زماني که از بارکدخوان استفاده ميکنيم امکان دارد مشکلاتي براي دستگاه پيش بيايد که باعث شده تا به درستي کار نکند. براي همين براي تعمير بارکدخوان بايد مشکل دستگاه را شناسايي کنيم. همچنين براي تشخيص مشکل در بارکدخوان، بايد علائم آن را بشناسيم در ادامه به برخي از اين موارد اشاره شده است:
· عدم تشخيص بارکد: بارکدخوان ممکن است بارکد را تشخيص ندهد و اطلاعات مربوط به آن را نمايش ندهد.
· تشخيص نادرست بارکد: ممکن است بارکد را تشخيص دهد، اما اطلاعات نادرستي را نمايش دهد.
· عدم خواندن بارکد: همچنين دستگاه بارکدخوان بارکد را بخواند، اما اطلاعات را به درستي دريافت نکند.
· عدم اتصال به دستگاه: به دستگاه متصل نشود و اطلاعات را به درستي به دستگاه انتقال ندهد.
· عدم پاسخگويي بارکدخوان: بارکدخوان ممکن است به دستورات داده شده پاسخ ندهد و عملکرد نادرستي داشته باشد.
· عدم شارژ باتري: باتري بارکدخوان ممکن است خالي شده باشد و بارکدخوان به درستي عمل نکند.
· خرابي سخت افزاري: مشکل ممکن است از خرابي سخت افزاري باشد که نياز به تعمير بارکدخوان دارد.
البته اگر مشکل جزيي باشد مي توان با انجام اين موارد ، مشکل مربوط هرا برطرف کرد و نياز نباشد براي تعمير بارکدخوان به مراکز اقدام کرد. برخي از اين اقدامات عبارتند از:
· تميز کردن بارکد: بارکد را تميز کنيد و از خطوط و نقاط آن اطمينان حاصل کنيد.
· تغيير زاويه بارکد: بارکد را از زواياي مختلف بخوانيد تا بارکدخوان بتواند آن را به درستي تشخيص دهد.
· تعويض باتري: باتري بارکدخوان را تعويض کنيد.
· بررسي اتصال: اتصال بارکدخوان را بررسي کنيد و اطمينان حاصل کنيد که به درستي به دستگاه متصل شده است.
· بررسي نرمافزار: نرمافزار بارکدخوان را بررسي کنيد و اطمينان حاصل کنيد که به درستي پيکربندي شده است.
· تعمير سختافزار: در صورتي که مشکل از خرابي سختافزاري باشد، بايد نسبت به تعمير بارکدخوان اقدام کنيد.
همچنين بهتر است اگر مشکل شناسايي نکرديد براي شناسايي و رفع مشکل به نمايندگي تعمير بارکدخوان مراجعه کنيد تا راهنمايي هاي لازم را به شما ارايه دهند.
مراحل شناسايي مشکل و تعمير بارکدخوان
قبل از تعمير بارکدخوان يک سري اقدامات توسط تعميرکار مجرب نمايندگي تعمير بارکدخوان انجام ميشود:
· بهروز کردن بارکدخوان: يکي از اقدامات قبل از تعمير بارکدخوان، بهروز کردن آن است که ممکن است باعث حل مشکلاتي مثل عمل نکردن بارکدها باشد.
· شناسايي مشکل: در قدم بعدي در تعمير بارکدخوان، شناسايي مشکل است. در شناسايي مشکلات مربوط به بارکد خوان، بايد بهنگام خواندن بارکدها، "علائم" دستگاه را توجه کنيم.
· تعميرات: پس از شناسايي مشکل، نوبت به تعمير بارکدخوان ميرسد. براي تعمير بارکدخوان، ممکن است نياز به تعويض باتري يا درست کردن پايه دستگاه باشيد.
· بازگشت به کار: با پايان تعمير بارکدخوان، مشکل دستگاه برطرف و تحويل مشتري مي شود. حال ميتوانيد مجدداً از آن براي توسعهي کار خود استفاده کنيد.
بارکدخوان چيست؟
بارکدخوان يا دستگاه بارکد خوان، دستگاهي الکترونيکي است که براي خواندن اطلاعات موجود در بارکدها به کار ميرود. همچنين بري اشناسايي و رديابي محصولات استفاده ميشوند.
