هر ساله دانشگاههای مختلف کشور (شامل دانشگاههای دولتی، غیرانتفاعی، پیام نور و واحدهای دانشگاه آزاد) با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان، دانشجوی کارشناسی ارشد بدون کنکور میپذیرند. تفاوت کارشناسی ارشد استعداد درخشان با کارشناسی ارشد سوابق تحصیلی در ادامه توضیح داده خواهد شد.
چطور بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شویم؟
پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون در دانشگاههای دولتی و دانشگاه آزاد بر اساس آییننامه استعداد درخشان صورت میگیرد. دانشگاههای پیام نور و غیرانتفاعی نیز بر اساس این آییننامه دانشجو میپذیرند.
دانشجویان واجد شرایط میتوانند علاوه بر آییننامه استعداد درخشان، در آزمون اختصاصی پردیسهای بینالملل دانشگاههای دولتی، واحدهای بینالملل دانشگاه پیام نور و واحدهای بینالملل دانشگاه آزاد شرکت کنند. پذیرش در پردیسهای خودگردان دانشگاههای دولتی و واحدهای داخل کشور دانشگاه آزاد، فقط از طریق کنکور سراسری امکانپذیر است.
چگونه برای پذیرش ارشد بدون کنکور استعداد درخشان اقدام کنیم؟
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون ازمون از طریق دانشگاهها صورت میگیرد و ممکن است به یکی از روشهای ذیل (مطابق اطلاعیه دانشگاه) باشد:
- ثبت نام ارسال مدارک از طریق پست
- ثبت نام و ارسال مدارک از طریق سامانه دانشگاه به صورت اینترنتی
- ارسال مدارک از طریق ایمیل به دانشگاه
- مراجعه حضوری و ثبت نام و ارسال مدارک مدنظر جهت پذیرش ارشد بدون کنکور استعداد درخشان
دانشگاه های دارای پذیرش کارشناسی ارشد بدون آزمون
اغلب دانشگاه های سراسری و برخی دانشگاه های غیرانتفاعی نسبت به پذیرش بدون کنکور در مقطع ارشد اقدام می کنند. برای اطلاع از شرایط و نحوه ثبت نام در این دانشگاه ها، می توانید به صفحه زیر مراجعه کنید: