشته یاشد که باعث این مشکل شده است. همچنین می تواند باطری های دستگاه کنترل را بررسی کنید و در صورت تخلیه شدن آنها را تعویض نمایید و به این نکته هم توجه داشته باشید که جهت مثبت و منفی باتری را درست در جای خود قرار داده باشید.

چرا ایستگاه رادیویی به درستی تنظیم نمی شود : اتصال آنتن را بررسی نمایید و جهت آن را تنظیم کنید | در صورت لزوم از آنتن هوایی استفاده کنید | ایستگاه رادیویی را به صورت دستی تنظیم کنید.

 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

فروشگاه حضوری حلبجه از سال 1380 به صورت حضوری فعالیت داشته و اینک برای رفاه حال مشتریان و رقابت در عرصه فروش آنلاین، فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی گزینگ کالا را راه اندازی کرده است. عرضه کننده ی محصولات باکیفیت از بهترین و متنوع ترین برندها و تضمین 100% اصل بودن کالاها و همچنین انباری کامل از محصولات، آماده خدمت دهی به مردم شریف ایران می باشد. امید است که بتوانیم خدمتگذاری خوبی را ارائه نماییــــــم.