بارکدها شامل الگوهايي از خطوط و فضاهاي سفيد و سياه هستند که اطلاعات رمزنگاري شده در آنها را نشان ميدهند. بارکدخوان با تابيدن پرتو قرمز رنگ به بارکد، اطلاعات رمزنگاري شده در آن را خوانده و به صورت ديجيتالي آن را به کامپيوتر يا دستگاه ديگري ارسال ميکند. بارکدخوانها به صورت دستي و يا به صورت اتوماتيک (به کمک ماژولهاي بارکدخوان) عمل ميکنند.
بارکدخوانها به دو نوع دستي و اتوماتيک تقسيم ميشوند. در بارکدخوان دستي، کاربر بايد دستگاه را به بارکد نزديک کند و با تابيدن پرتو قرمز روي بارکد، اطلاعات آن را خوانده و آن را به کامپيوتر يا دستگاه ديگري ارسال کند. در بارکدخوان اتوماتيک، بارکدها به صورت خودکار خوانده ميشوند و نيازي به دستي کردن دستگاه نيست. بارکدخوانها براي کاربردهاي مختلفي مانند خواندن بارکدهاي محصولات، بارکدهاي پستي، بارکدهاي پزشکي و... استفاده ميشوند.
انواع بارکدخوان ها
بارکدخوان ها انوع متعددي دارد. به طوريکه براساس فناوري به کار رفته و نحوه ساخت و چگونگي اتصال آن به انواع گوناگون تقسيم مي شوند. در ادامه با انواع دستگاه بارکدخوان آشنا ميشويد.
انواع دستگاه بارکدخوان به شرح زير هستند:
· بارکدخوانهاي سيمي: اين دستگاهها با استفاده از کابل به کامپيوتر متصل ميشوند و براي خواندن بارکدها از تکنولوژيهاي مختلفي مانند ليزري، CCD و دوربين استفاده ميکنند.
· بارکدخوانهاي بيسيم: اين دستگاهها براي اتصال به کامپيوتر از تکنولوژيهاي بيسيم مانند بلوتوث، وايفاي و راديو استفاده ميکنند و براي خواندن بارکدها از تکنولوژيهاي مختلفي مانند ليزري، CCD و دوربين استفاده ميکنند.
همچنين، بر اساس نوع تکنولوژي استفاده شده در دستگاه بارکدخوان، ميتوان انواع ديگري از بارکدخوانها را نيز داشت که به شرح زير هستند:
· بارکدخوانهاي ليزري: اين دستگاهها با استفاده از پرتو ليزر بارکدها را خوانده و اطلاعات را به کامپيوتر ارسال ميکنند.
· بارکدخوانهاي CCD: اين نوع با استفاده از تکنولوژي CCD (Charge-Coupled Device) بارکدها را خوانده و اطلاعات را به کامپيوتر انتقال ميدهند.
· بارکدخوانهاي دوربيني: اين بارکدخوانها با استفاده از دوربين، بارکدها را خوانده و اطلاعات را به کامپيوتر ارسال ميکنند.
البته نکته اي است با توجه به نوع کاربري و نيازهاي هر صنعت، انتخاب دستگاه بارکدخوان مناسب بسيار مهم است. بنابراين پيش از خريد ونصب بارکخوان ابتدا نياز و نحوه اتصال وچگونگي استفاده را با توجه به امکانات و هزينه خود بررسي و پس از آن نسبت به خريد ان اقدام کنيد.
همچنين توصيه ميشود براي خريد و يا کسب اطلاعات بيشتر درباره انواع بارکخوان به مراکز معتبر و يا نمايندگي خريد بارکدخوان مراجعه کنيد تا متخصصان مجرب بهترين نوع بارکدخوان را با توجه به نيازهاي شما معرفي و پيشنهاد کنند.
نگهداري از بارکدخوان
براي اينکه از بارکدخوان به مدت طولانيتر استفاده کنيم بايد به شکلي صحيح و براساس دستور العملهاي راهنماي آن عمل کنيد. در ادامه براي پيشگيري از مشکلات بارکدخوان، و کاهش دفعات تعمير بارکدخوان ميتوانيد از راههاي زير استفاده کنيد:
· استفاده از نرمافزار بارکد با کيفيت بالا
· چاپ بارکدها با کيفيت بالا
· تميز کردن بارکدها
· استفاده از بارکدخوانهاي تصويرگر به جاي اسکنر بارکد
· بررسي اتصال بارکدخوان به دستگاه
· بررسي نرمافزار بارکدخوان و پيکربندي آن به درستي
· نگهداري و تعمير بارکدخوان به صورت دورهاي
· دوري از مواد شوينده، رطوبت و گردوغبار