سلام. اگه بگیم دستگاه های موبایلی و به خصوص گوشی های اندرویدی پر کاربردترین ابزار موجود در دست مردم جامعه هست قطعا هیچ گزاف گویی اتفاق نیفتاده!
از یک کودک دبستانی بگیرید تا زن یا مرد مسن 70 سال به بالا، همگی یک تلفن هوشمند موبایلی در اختیارشون هست و برای ارتباطات و وقت گذرانی و انجام کارهای روزمره مثل پرداخت قبوض، جستجوی مطالب، حضور در شبکه های اجتماعی و… ازش استفاده می کنن.
در ایران حدود 90 درصد افراد از موبایل های دارای سیستم عامل Android استفاده می کنن بنابراین ورود به بازار کار این حوزه به مراتب راحت تر و سریع تر از سایر پلتفرم ها مثل iOS هست.
اما اگه قبلا به این حوزه علاقه مند شدید و خواستید اطلاعات اولیه ای در موردش کسب بکنید ممکنه وجود زبان ها و فریمورک های مختلف شما رو حسابی گیج و سردرگم کرده باشه که البته حق هم دارید!
تصور اولیه خیلی از تازه کارا اینه که یه ادیتور هست که شروع می کنن به کد نوشتن و تمام! و وقتی با انبوهی از محیط های توسعه و فریمورک ها مواجه میشن نمیدونن باید چکار کنن.
برای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی چندین زبان و فریمورک متفاوت هست که لازمه شخص بر اساس علاقه و همینطور دانش و تخصص فعلیش تصمیم بگیره کدوم گزینه رو شروع کنه و ادامه بده.
برای مثال کسی که قبلا با زبان Java یا Kotlin کار کرده استفاده از این زبان ها و کار با محیط توسعه Android Studio میتونه گزینه مناسبی باشه. این محیط توسعه به طور رسمی توسط گوگل پشتیبانی میشه و کتابخانه ها و مستندات بسیار زیادی براش منتشر شده.
اما اگر قبلا در زمینه طراحی صفحات وب دستی بر آتش داشتید و با زبان JavScript کار کردید، فریم ورک هایی مثل React Native میتونه گزینه مناسبی به نظر بیاد. اما توجه داشته باشید دلیل نمیشه اگه جاوااسکریپت کار کردید حتما باید قید زبان اصلی اندروید یعنی جاوا و کاتلین رو بزنید و برید سراغ فریمورک هایی مثل ریکت نیتیو!
بیشترین آموزش ها، کتابخانه ها و مستندات برای زبان جاوا و جایگزین جدیدش یعنی کاتلین موجود هست و در اولویت های بعدی میشه گزینه هایی مثل React رو بررسی کرد. سایر گزینه ها مثل B4A و یا Xamarin هم جامعه توسعه دهندگان بسیار پایینی داره و در طی یادگیری و تمرین قطعا در رسیدن به پاسخ مشکلات با دردسر مواجه خواهید شد.
من به شخصه از اول رفتم سمت زبان جاوا و محیط توسعه اصلی اندروید یعنی اندروید استودیو. هنوز هم لازم نشده بخوام گزینه هایی مثل React Native رو تجربه کنم.
آموزش هم تا دلتون بخواد برای هردو مورد چه زبان فارسی چه زبان اصلی موجود هست و کافیه یه جستجوی ساده بکنید توی گوگل.
چند نمونه از با سابقه ترین منابع آموزشی رو اینجا لیست می کنم:
https://www.udemy.com/course/learn-android-application-development-y/ (زبان اصلی)
https://www.javatpoint.com/android-tutorial
https://android-studio.ir (فارسی)
امیدوارم تونسته باشیم قدری از ابهامات بوجود اومده برای شما رو رفع کنم.
این دوره جامع آموزش برنامه نویسی اندروید سایت الکامکو هم عالیه
https://elecomco.com/android_learning/